Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
24.1.2015

Gólově bohaté utkání s Pardubicemi zvládl starší dorost v nájezdech

A10, sobota 24.1.2015, Pardubice - Slavia
Pardubice
4:5sn
1:3, 2:1, 0:0 - 0:0
Slavia

Branky a nahrávky: 10. Jajcay (Hoskovec), 20. Trejbal (Jajcay, Tomaník), 25. Tomaník (Hoskovec, Faltys), 37. Zadina (Kaut) – 3. Vildumetz (Matějka), 5. Kohút (Vildumetz), 10. Matějka (Kohút, Šmíd), 40. Matějka (Kohút, Příkop), rozh. náj. Kohút. Rozhodčí: Úlehla – Holeček, Vepřovský. Vyloučení: 7:8, navíc Šteiner (SLA) 10 min. OT a Martínek (SLA) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 36:25. Průběh utkání: 0:3, 4:3, 4:5.

Sestavy

Pardubice

Klouček – Trejbal, Kučera, Boček, Faltys, Mikulčák – Tomaník, Zadina, Petrus, Jajcay, Dušek, Kaut, Martinec, Hoskovec, Roubal, Krejčík

Slavia

Patera – Bušek, Hejda, Příkop, Šmíd, Valík, Steinocher – Hradil, Kern, Vildumetz, Šteiner, Šergl, Matějka, Mušo, Kohút, Martínek

Sešívaní se v Pardubicích rychle ujali vedení a postupně si vypracovali tříbrankový náskok. Domácí ale zvládli skóre otočit, přesto se podařilo červenobílým srovnat. Duel tak dospěl až k samostatným nájezdům, ve kterých byli úspěšnější slávisté.

Hosté z Prahy vlétli do utkání jako uragán a domácí si museli připadat jako ve zlém snu. Ve 3. minutě rozvlnil síť za Kloučkem po samostatném úniku Tomáš Vildumetz.

O 117 vteřin později kapituloval domácí gólman již podruhé, když se střelou o tyč prosadil hostující David Kohút.

To už bylo zřejmě moc i na Milana Kloučka, který se nechal vystřídat Patrikem Červeným. Ten však udržel čisté konto pouhých pět minut, než inkasoval branku z hole Davida Matějky.

Pardubičtí odpověděli svou první brankou, a to hned o 17 vteřin později. Z mezikruží se prosadil Andreas Jajcay. Když už to vypadalo, že se skóre v první třetině měnit nebude, prosadili se znovu domácí. Gól do šatny vstřelil Ondřej Trejbal, když se netypicky jako obránce dostal do samostatného úniku.

Do prostřední části vstoupili pardubičtí mladíci s cílem vyrovnat skóre utkání a hned ve 25. minutě se jim tento cíl podařilo naplnit. Pavel Tomaník zůstal zcela nepokrytý mezi kruhy a střelou z první k tyči se nemýlil.

Domácím to však zřejmě bylo málo, a tak přesně v čase 37:00 šli do vedení po dorážce do prázdné klece v podání pardubického kapitána Filipa Zadiny.

Po vyloučení a následném menším trestu pro domácí hráčskou lavici čelili domácí dvojnásobné převaze sešívaných. Tu využil ve 40. minutě David Matějka a vyrovnal stav utkání.

Ve třetí třetině se hrálo stále naplno, nikdo se nespoléhal na remízu. Více ze hry měli domácí, ale Martin Petrus v 52. minutě nevyužil výhodu trestného střílení, a tak přišlo na řadu prodloužení. V něm nastřelil Jakub Hoskovec dokonce břevno za Paterou, ale v prodloužení jsme žádný gól neviděli. V penaltovém rozstřelu byli nakonec úspěšnější hosté, kteří zásluhou Davida Kohúta získali o bod navíc.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více