Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
24.1.2015

Junioři deklasovali Zlín, rozhodla již první třetina

B13, sobota 24.1.2015, Slavia - Zlín
Slavia
7:2
3:1, 2:0, 2:1
Zlín

Branky a nahrávky: 12. Hlinka, 18. Vyskočil (Červený, Furch), 19. Josefus (Nestrašil), 32. Hlinka (Saňa, Furch), 36. Andres (Havelka, Hlinka), 53. Nestrašil (Ječný), 54. Saňa (Hlinka, Andres) – 11. Vyoral (Karola, Talán), 51. Karola (Vyoral). Rozhodčí: Würtherle – Charvát, Zháňal. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 89. Střely na branku: 31:41. Průběh utkání: 0:1, 5:1, 5:2, 7:2.

Sestavy

Slavia

Sovák – Saňa (C), Havelka, Drahorád, Bureš, Zderadička – Červený, Patzelt, Kasala, Nestrašil, Ječný, Josefus, Vyskočil, Hlinka, Andres, Furch

Zlín

Čáp (41. Barvík) – Macharáček, Kužílek, Řezníček, Kobylík, Velčovský, Talán – Hlaváč, Haničinec, Dalajka, Zaremba, Karola, Pavlůsek, Vyoral, Gago, Hladiš

Sešívaní junioři dokázali navázat na vítězství na ledě silného Chomutova a po dobrém výkonu zaslouženě porazili také Zlín. Ten šel sice brzy do vedení, ještě do přestávky ale domácí zápas otočili a nakonec svému soupeři nastříleli sedm gólů.

Úvodní minuty utkání sice patřily sešívaným, Čáp ale dokázal všechny střely pochytat, a tak udeřilo na druhé straně. V přesilové hře dokázal nahození od modré čáry ztečovat mezi Sovákovy betony Jan Vyoral. To bylo však od hokejistů Zlína na delší dobu vše.

O srovnání stavu se nejprve postaral ve vlastním oslabení Filip Hlinka, který potrestal chybnou Čápovu rozehrávku, další branky ještě do první přestávky navíc přidali nejprve skrytou bekhendovou střelou David Vyskočil a záhy tečovanou ranou od modré čáry Petr Josefus.

Na dobrý výkon dokázali Pražané navázat ve druhé části. Nejprve v přesilovce Drahorád dělovkou od modré orazítkoval jen tyčku, vzápětí se ale podruhé v utkání prosadil Filip Hlinka přesnou střelou zápěstím z levého kruhu. O chvíli později navíc střelou z otočky z mezikruží dokázal skórovat Tomáš Andres, a do kabin si tak sešívaní nesli čtyřgólový náskok.

V závěrečné části už se ani jeden z celků nikam nehnal a o vítězi bylo rozhodnuto, přesto branky padaly. V 51. minutě se podruhé v utkání prosadili zlínští hokejisté. Vyoral našel mezi kruhy Daniela Karolu, který z první zamířil přesně mezi Sovákovy betony.

Poslední slovo ale měli slávisté. Při přečíslení dva na jednoho si vyměnili puk Ječný a Viktor Nestrašil a druhý jmenovaný bez potíží zavěsil přesně pod břevno. O minutu později dělovkou od modré přidal sedmý gól Josef Saňa a bylo jasné, že si sešívaní z dnešního duelu odnesou zasloužené tři body za vysoké vítězství.

Ohlasy trenérů

Petr Novák (HC Slavia Praha): Odvedli jsme dobrý a organizovaný výkon. Myslím si, že jsme po zásluze vyhráli tímhle rozdílem. Sedm gólů jsme letos snad ještě nedali a jsme moc rádi, že to takto dopadlo. Teď musíme jenom věřit, že se nás tahle forma bude držet i během bojů o play-off.

Radek Pšurný (HC PSG Zlín): Myslím si, že výsledek je pro nás velmi krutý a dle mého názoru neodpovídá obrazu hry. Zápas to byl podle mě vyrovnaný, náš gólman měl ale bohužel špatný den, to se prostě někdy stane.

Autor Adam Kolář
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více