Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
25. ledna 2015

Konečně jsme našli ideální lajnu, radoval se střelec János Vas

První maďarský hokejista, který vstřelil branku v české extralize, a pod Ještědem hlavní strůjce slávistické výhry. Takový je aktuální profil kanonýra Jánose Vase, který vstřelil proti Liberci dvě branky Slavie, a po právu tak odešel z tohoto zápasu s titulem nejlepšího hráče.

Jánosi, jak bys zhodnotil vítězství na Bílými Tygry?
Byl to velmi těžký zápas. Snažili jsme se dodržovat pokyny trenéra, dlouho jsme drželi čisté konto a hráli jsme naši hru. Po vstřelené brance jsme hráli hodně odzadu a podařilo se nám proměnit šance, do kterých jsme se dostali. Když budeme takto hrát, tak můžeme uspět i v dalších zápasech.

Liberec měl více střel i více šancí. Je to vítězství o to cennější?
Samozřejmě. Dnes jsme ukázali, že umíme hrát dobře před naší bránou, protože domácí měli sice více střel, ale neměli moc vyslovených gólovek. Navíc jsme soupeře nepouštěli k dorážkám a vyražené puky jsme uklízeli pryč od brány. Na konci se nám podařilo uspět, když mi Honza Kolář poslal perfektní přihrávku a já to dával prakticky do prázdné. Poté jsme perfektně bránili a Liberec jsme již do ničeho nepustili.

János Vas přebírá cenu pro nejlepšího hráče utkání (foto: Jiří Princ / Bílí Tygři Liberec)

Dominik odchytal skvělý zápas. Pomohla mu v Liberci hodně i obrana? Protože i když mu nějaký puk vypadl, tak se domácí, jak jsi sám říkal, k dorážkám prakticky nedostali.
Je to přesně tak. Dominik většinu puků dokázal udržet. Byl prostě skvělý, jako vlastně každý zápas. Ale dnes to bylo vylepšené právě i tou obranou. Dominik sice dostává hodně gólů, ale není to o tom, že by chytal špatně, ale spíše to je o té obraně. Ale v Liberci jsme před naší bránou hráli výborně a konečně jsme mu více pomohli.

Dokázali jste uspět podruhé ve dvou kláních. Může vás to psychicky nakopnout do dalších zápasů?
Rozhodně ano. Nesmíme se už koukat na to, co bylo poslední dva měsíce, ale soustředit se na další týdny. Pokud budeme odvádět dobrou práci jako poslední dva zápasy, můžeme sezónu ještě zachránit.

49
Tolik střel vyslali Bílí Tygři na Dominika Furcha. Jen jednu jedinou pustil za svá záda.

Ty jsi dnes dokázal dvakrát skórovat a byl jsi vyhlášen hráčem zápasu. Takže to hodnocení vlastního výkonu bude asi příjemné?
(směje se) Je to každopádně příjemné vstřelit dvě branky, ale mnohem důležitější jsou získané body. Další zápas se zase může prosadit někdo jiný, takže nezáleží na tom, kdo branky vstřelí. Hlavní je pro nás vítězství.

Jak bys zhodnotil svojí aktuální pozici v klubu, trenér na tebe asi hodně spoléhá?
Momentálně se cítím velice dobře. Myslím si, že jsme konečně našli ideální lajnu, s Honzou Kolářem a Mírou Holcem se mi hraje skvěle. Je to vidět i na ledě, že už o sobě víme a dokážeme si navzájem vyhovět. Dostávám prostor při přesilovkách i oslabeních, takže na nevytíženost si rozhodně nemohu stěžovat.

Vnímali jste také velmi početný kotel slávistických fanoušků, kteří přijeli na venkovní klání?
Víte, když jste na ledě, tak to tolik nevnímáte, ale na střídačce nebo hlavně po konci zápasu je to velice příjemné, sledovat tu radost fanoušků z vítězství. Máme skvělé fanoušky a doufáme, že pokud udržíme dobré výsledky, tak jich bude chodit ještě více.

Další zápas vás čeká proti Pardubicím, které se také zvedají a pod novým trenérem zažívají dobré výsledky.
Bude to těžký zápas. Pardubice mají skvělý tým. Musíme pokračovat v tvrdé práci. Budeme mít výhodu domácího prostředí, takže rozhodně máme šanci uspět.

Autor Michal Borovan
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více