Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
28. ledna 2003

Jiří Doležal: S rozhodnutím vedení Slavie jsme se ztotožnili

V úterý se sešla disciplinární komise ČSLH, aby vyslechla Radka Dudu ve věci libereckého incidentu a Dudova následného zapírání. Duda dostal od komise k dnešním čtyřiadvacátým narozeninám celkový distanc na čtyři zápasy. Dva si už odseděl, stát bude ještě proti Spartě a Pardubicím. Jedním ze tří členů DK byl i Jiří Doležal, bývalý útočník reprezentace a Slavie a současný asistent trenéra u dorostu Slavie. Zeptali jsme jej se na několik podrobností okolo disciplinárního řízení.

Přišel Radek Duda s něčím novým oproti tomu, co říkal minulý týden do médií? Omlouval se za svoje chování?
Nic nového neříkal. Znovu zopakoval svoje výroky, které jsou už známé. Zdůraznil také, že k onomu incidentu po zápase došlo proto, že se cítil velmi poškozen rozhodnutím hlavního rozhodčího Husičky, který jej vyloučil do konce zápasu přesto, že se na ledě vůbec nepral, jen ležel a nechal se mlátit. Mluvil asi deset minut, objasnil nám svoje chování, pak odešel a my jsme rozhodli o trestu.

Mluvilo se s ním o tom, co se v liberecké kabině stalo?
Ne, to jsme nerozebírali, bylo by to tvrzení proti tvrzení. Řešili jsme jen to, že vešel po zápase do kabiny soupeře a že to pak důrazně popíral.

Duda dostal čtyřzápasovou stopku. Za co trest přesně dostal?
První zápas stál podle platných řádů kvůli druhému vyššímu trestu. Druhý zápas nehrál proto, že se čekalo na úterní rozhodnutí disciplinární komise. Včera pak zasedala dozorčí rada Slavie, která mu zastavila činnost na dnešní derby a na čtvrteční zápas s Pardubicemi a my jsme tak trest jen potvrdili, protože s ním souhlasíme.

Byla okolo možného trestu pro Dudu mezi třemi členy DK nějaká větší diskuse, nebo jste se na tom snadno shodli?
Když jsme poprvé zasedali, dohadovali jsme se, jak budeme postupovat. Měli jsme nějakou představu, jak Dudu potrestat. V pátek vynesla trest dozorční rada Slavie a my jsme jej respektovali, zákaz startu na čtyři utkání je něco, co jsme si zhruba představovali. Vedení Slavie se k tomu postavilo čelem, myslíme si, že rozhodlo dobře.

Slávistická strana také kritizovala liberecký klub za to, že u šaten nebyla žádná pořadatelská služba a Duda tak mohl bezesvědků a bez problémů navštívit zapovězené území, kterým šatna soupeře je. Probíralo se také tohle?
Ano, i o tom se jednalo. Dospěli jsme k závěru, že v Liberci byla nedostatečná pořadatelská služba, u šaten by měl při současném vyloučení soupeřů do konce utkání pořadatel, tím spíš když jsou šatny hned naproti sobě. Na základě toho zašleme libereckému klubu upozornění současně s varováním.

Autor Radek Vokál
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více