Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
18. února 2015

Souboj s prvním. Do Prahy dorazí suverénní Třinec

Po Litvínovu čeká sešívané další velice silný soupeř. V předehrávce padesátého kola přivítá Slavia na ledě O2 areny rozjetý Třinec. Oceláři se již dlouho dobu vyhřívají na samém vrcholku extraligové tabulky a vyhlíží soupeře pro play off. V posledních zápasech však překvapivě padli s Mladou Boleslaví a Karlovými Vary. Uštědří sešívaní Slezanům třetí porážku v řadě, nebo si Třinec uhájí svou čest? Zápas celků, jež od sebe dělí propastných 63 bodů, začíná ve středečních 18.15.

50. kolo: HC Slavia Praha vs. HC Oceláři Třinec

Údaje před
50. kolem

Porovnání týmů
10-3-2-32
celková bilance
30-4-3-10
14.
postavení v tabulce
1.
96:168
skóre
169:104
38
získané body
101
1317
Radegast index - týmy
2097
Jaroslav Bednář (15+23) – 38 b.
nejproduktivnější hráč
Jiří Polanský (18+25) – 43 b.
Jaroslav Bednář – 15 gólů
nejlepší střelec
Martin Adamský – 22 gólů
Jaroslav Bednář – 23
nejvíce asistencí
Jiří Polanský – 25
David Štich – 126
Radegast index - hráči
Lukáš Galvas – 186
Petr Šenkeřík – 23:17
čas na ledě - průměr na zápas
Josef Hrabal – 20:07
792
trestné minuty
708
David Štich – 85 TM
nejtrestanější hráč
Jiří Polanský – 60 TM
Dominik Furch – 90,74 %
Adam Svoboda – 86,10 %
úspěšnost brankářů
Šimon Hrubec – 92,30 %
Peter Hamerlík – 91,18 %
Dominik Furch – 3,04
Adam Svoboda – 4,44
průměr inkasovaných branek
Šimon Hrubec – 2,03
Peter Hamerlík – 2,33
2,02
průměr vstřelených branek
3,55
28
průměr střel na branku
32
Svoboda zápas v Litvínově po zásahu bruslí nedohrál. (foto: hokej-litvinov.cz)

Sešívaní mají v právě finišující základní části jasný cíl – urvat před blížícím se play-out alespoň nějaké body a stáhnout děsivou ztrátu. To však nebude vzhledem k rozpoložení červenobílého klubu vůbec nic jednoduchého. Pražané prohráli posledních šest duelů v řadě a odstup na zbytek týmů narostl už na třináct bodů. Naposledy se slávisté s nepořízenou vraceli z Litvínova. Porážka 1:4 však nebyla jedinou nepříjemností, která Slavii v zápase postihla.

Sešívaní na sever Čech odjížděli značně oslabení. V utkání s Vervou nemohli trenéři počítat hned se čtyřmi útočníky. „Těsně před zápasem nám vypadl ze sestavy Bednář, měli jsme pouze jednoho centra. Chybí nám Divíšek, dále Holec a Sklenář,“ říkal na pozápasové tiskové konferenci Beránek.

Duel navíc další dva borci nedohráli. „V průběhu utkání vypadl Kolář, kterému puk zlomil ruku, k tomu ještě brankář Svoboda... Dohrávali jsme se dvěma obránci ve čtvrtém útoku.“ Především zranění gólmana sešívaných vypadalo opravdu hrozivě. Svobodu poranila brusle jednoho z hráčů bojujících na hraně brankoviště. Po rychlém přesunu na střídačku se 37letému brankáři ještě přitížilo a do kabin mu museli pomoci spoluhráči. Vše nakonec vyřešily tři stehy a Svoboda bude v pořádku.

Třinec letos neprohrál v řadě více jak dvě utkání

Jen těžko byste hledali zápas, ve kterém se proti sobě postaví celky v kontrastnější situaci. Na jedné straně zdecimovaná Slavia, kterou jistojistě nemine play-out, a na straně druhé vedoucí Třinec, již téměř jistý vítěz základní části. Partě hráčů kolem kapitána Klesly stačí k jistotě vítězství v základní části z následujících pěti zápasů získat pět bodů, což by pro suveréna letošní sezony neměl být problém.

63
Oba celky od sebe v tabulce odděluje přes šedesát bodů.

Právě Oceláři budou v play-off jedním z hlavních favoritů na titul. Třinečtí mají ve svém středu nejednoho zkušeného borce. I když aktuálně postrádají zraněného Klepiše, Adamského a Rotha, může se tým z východu naší republiky opřít o jiné. Do mužstva mimo jiné skvěle zapadl Štefan Růžička, jenž do třinecké kabiny zamířil z bratislavského Slovanu teprve před třemi zápasy. Na své konto už si ale stihl připsat dva body (1+1).

Slavii se proti Ocelářům nedaří. Ze tří vzájemných duelů nevybojovala ani bod.

Další úspěch by Růžička a jeho spoluhráči rádi přidali na Slavii. Proti té se jim navíc daří více než výborně. Třikrát zkřížili třinečtí borci své hokejky se slávisty a ve všech třech případech slavili právě Oceláři. Pro sešívané by tak bodový zisk znamenal velký úspěch. Navíc kdyby v roli posledního týmu dokázali zaskočit aktuálního lídra extraligy, asi by nejednoho fanouška překvapili.

Bez šance ale nebudou. V poslední době na Třinec našla recept hned dvě mužstva ze spodních pater tabulky. Nejdříve body ukořistila rozjíždějící se Boleslav, a v posledním odehraném utkání dokonce slavila karlovarská Energie.

Kdyby sešívaní dokázali ve středečním zápase, jehož začátek je na naplánován na 18.15, zvítězit, uštědřili by Slezanům třetí porážku v řadě. Takovou „mizérii“ ještě na východě republiky nezažili. Zdali se to sešívaným podaří, se můžete přijít přesvědčit do vysočanské O2 areny, kde navíc budou pro první tři stovky fanoušků připravené vstupenky na zápas play-out zdarma (více ZDE). Duel 50. kola může taktéž sledovat prostřednictvím textového přenosu.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více