Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
19. února 2015

Přijďte na poslední zápas v O2 areně jen za padesát

Sešívaní už nějaký ten pátek žijí s jistotou účasti v play-out, potažmo i baráže o extraligu. Pravým opakem je páteční soupeř Slavie, kterého Bednář a spol. naposledy v sezoně přivítají v libeňské hale. Mladá Boleslav se na desátém místě tabulky těší ze čtyřbodového náskoku nad Libercem. Vyhráno ale ještě nemá – sklouznout do skupiny o udržení může stejně rychle, jako se z ní dostala.

48. kolo: HC Slavia Praha vs. BK Mladá Boleslav

Údaje před
48. kolem

Porovnání týmů
11-3-2-32
celková bilance
19-0-8-20
14.
postavení v tabulce
10.
97:169
skóre
142:151
41
získané body
65
1350
Radegast index - týmy
1234
Jaroslav Bednář (16+23) – 39 b.
nejproduktivnější hráč
Tomáš Klimenta (12+25) – 37 b.
Jaroslav Bednář – 16 gólů
nejlepší střelec
Tomáš Klimenta – 12 gólů
Jaroslav Bednář – 23
nejvíce asistencí
Tomáš Klimenta – 25
David Štich – 128
Radegast index - hráči
Matěj Stříteský – 99
Petr Šenkeřík – 23:26
čas na ledě - průměr na zápas
Miha Štebih – 23:21
794
trestné minuty
749
David Štich – 85 TM
nejtrestanější hráč
Boris Žabka – 70 TM
Dominik Furch – 90,92 %
Adam Svoboda – 86,10 %
úspěšnost brankářů
Roman Málek - 91,15 %,
Martin Růžička – 90,13 %,
David Rittich – 89,17 %,
Michal Valent - 89,13 %,
Jan Růžička - 84,31 %
Dominik Furch – 2,98
Adam Svoboda – 4,44
průměr inkasovaných branek
Roman Málek - 2,68,
Martin Růžička – 2,85,
David Rittich – 3,15,
Michal Valent - 3,23,
Jan Růžička - 5,05
2,02
průměr vstřelených branek
3,02
26,5
průměr střel na branku
34,1

Po středeční výhře nad Třincem, nutno dodat, že dosti neočekávané, muselo zaplesat srdce nejednoho slávistického fanouška. Výhra je sice pěkná věc, zisk tří bodů ale pro sešívané nic neřeší. A ani řeči o tom, že by skalp lídra extraligy znamenal pro tým něco víc, nechtějí hráči moc slyšet. „Tady na to nevěřím, nějaká jedna výhra. Všechno je to v hlavě, zápas se musí odmakat tak, jako proti Třinci a teprve potom bych věřil, že to půjde takhle i dál,“ krotil emoce po středečním zápase Jaroslav Bednář.

Sešívaní mají co napravovat. Vyjma prvního vzájemného zápasu dostali od Boleslavi vždy naloženo - v listopadu vyfasovali debakl 2:6, v lednu poté 1:7.

Právě na kapitánovi týmu po náhlém konci kouče Gregora ulpěla ještě o trochu větší zodpovědnost než doposud. S tou se ale zkušený kanonýr vypořádal s bravurou sobě vlastní, když na začátku třetí třetiny nastartoval obrat proti Třinci. O vítěznou trefu se pak postaral David Štich.

Urostlý bek tak svou trefou utnul sérii devíti proher s Třincem v řadě. Pro sešívané bylo ale důležitější, že si znovu vybavili vítěznou euforii, než konec nějaké série. „Je to alespoň malá vzpruha pro naše sebevědomí. Vyhrát je opravdu krásný pocit,“ dodával Štich.

Kromě bodů ale můžou hráče těšit i další dvě věci – komunikace a disciplína. Na obou totiž slávisté výrazně zapracovali.

Proti Třinci usedli na trestnou lavici dokonce jenom jednou. A to jsou s téměř 800 trestnými minutami třetím nejtrestanějším týmem extraligy. „Jedno vyloučení? V této sezoně to je totální extrém,“ glosoval trefně po zápasu s Třincem situaci Bednář.

Nicméně právě zlepšení těchto dvou faktorů by se mohlo promítnout i do zápasu s Boleslaví. Ta má podle procentuální úspěšnosti čtvrtou nejlepší přesilovku v extralize – potrestá přibližně každé páté vyloučení soupeře. Trefy v početní výhodě činí více než třetinu všech vstřelených gólů bruslařského klubu.

50
Tolik korun dáte za lístek na poslední představení Slavie v O2 areně proti Mladé Boleslavi v letošní sezoně. Děti zaplatí dokonce jen dvacku.

A tomu by se další góly a především vítězství náramně hodily. Výborný a spol. stále žijí na rozdíl od Slavie v nejistotě, zda budou bojovat o záchranu, nebo v předkole play-off. Desáté místo zatím před Libercem drží o pouhé čtyři body – může se tak i stát, že k rozuzlení dojde až v posledním kole, kde si to Boleslavští rozdají právě s Tygry.

Již páteční zápas ale mnohé napoví. Liberec čekají v posledních pěti kolech relativně těžší soupeři než Boleslav. Ta tak může v klidu navyšovat své manko. O tom, zda se jí to proti Slavii povede, se přijďte podívat sami. Vstupné na poslední zápas v O2 areně v této sezoně (play-out a případnou baráž odehrají sešívaní v Edenu) bude pouhých 50 Kč. Zavítejte proto i vy ještě jednou naposledy do libeňské haly podpořit sešívané. Zápas startuje v pátek v 18.15. Textový onlajn naleznete zde.

Autor Redakce
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více