Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
21.2.2015

Ze severu Čech se junioři vrací bez bodu

D5, sobota 21.2.2015, Liberec - Slavia
Liberec
3:1
2:0, 1:1, 0:0
Slavia

Branky a nahrávky: 9. Král, 11. Zachar, 22. Havlas (Král, M. Šír) – 29. Nestrašil (Červený, Josefus). Rozhodčí: Horinek – Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 87. Střely na branku: 27:37. Průběh utkání: 3:0, 3:1.

Sestavy

Liberec

Stezka – Mrázek, M. Šír, Arlt, Beránek, Husa, Divila – Babec, Suska, R. Šír, Huňa, Král, Svoboda, Jedlička, Zachar, Havlas, Paločko, Heřmánek

Slavia

Frodl – Novák, Saňa, Straka, Drahorád, Bureš, Kottek, Knot – Červený, Sládek, Kasala, Nestrašil, Ječný, Josefus, Vyskočil, Tejral, Hlinka, Andres, Furch

Dva dny po jasném vítězství nad Kladnem zamířili junioři do Liberce. Zápas ale nezačali vůbec dobře, když po první dvacetiminutovce prohrávali o dva góly. Hosté pak přidali ještě jednu trefu, na kterou dokázali sešívaní zareagovat pouze jednou.

Úvodní minuty zápasu se nesly v poklidném duchu, ani jeden z týmů si nedokázal vytvořit nebezpečné příležitosti. První výraznou šanci využil ve vlastním oslabení Zdeněk Král, který v samostatném úniku dokázal přesně zakončit.

Ani ne po třech minutách pronikl Marek Zachar až před brankáře. Jeho střelu sice ještě Frodl vyrazil, kotouč se však následně odrazil od jednoho ze slávistů do sítě.

Možnost snížit měl Josefus, po střele Sani ale nedokázal nasměrovat puk mezi tři tyče. Začátek druhé periody zase patřil domácím. Královu střílenou přihrávku usměrnil do sítě Vojtěch Havlas.

Zmírnit vedení Liberce se červenobílým povedlo v 29. minutě, kdy se kotouč odrazil k Červenému, který ještě vylepšil pozici pro Viktora Nestrašila, pro kterého už nebyl problém doklepnout puk do odkryté klece.

Pražané se o vyrovnání snažili celý zbytek duelu, dokonce si vypracovali několik zajímavých střeleckých pozic, Stezka už však za svá záda žádný kotouč nepropustil.

Slávistům nepomohla ani hra bez brankáře, a tak všechny tři body zůstaly na severu Čech.

Ohlasy trenérů

Petr Haken (Bílí Tygři Liberec): Musím dnes pogratulovat všem hráčům. Dneska to byl těžký zápas a myslím si, že od první minuty až do poslední nechali všichni na ledě všechno. Troufám si říci, že se nám dnes podařilo hrát systémem takovým, jakým jsme chtěli. To trenéra těší. Jako tým jsme dnes uhráli důležité body a doufám, že nás to nakopne.

Petr Novák (HC Slavia Praha): Prospali jsme první třetinu a to rozhodlo i celý zápas. Měli jsme špatný vstup do zápasu a Liberec nám utekl o dva góly, na které jsme jim ještě ke všemu přihráli. Potom, když jsme ve druhé periodě tlačili, tak je podržel brankář. Domácí měli velké nasazení. Myslím si, že polovinu střel, které jsme dnes vystřelili, dokázali zblokovat. Třetí třetina byla vyrovnaná, tam už jsme se nedostali do takového tempa jako ve druhé části, kdy jsme byli lepší, ale nevstřelili jsme góly.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 29.3.2024

Junioři i podruhé porazili Šumperk a mají postup na dosah

I ve druhém utkání semifinále byli slávističtí junioři efektivní a díky třem gólům v první třetině si došli pro vítězství 7:1. V sérii tak vedou 2:0 na zápasy. Druhý hattrick po sobě nasázel Vojtěch ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více