Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
14. března 2015

Hanácký víkend pokračuje v Olomouci

Sešívání v pátek poprvé zabrali ve vyřazovacích bojích, když v prvním víkendovém zápase s Olomoucí porazili svého budoucího barážového soupeře 3:2. Odveta čeká slávisty už v neděli, tentokrát na Hané. Přestože Slavii ani Olomouci teoreticky o nic nejde, zápas nechce s blížící se baráží vypustit ani jeden z klubů.

Údaje před
4. a 5. kolem play-out

Porovnání týmů
12-3-2-37
celková bilance
14-6-5-29
14.
postavení v tabulce
13.
108:187
skóre
133:172
44
získané body
59
1478
Radegast index - týmy
1746
Jaroslav Bednář (17+26) – 43 b.
nejproduktivnější hráč
Rostislav Marocz (9+25) – 34 b.
Jaroslav Bednář – 17 gólů
nejlepší střelec
Martin Cibák – 11 gólů
Jaroslav Bednář – 26
nejvíce asistencí
Rostislav Marocz – 25
David Štich – 138
Radegast index - hráči
Jiří Ondrušek – 186
Petr Šenkeřík – 23:22
čas na ledě - průměr na zápas
Pavel Skrbek – 21:46
900
trestné minuty
851
David Štich – 103 TM
nejtrestanější hráč
Ivan Majeský – 139 TM
Dominik Furch – 90,81 %
Adam Svoboda – 87,08 %
úspěšnost brankářů
Jiří Trvaj – 91,30 %
Tomáš Vošvrda – 88,80 %
Dominik Furch – 3,03
Adam Svoboda – 4,12
průměr inkasovaných branek
Jiří Trvaj – 2,64
Tomáš Vošvrda – 3,40
2
průměr vstřelených branek
2,5
26,80
průměr střel na branku
28,46

Za 50 dní na dno

Celkem osmnáct zápasů čekali Moravané na vítězství za tři body. Kohoutům se naposledy podařilo sebrat soupeři tři body 9. ledna 2015, a to Mladé Boleslavi. Následovala šňůra patnácti proher v řadě a plný počet bodů získali v posledním odehraném kole play-out v domácím utkání proti Liberci. Smůla provázela Hanáky dlouhých padesát dní a nakonec se po velmi překvapivém a podařeném vstupu do extraligy propadli až do skupiny o umístění.

„Fanoušci jsou skvělí, je tu skutečně domácí prostředí, ženou nás dopředu,“ pochvaluje si atmosféru v Edenu Štich.

To Slavii zatím nevyšel v play-out ani jeden zápas. V prvním kole narazili sešívání na papírově nejsilnější Liberec, kterému ve venkovním prostředí podlehli 0:2. O dva dny později následoval duel s Karlovými Vary ve vršovickém Edenu. Pražené sice vedli 2:1, energetici však otočili skóre ve svůj prospěch a brali tři body.

„Měli jsme možnost přesilové hry 5 na 3, kterou jsme nedokázali využít. To nám svázalo ruce a zkrátka jsme přestali hrát. To se nám už nesmí stávat, měli jsme ještě půlku zápasu před sebou,“ prohlásil po zápase David Štich, který si utkání okořenil výměnou názorů s Radkem Dudou, přičemž oba hráči byli rozhodčím předčasně posláni do kabin. „Nechce se mi to moc rozebírat, začalo to krosčekem ze strany Dudy, po něm jsme si to měli vyříkat jako chlapi, já sám jsem ho vyzval. On nechtěl, tak jsme se poňoukali dál a dostali jsme se do slovní potyčky. Já pak shodil rukavice, ale to už jsme oba inkasovali dva plus deset. Mrzí mě, že jsme alespoň neudělali nějakou show pro diváky,“ litoval sešívaný obránce.

Kádr Olomouce

V posledním vzájemném utkání nasázela Slavia Olomouci 5 gólů.

Do branky Mory se v obou zápasech postavil do branky Jiří Trvaj a na střídačce se jako druhý gólman objevil mladičký junior Jakub Urbisch. Osmnáctiletého brankáře měli slávističtí fanoušci možnost vidět v akci už ve vzájemném duelu Slavie s Olomoucí ve 43. kole Tipsport extraligy, kdy Urbish odchytal závěrečných jedenáct minut zápasu, protože Vošvrda se po páté inkasované brance odebral na střídačku. Olomoucký mladík už ve zbytku klání nedovolil slávistům dostat puk za svá záda.

Velkým nebezpečím by mohl být pro červenobílou defenzivu Dávid Buc. Osmadvacetiletý útočník nasbíral v posledních třech utkáních šest kanadských bodů. Moravanům naopak už dlouhodobě chybí Roman Rác, který je druhým nejproduktivnějším hráčem Hanáků. Během třiačtyřiceti odehraných zápasů si připsal na své konto 30 kanadských bodů. Rác se naposledy objevil v sestavě Olomouce ve 46. kole základní části v duelu proti Bílým Tygrům.

Vzájemné zápasy v sezóně 2014/2015

HC Olomouc v číslech

  • Mora je ve skupině o udržení týmem s nejmenším počtem obdržených trestných minut. Za 54 zápasů inkasovali její hráči 851 trestných minut.
  • 50 dní. Tak dlouho čekali Olomoučané na vítězství za tři body.
  • Na soupisce Hanáků je hned 5 hráčů slovenské národnosti. Patří mezi ně Roman Rác, Peter Zuzin, Martin Cibák, Dávid Buc a Ivan Majeský.
  • Trenér Petr Fiala je ve funkci trenéra olomouckého klubu již 9 let. Na střídačce Hanáků působí od roku 2007 a v sezoně 2013/2014 dovedl své mužstvo až do nejvyšší české soutěže, čímž vyrovnal svůj největší trenérský úspěch.
  • Moravané postoupili zpět do extraligy po dlouhých 18 letech teprve v loňském roce. Otazník stále visí nad tím, zda si nejvyšší tuzemskou soutěž zahrají i v následující sezóně.

Dva zápasy, jeden víkend, jeden soupeř

Sešívaní v pátek úspěšně vstoupili do nabitého víkendu vítězstvím 3:2. Hned v neděli se Pražené svypraví na Hanou, kde zahájí druhou polovinu série play-out. Jak si svěřenci trenéra Beránka poradí s kohouty tentokrát? Duel startuje v 17:00. Vy ho ale můžete sledovat i na dálku díky textovému přenosu.

Autor Šárka Kulhánková
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video