Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
18. března 2015

Sezona juniorů: Odlepili se ode dna a skončili jen krůček od play off

Zatímco se slávistické „áčko“ připravuje na závěrečnou baráž, mládež červenobílého klubu už má po sezoně. Extraligy juniorů a obou dorostů sice pokračují vyřazovacími boji, ovšem už bez účasti Slavie. Jak se sešívaným nadějím v letošním ročníku dařilo, to vám připomene série tří článků. První z nich je věnován juniorům, kteří se do vysněných bojů o titul nakonec jen těsně neprobojovali.

Bídný začátek – 10 proher

Jen těžko si junioři mohli představovat horší vstup do nového ročníku extraligy. Z prvních deseti zápasů vybojovali jediný bod a krčili se na samém dně extraligové tabulky. „Nehráli jsme dobře. Chybělo nám sebevědomí a taková ta chuť vyhrávat,“ vysvětluje Viktor Nestrašil. Po devátém kole však došlo ke změně na trenérském postu, která se nakonec Slavii vyplatila.

Pod Novákovým vedením se konečně začalo dařit.

Duo Hájek – Branda lavičku juniorů opustilo a od zápasu následujícího kola, ke kterému mladíci z Edenu vycestovali na led Českých Budějovic, vedli zdecimované mužstvo noví trenéři. Novák s Kuchárčíkem sice hned v úvodním zápase výhru slavit nemohli, ale dočkali se záhy, přestože zvednout mužstvo asi nebylo nic jednoduchého. „Nehráli jsme jako tým a chyběla disciplína. Trenéři nás dokázali přimět spolupracovat,“ říká Nestrašil.

Po hrůzné sérii proher tak konečně přišlo zlepšení, výhry se s prohrami začaly pravidelně střídat a červenobílá juniorka se pozvolna začala probíjet do vyšších pater tabulky. V první části sezony si přímý postup do play off nevybojovala, na což koneckonců ale po prvních deseti kolech nemohla ani pomýšlet. Nicméně úvodní část sezony zakončili mladíci na dvanácté pozici a v nadstavbě se zařadili do skupiny B (v té se utkaly všechny celky, jež se umístily na 9. - 16. pozici).

Nejdelší série výher – 5 duelů

3.
Nadstavbová část se vydařila a Slavia ze třetí příčky postoupila do bojů o play off.

Start nadstavbové části se nesl ve znamení velké formy sešívaných, ti dokonce po pěti kolech měli na svém kontě pouze tříbodová vítězství. Najednou se po zpackaném úvodu začalo blýskat na lepší časy. Na konci nadstavby mohlo svěřence trenérské dvojice Novák – Kucharčík těšit, že ze čtrnácti mačů odevzdali soupeři body pouze ve čtyřech případech.

Najednou bylo to, co se v úvodu sezony zdálo být nedosažitelné, velmi blízko. Díky úspěchu v nadstavbě se Slavia vyhnula zápasům o umístění a mohla bojovat o play-off. Ve skupině D ji ale nadějná forma opustila. „Pokazili jsme si to sami, chyběla nám koncentrace,“ říká Nestrašil. O poslední místo v postupové osmičce se tak nakonec strhla pořádná bitva.

Chyběly jen tři body

O finálním seznamu postupujících se rozhodovalo až v posledním kole. Slávisté totiž po dvou prohrách uspěli na kladenském ledě, čímž vykřesali naději na postup. „Stále jsme ve hře o play-off. Nyní nás čeká zápas doma s Libercem. Doufáme, že vyhrajeme a dostaneme se do bojů o titul,“ říkal po zápase, ve kterém Slavia předvedla mocný obrat, trenér Novák.

Tabulka skupiny D

  • 3. Kladno – 16 b.
  • 4. Sparta – 15 b.
  • 5. Slavia – 12 b.

Ze skupiny postupovaly čtyři týmy.

O poslední místo v elitní osmičce si to na dálku rozdala Slavia právě s Kladnem. Sešívaní se však v posledním zápase sezony vůbec neprosadili a bylo po šancích.

Sezona tak skončila už v březnu. „To, že nám postup utekl, nás samozřejmě hodně mrzí. Je škoda, že sezona pro nás byla tak krátká. Chybělo jen pár bodů, tým na to určitě měl,“ říká o konci ročníku Drahorád.

Co se nepovedlo letos, o to bezpochyby sešívané naděje zabojují už v následujícím roce a mužstvo si věří. „Příště chceme s klukama vyhrát titul!“ neskrývá ambice Nestrašil. Toho doplňuje i spoluhráč Drahorád: „Na další sezonu se těším a přeji v ní všem mužstvům Slavie více úspěchů.“

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video