Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
27. března 2015

Série náročných barážových bitev pokračuje. Slavia zamíří do Budějovic

K uhájení extraligové příslušnosti vykročili slávisté pravou nohou. V úvodním zápase přehráli Chomutov, a získali tak první tři body. Na vybojované vítězství by Beránkovi svěřenci rádi navázali na jihu Čech, kde se utkají s dalším celkem z první ligy. Motor ale nebude chtít dát svou kůži na trh lacino. Domácí totiž bojují o návrat do extraligy po dvou letech, a o motivaci tak mají jednoznačně postaráno. Kdo zvládne páteční duel lépe? Bude šťastnější Slavia, nebo Motor?

Poprvé na stadion prvoligového týmu

Sešívaní první duel zvládli. Chomutov přehráli 2:1, rozhodující trefu obstaral Jakub Sklenář.

V premiérovém barážovém klání měli červenobílí výhodu domácího prostředí a zaplněný Eden je nakonec dovedl k výhře. K druhému kolu ale Beránkovi svěřenci odcestují na led soupeře, kde je čeká významně nehostinnější prostředí. „Ani venkovní zápasy ale nebudou špatné. Na každém stadionu bude parádní atmosféra. Doufám, že bude všude vyprodáno,“ říkal po duelu s Piráty Jakub Sklenář, který si podporu domácích příznivců nemohl vynachválit: „Samozřejmě hrát v Edenu je pro nás výhoda, je to naše domácí prostředí a chceme z toho těžit.“

Jeden krok slávisté udělali, dalších jedenáct klání je však před nimi. Ani páteční zápas na budějovickém ledě nebude procházka růžovou zahradou. „Bude to podobný zápas. Všechny ty duely jsou pro nás jako play-off, možná mají dokonce ještě větší náboj. Bude se to mydlit hned od začátku. Mezi těmi soupeři si moc nevybereme, všichni mají svou kvalitu,“ ví Jakub Sklenář.

Jihočeši chtěli svou cestu za návratem do nejvyšší soutěže zahájit v Olomouci, první zápas baráže se jim však nevydařil. I když svého soupeře přestříleli, museli skousnout prohru 2:4 a o první body budou muset ještě zabojovat.

Statistické okénko Českých Budějovic

1. liga (52 kol)
celková bilance
26-7-3-16
postavení v tabulce
2.
skóre
185:134
získané body
95
trestné minuty
698
nejproduktivnější hráč
Tomáš Nouza (33+44) – 77 b.
Josef Straka (30+47) - 77 b.
nejlepší střelec
Tomáš Nouza – 33 gólů
nejvíce asistencí
Josef Straka – 47
úspěšnost brankářů
Ondřej Bláha – 93,66 %
Hynek Kůdela – 89,47 %

Budějovice bojují o návrat po dvou letech

2.
Motor 1. ligu zakončil na druhé pozici. V play off si počínal suverénně, v semifinále nakonec přehrál Třebíč 4:1 na zápasy.

Na jihu Čech o extraligu přišli před dvěma lety, po sezoně 2012/13. Důvodem nebyly nepovedené výsledky, ale spory se společností Mountfield, která nakonec celý A-tým společně s extraligovou licencí přestěhovala do Hradce Králové. Budějovičtí se vrátili k tradičnímu názvu Motor a museli se spokojit s 1. ligou.

První rok ve druhé nejvyšší soutěži příliš úspěšný nebyl, Českobudějovičtí skončili až na desáté pozici. Pro následující sezonu však měli výrazně větší ambice, které dosud výsledkově potvrzují. Do baráže se Motor probojoval poté, co v semifinále přehrál Třebíč (4:1 na zápasy).

Město žije hokejem

V jihočeském městě čeká sešívané bezesporu pekelná atmosféra. Budvar aréna se mohla radovat ze slušných návštěv již v základní části, ve které na zápas chodilo kolem čtyř a půl tisíce fanoušků. V play off už byste v ochozech volná místa hledali jen velmi těžko, či dokonce nenašli vůbec. Jihočeši většinu duelů vyprodali.

Socha, jež je součástí Samsonovy kašny na náměstí Přemysla Otakara II., od středy obléká klubový dres. Foto: hcmotor.cz

Fanoušci dokonce hokejovou atmosféru přenesli i na českobudějovické náměstí. Před prvním duelem baráže se zástupci příznivců Motoru sešli s vedením města, které jim následně dalo svolení k navlečení sochy Samsona do týmového dresu. V České republice se jedná o naprostý unikát, jenž jasně dokumentuje, že na jihu Čech hokejem žije opravdu celé město.

Úvodní buly duelu mezi Slavií a Motorem bude vhozeno v 17.30. Fanklub pořádá na druhé kolo baráže výjezd, takže neváhejte a přijeďte podpořit sešívané přímo do dějiště zápasu, kde se strhne další boj o důležité body. „Jsou to všechno zápasy na krev, ve kterých se ukáže, kdo po výhře touží více. Já jen doufám, že to budeme my a zvládneme to,“ burcuje před zápasem Sklenář.

Zápas může též sledovat prostřednictvím textového on-line přenosu.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 29.3.2024

Junioři i podruhé porazili Šumperk a mají postup na dosah

I ve druhém utkání semifinále byli slávističtí junioři efektivní a díky třem gólům v první třetině si došli pro vítězství 7:1. V sérii tak vedou 2:0 na zápasy. Druhý hattrick po sobě nasázel Vojtěch ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více