Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
27. března 2015

Budějovice můžou, my ale musíme, uvědomuje si Václav Pletka

Střelec rozhodujícího nájezdu Tomáš Vlasák po zápase věděl, jak cenné páteční vítězství nad Motorem bylo: „Na konci baráže se bude počítat každý bod.“ V nehostinné budějovické atmosféře sešívaní dvakrát vedli, domácí ale vždy dohnaly zaplněné ochozy k vyrovnání. Skóre otevřel až sekundu před koncem druhé části Václav Pletka, který prostředí na jihu Čech dobře zná.

Sešívaní přijeli bojovat do tradičně bouřlivé budějovické atmosféry (foto: hcmotor.cz)

„Mám tady spoustu známých, rád se sem podívám, ale zase tolik speciální to pro mě nebylo,“ říkal po zápase Pletka, který před 10 lety bojoval o extraligu právě v dresu Budějovic. Slávistický útočník otevřel skóre zápasu pouhou sekundu před druhou sirénou. Po tlaku sešívaných totiž jeden z domácích hráčů schoval puk a rozhodčí nařídil trestné střílení. „David Štich tam dvakrát dorážel do prázdné. Jejich hráč puk chytil a lehl si do brány, my jsme ho pak nemohli prostřelit. Takže si myslím, že rozhodčí správně situaci vyhodnotil,“ řekl po utkání Pletka.

39:59
Václav Pletka otevřel skóre v učebnicovém čase pro gól do šatny

Než se ale rozjel, dlouho se dohadoval s Tomášem Vlasákem a zdálo se, že není jasné, kdo se nakonec exekuce ujme. Nejednalo se však o žádnou neshodu slávistických útočníků. „Nájezd musel jet hráč z pole, což jsme nevěděli. Původně měl jet Vlasy, ale protože nebyl na ledě, musel jsem jet já,“ vysvětloval Pletka. Svůj nájezd s přehledem proměnil, v rozhodujícím rozstřelu na konci utkání už ale neuspěl. „Měl jsem dopředu rozmyšleno, co udělám. Vyměnili ale brankáře, takže to mě trochu rozhodilo a nevyřešil jsem to úplně dobře“.

Mentální hra

Jeho kolega Tomáš Vlasák se k nájezdu nakonec také dostal. Byl totiž jediným střelcem v rozhodujícím rozstřelu po prodloužení za stavu 2:2. „Poslední dobou mi nájezdy moc nešly, takže jsem nechtěl moc vymýšlet. Viděl jsem, že tam je trošku mezera a díky bohu to tam spadlo,“ popisoval svou rozhodující trefu jeden z hrdinů rozstřelu. Tím druhým byl Dominik Furch, který pochytal všechny pokusy domácích.

Tomáš Vlasák přišel o samostatný nájezd, na konci si ale spravil chuť

Ani slávistická jednička ale nezabránila agilním domácím v úspěšném dotahování skóre. Motor vstoupil do třetí části za stavu 0:1 velice aktivně a vynutil si branku na 1:1. Po gólu Jana Stránského tři minuty před koncem už nejeden slávistický fanoušek doufal, že hosté si pohlídají tři body. Hned za 30 sekund ale bylo znovu srovnáno. „Už při prvním vyrovnání Budějovic jsme udělali fatální chybu. A potom znovu. Měli jsme si to na konci zkušeně pohlídat a nepustit je vůbec do šance,“ litoval ztraceného bodu Václav Pletka.

Jeho spoluhráč Tomáš Vlasák byl za dva body o něco šťastnější, protože každý barážový bod z venku je extrémně cenný. Zvláště proti nabuzeným prvoligovým soupeřům, jejichž sílu přiznal i Pletka: „Je to něco jiného, když celou sezonu prohráváte a potom narazíte na někoho, kdo celý rok prožije v laufu. Je to v hlavách - Budějovice jsou v euforii a říkají si, že to zkusí. Ale my musíme,“ uvědomoval si Pletka.

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více