Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
28. března 2015

Letos počtvrté na Hanou, za třetím dílem záchranářské skládačky

Do třetího barážového utkání vstupují sešívaní jako vedoucí a zatím jediný neporažený celek z celé čtyřky, která bojuje o extraligu. V neděli se slávisté znovu po 14 dnech podívají do Olomouce. Místní kohouty svěřenci Josefa Beránka znají více než dobře - letos se s nimi potkali už šestkrát. Pokud se sešívaným podaří v neděli v Olomouci uspět, můžou zavzpomínat na přelom října a listopadu, kdy se jim naposledy podařilo zvítězit třikrát v řadě.

Hanáci se zatím Slavie úspěšně drží a po dvou barážových kláních mají na svém kontě čtyři body. Doma si nejprve poradili s Budějovicemi 4:2, následně zavítali na led Pirátů z Chomutova, kde už se jim podařilo získat pouze bod za porážku v samostatných nájezdech 3:2. „České Budějovice hrály více uvolněně, zatímco Chomutov opravdu chce do extraligy. My se spíše koukáme na sebe, a když si vezmeme, že máme čtyři body ze dvou zápasu, tak to není zlé,“ zhodnotil dosavadní průběh baráže pro klubový web olomoucký bek Ivan Majeský.

Statistické okénko Olomouce

Před 3. kolem baráže
Celková bilance v baráži
1-0-1-0
Postavení v tabulce
2.
Skóre
6:5
Získané body
4
Dosud odehrané zápasy
Olomouc - České Budějovice 4:2
Chomutov - Olomouc 3:2sn
Nejproduktivnější hráč
Jan Knotek (2+1) – 3 body
Úspěšnost brankářů
Jiří Trvaj – 90,70 %
3:3
Na vzájemné zápasy je to v této sezoně vyrovnané. Čtyři ze šestí utkání skončily jednobrankovým rozdílem.

Slovenský hokejista taktéž upozornil, že v neděli proti Slavii se bude jeho tým chtít zaměřit hlavně na počet oslabení: „Mají nebezpečnou přesilovou hru. Slavistické dvojici Vlasák a Bednář nesmíme dát tolik prostoru. Jsou to hráči, kteří dokáží pro své spoluhráče vytvořit spoustu šancí. Takže nejdůležitější bude hrát co nejméně v oslabení,“ řekl před zápasem se Slavií Majeský.

Na oslabení si ale budou muset dávat pozor i slávisté, přestože zatím bez úhony přežili všech dosavadních 22 barážových trestů. Olomouc totiž vstřelila v Chomutově obě branky právě v početní výhodě. Sešívaní se ale mohou spolehnout na svou brankářskou jedničku. Dominik Furch si drží vynikající formu a úspěšností zákroků 95,59% se stává jedním z nejdůležitějších aspektů dosavadní úspěšné jízdy v bojích o extraligu.

Baráž? Žádný krásný hokej

Furch nejprve ve středu pochytal v Edenu 37 střel Pirátů, a pomohl tak Slavii k veledůležité úvodní výhře. Jak stěžejní roli hraje v barážových bojích mentální rozměr, zdůraznil po druhé výhře (3:2sn) v Budějovicích Václav Pletka: „Je to něco jiného, když celou sezonu prohráváte a potom narazíte na někoho, kdo celý rok prožije v laufu,“ srovnával rozpoložení prvoligových a extraligových celků v baráži.

Slávisté v Budějovicích dvakrát vedli, o vítězství ale rozhodl až Tomáš Vlasák v samostatných nájezdech

V Budějovicích měli sešívaní dobře našlápnuto i ke třem bodům. Ve 40. minutě utišil pískající publikum v hale právě Pletka povedeným trestným střílením. Motor ale v polovině třetí části srovnal. Tři minuty před koncem slávisté znovu odskočili díky Janu Stránskému, domácí ochozy ale dohnaly Budějovické až do prodloužení a samostatných nájezdů. V nich jako jediný uspěl Tomáš Vlasák, který tak rozhodl o bonusovém bodu pro Slavii.

„Měli jsme si to na konci zkušeně pohlídat a nepustit je vůbec do šance,“ litoval ale ztráty Václav Pletka. Zatím dvougólový barážový střelec zhodnotil i styl hry a taktiku ve vyřazovacích bojích s prvoligovými celky: „Hokej je úplně jiný než v extralize. Je to bojovné, o hodně více se bruslí.“ S hodnocením posledních zápasů se přidal i Tomáš Vlasák:„To není žádný krásný hokej. Tady se nehraje o titul, ale o to, kde setrvá v extralize,“ řekl střelec rozhodujícího nájezdu v Budějovicích.

Asi všichni fanoušci v této fázi sezony oželí hokejovou atraktivitu výměnou za další body do barážové tabulky. Zda se Slavii podaří udržet na čele a trochu zkomplikovat záchranářské plány Olomouci, se dozvíme po jejich vzájemném nedělním klání, které startuje v 17 hodin. „Čekám opět tuhý boj o každou šanci, o každý gól, nic jiného. To je prostě baráž,“ vyhlížel zápas s Olomoucí Tomáš Vlasák.

Sešívaní hráči určitě ocení každý hlas, který je povzbudí přímo v Olomouci. Pokud ale nevyrazíte na výjezd, sledujte zápas v tomto on-line přenosu.

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video