Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
31. března 2015

Slavia má šanci oplatit doma Olomouci nedělní porážku

Baráž o extraligu pokračuje čtvrtým kolem, které proti sobě svede stejné celky jako kolo předchozí. Motor se znovu utká s Piráty, stejně tak Slavia s Olomoucí. Oproti neděli se však bude hrát v Edenu a SD aréně. Sešívaní tak mají ideální šanci oplatit Hanákům před domácím příznivci porážku 0:2 a v tabulce poskočit znovu na první pozici. Budou slavit Beránkovi svěřenci, nebo kohouti?

Právě s nováčkem extraligy se slávisté znají asi vůbec nejlépe. Cesty Hanáků a Pražanů se v letošním ročníku zkřížily již sedmkrát. Slavia se totiž s Olomoucí potkala zatím v každé fázi sezony. Čtyři vzájemná střetnutí přinesla základní část, po které oba týmy zamířily do play out a následně i do baráže. Bilance vzájemných klání byla ještě na konci minulého týdne vyrovnaná. Sedmý duel však vyzněl lépe pro Moru, která tak strhla vedení na svou stranu.

Statistické okénko Olomouce

Před 4. kolem baráže
Celková bilance v baráži
2-0-1-0
Postavení v tabulce
1.
Skóre
8:5
Získané body
7
Dosud odehrané zápasy
Olomouc - České Budějovice 4:2
Chomutov - Olomouc 3:2sn
Olomouc – Slavia 2:0
Nejproduktivnější hráč
Jan Knotek (3+1) – 4 body
Úspěšnost brankářů
Jiří Trvaj – 93,94 %

Urputná nedělní bitva však dlouho nabízela vyrovnanou podívanou a bez šance na bodový zisk rozhodně nebyli ani hosté z Prahy. Olomouc však během 73 sekund vsítila dvě branky a o celém utkání rozhodla. Sešívaní vyšli naprázdno nejen bodově, ale i gólově. Poprvé od začátku března nevsítili za šedesát minut hry jedinou branku. „Bez gólu se vyhrát nedá. V zakončení nám chyběl důraz,“ říkal po zápase Jan Srdínko.

Jiří Trvaj proti Slavii neinkasoval a mohl si užít následnou děkovačku. (foto: hc-olomouc.cz)

Významný podíl na výhře Olomouckých měl kromě obou střelců – Knotka a Řípy – také domácí gólman. Jiří Trvaj zastavil všech třiadvacet střel a připsal si druhou nulu v sezoně. „Je především důležité, že se nám podařilo zvítězit, a získat tak další tři body do tabulky. To, že to bylo s nulou, už je jen takový bonus navíc,“ říkal v rozhovoru pro klubový web.

Olomouc na vrcholu, Slavia se ztrátou dvou bodů třetí

Tři body do tabulky byly pro olomoucké hokejisty opravdu důležité. Páteční výhra je posunula do čela tabulky, naopak Slavia spadla až pod chomutovské Piráty. Pořadí by se však mohlo znovu změnit už po blížícím se kole. Mezi všemi celky jsou stále minimální bodové rozdíly, jen Motor lehce ztrácí. Ani čtyřbodové manko Českobudějovických ještě nemusí vůbec nic znamenat. „Po třech zápasech ještě nejde usuzovat, jak celá baráž dopadne,“ uvědomuje si obránce Knot, jenž v duelu proti Olomouci orazítkoval tyčku.

Tabulka barážové skupiny

  • 1. Olomouc – 7 b.
  • 2. Piráti – 5 b.
  • 3. Slavia – 5 b.
  • 4. Motor – 1 b.

Sešívaní kromě místa na vrcholu barážové tabulky přišli též o neporazitelnost ve skupině o udržení. I když klíčové okamžiky bojů o extraligovou příslušnost teprve přijdou, je třeba sbírat pravidelně body a soustředit se vždy na následující utkání. „Dvanáct zápasů je sice poměrně dost, ale nesmíme si dovolit vyjít naprázdno několikrát za sebou,“ přitakává obránce Knot.

Na vítěznou vlnu se sešívaní budou moci vrátit právě proti Olomouci. Zápas čtvrtého barážového kola startuje na ledě vršovického zimního stadionu v 18.00. Přijďte Slavii podpořit v dalším dílu veledůležitých záchranářských bojů a znovu pomoci vytvořit parádní atmosféru!

„V úterý se budeme snažit, abychom předchozí prohru odčinili a připsali si zase nějaké body!“ zve na střetnutí Ronald Knot. Pokud ovšem neplánujete zamířit přímo na stadion, můžete utkání sledovat alespoň v textovém on-line přenosu.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video