Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
3. dubna 2015

Vedoucí Slavia načne v Chomutově druhou třetinu baráže

Slavia se v rámci baráže vůbec poprvé chystá do Chomutova. Piráti mají v tabulce pouze o bod méně než Pražané a patří jim druhá příčka. V prvním vzájemném duelu se sešívaným proti Severočechům dařilo, a tak budou chtít toto vítězství zopakovat i tentokrát. Podaří se jim to?

Údaje před
5. kolem baráže

Porovnání týmů
1-2-0-1
celková bilance
2-1-0-1
2.
postavení v tabulce
1.
12:8
skóre
7:6
7
získané body
8
171
Radegast index - týmy
159
Vladimír Růžička (3+1) – 4 b.
nejproduktivnější hráč
Tomáš Vlasák (1+2) – 3 b.
Vladimíř Růžička,
Antonín Dušek oba – 3 góly
nejlepší střelec
7 hráčů vstřelilo po jednom gólu
Marek Hovorka – 3
nejvíce asistencí
Tomáš Vlasák – 2
Jiří Drtina – 18
Radegast index - hráči
Jiří Doležal – 30
Brett Skinner – 25:56
čas na ledě - průměr na zápas
David Štich – 24:26
60
trestné minuty
68
Jan Rutta – 16 TM
nejtrestanější hráč
Miloslav Čermák – 14 TM
Miroslav Kopřiva – 88,73 %
Miroslav Hanuljak – 100 %
úspěšnost brankářů
Dominik Furch – 95,56 %
Miroslav Kopřiva – 2,34
Miroslav Hanuljak – 0
průměr inkasovaných branek
Dominik Furch – 1,47
3
průměr vstřelených branek
1,75
28,50
průměr střel na branku
29,75

Rival ze severu Čech

Po čtvrtém kole baráže jsou sešívaní zaslouženě na prvním místě tabulky „o udržení“. Pražany před domácím utkáním proti Olomouci sužovala viróza, jenže svěřenci trenéra Beránka na sobě nenechali nic znát a utkání zvládli na výbornou. Kohouty porazili poměrem 2:1, a brali tak tři důležité body. „Kdo mohl, šel hrát. Dali jsme do toho srdce a zápas jsme zvládli,“ zhodnotil klání střelec rozhodujícího gólu Miloslav Čermák.

„Musíme se semknout jako jeden tým, makat jeden za druhého a hlavně věřit si, že budeme úspěšní,“ ví před dalšími barážovými souboji Čermák.

Děkovačka slávistů po výhře nad Chomutovem v 1. kole baráže.

Rival ze severu Čech

Piráti jsou postrachem bojů „o umístění“. Jejich kádr je kvalitní a odpovídající extraligovým poměrům. Však také v tabulce dýchá sešívaným na záda. Chomutov vlastní stejný počet bodů jako Hanáci a v základní hrací době zatím překvapivě vyhrál jen jednou, a to když porazil poslední České Budějovice.

Sešívaní narazili na chomutovské Piráty hned v prvním kole baráže ve vršovickém Edenu. Slavia dlouho vedla 2:0 a Severočechům se podařilo snížit až těsně před koncem zápasu, vyrovnat už ale nedokázali, a tak si Pražané připsali hned na úvod tři body.

„Na úvod to pro nás bylo strašně těžké utkání. Jsem rád, že jsme ho takhle pořádně odmakali a dokázali dotáhnout do vítězného konce. Na kluky jsem hrdý, padali do střel a nechali na ledě naprosto všechno. Počet přesilovek soupeře raději nebudu komentovat,“ řekl po prvním vzájemném klání proti Chomutovu trenér Josef Beránek. Je tedy jasné, na co si budou muset dát sešívaní na severu Čech pozor.

Vzájemné zápasy v sezóně 2014/2015

Piráti v číslech

  • Chomutov je zatím nejslušnějším týmem baráže. Severočeši obdrželi jako tým nejmíň trestných minut ze všech čtyř účastníků, a to 60.
  • Zato vstřelili nejvíc branek. Během čtyř zápasů skórovali dvanáctkrát, v přepočtu to vychází na 3 góly na zápas.
  • V oslabení inkasovali Piráti už 8 branek, což je nejvíc ze všech. Naopak nejmíň jich obdržela právě Slavia, a to jednu.
  • Ve vlastních přesilových hrách se ale Severočechům daří. V přesilových hrách vstřelili soupeřům 5 gólů.

„Zatím bych byl klidný, máme za sebou čtyři zápasy. Ještě nás jich čeká dost a ve hře je dost bodů. Musíme se soustředit na každý zápas a snažit se pokaždé bodovat,“ hodnotí dosavadní průběh baráže chomutovský útočník Vladimír Růžička ml.

„Musíme hrát jako tým a porazit je. Je to extraligový soupeř a musíme ho porazit, jestli chceme postoupit. U nich jsme prohráli, ale tady jim to musíme oplatit,“ řekl Růžička před utkáním se Slavií pro chomutovský web.

Sešívaní změří síly s chomutovskými Piráty v pátek 3. 4. 2015 v SD aréně, zápas začíná v 17:30. Textový online přenos můžete sledovat ZDE.

Autor Šárka Kulhánková
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více