Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
6. dubna 2015

Tabulka se zamotala. Bitva s Piráty však může Slavii vrátit náskok

Čtveřice týmů bojující o to, kdo získá pro příští sezonu vstupenku do extraligy, už má za sebou polovinu barážových bitev. Zatím poslední odehrané kolo s pořadím pořádně zamíchalo. Sešívaní jsou sice dále ve vedení, ale ani jeden z týmů zatím nemá nic jistého. Dokáže nám postupovou hádanku poodhalit úterní dvojice zápasů? Slavia bude muset pozici na vrcholu uhájit v přímém souboji před dotírajícím Chomutovem.

7. kolo baráže: HC Slavia Praha vs. Piráti Chomutov

Údaje před
7. kolem baráže

Porovnání týmů
3-1-0-2
celková bilance
2-2-0-2
1.
postavení v tabulce
2.
9:6
skóre
12:8
11
získané body
10
224
Radegast index - týmy
225
Tomáš Vlasák (1+3) – 4 b.
nejproduktivnější hráč
Marek Hovorka (2+3) – 5 b.
Jakub Sklenář – 3 góly
nejlepší střelec
Vladimír Růžička – 3 góly
Tomáš Vlasák – 3
nejvíce asistencí
Marek Hovorka – 3
Jiří Doležal – 37
Radegast index - hráči
Martin Rýgl – 27
David Štich – 23:55
čas na ledě - průměr na zápas
Brett Skinner – 26:04
82
trestné minuty
108
Miloslav Čermák – 16 TM
nejtrestanější hráč
Jan Rutta – 18 TM
Dominik Furch – 95,81 %
úspěšnost brankářů
Miroslav Kopřiva – 89,77 %
Miroslav Hanuljak – 94,44 %
Dominik Furch – 1,48
průměr inkasovaných branek
Miroslav Kopřiva – 2,05
Miroslav Hanuljak – 1,14
1,6
průměr vstřelených branek
2,8
27
průměr střel na branku
28

Budějovice jsou zpátky ve hře o extraligu

V polovině závěrečné fáze sezony stále není jasné, která dvojice bude příští rok bojovat na extraligových kluzištích. Fanoušci nebyli o moc moudřejší ani po šestém kole. Naopak, Slavia doma nestačila na Budějovice, které se tak odlepily ze dna tabulky. „Baráž se tím pádem opět vyrovnala a my musíme hrát dál, bojovat v každém zápase,“ ví trenér Beránek. Všechny týmy tak mají šanci uspět, mezi poslední Olomoucí a vedoucími Pražany je rozdíl pouze čtyř bodů.

Eden poprvé hlásil vyprodáno!

Co mohlo slávisty po nedělní prohře těšit, byla divácká návštěva, která na zápas s Motorem dorazila. Za svými příznivci poprvé v letošní baráži stál vyprodaný Eden, přes čtyři tisíce diváků však důvod k radosti neměly. Proti Pirátům už doma ale Slavia nesmí klopýtnout, v pražském stánku svěřenci trenéra Beránka potřebují pokaždé bodovat. „Vyhráli jsme v Chomutově a když to nepotvrdíme doma, tak to je úplně zbytečné. Musíme si domácí zápasy pohlídat!“ burcoval po bitvě s Motorem Sklenář.

V posledním zápase se sešívaní museli obejít bez svého kapitána. Bednář v sestavě chyběl kvůli nemoci a „céčko“ ozdobilo Vlasákův dres. Otázkou zůstává, zda nejproduktivnější slávista základní části bude připraven pro bitvu s chomutovskými hokejisty.

Piráti v těsném závěsu

Zápas Slavie s Chomutovem bude kromě jiného i přímým soubojem o první pozici barážové tabulky. Piráti totiž v posledním zápase nasázeli Moře pět branek a poskočili v tabulce výše, na čelo ztrácejí jen jediný bod.

1 b.
Jediný bod od sebe v tabulce dělí vedoucí Slavii a druhý Chomutov.

Severočeši se tak znovu vrátili na vítěznou vlnu, ze které je strhla předchozí prohra s klubem z pražského Edenu. „Navázali jsme na zápas se Slavií, který jsme po velké převaze ztratili. V Olomouci se nám to vrátilo, protože se nám povedlo vstřelit góly,“ mohl spokojeně po zápase s kohouty pronést trenér Kopřiva.

S Chomutovem sešívaní dosud nepadli. Naposledy ho na jeho ledě porazili 2:0.

Pirátům se totiž v posledním vzájemném střetnutí s Pražany nepovedlo prosadit. Výhru tehdy vychytal Furch, který zastavil všech sedmatřicet střel. Rozhodující trefu obstarali pasivnější červenobílí, konkrétně Sklenář svým šťastným nahozením z nulového úhlu. Beránkovi svěřenci tak potvrdili, že na vítěze 1. ligy umí. Letos s Piráty ani jednou napadli, potvrdí to ale i ve třetím vzájemném duelu?

Do Edenu se navíc podruhé v dresu hostujícího týmu vrátí Vladimír Růžička ml., který zde hokejově vyrostl a za Slavii odehrál i nespočet zápasů ELH. Nyní však stojí na opačné straně barikády, navíc v roli nejproduktivnějšího hráče soupeře.

Bude po sedmém kole slavit Růžička s Piráty, nebo body zůstanou ve skvělé atmosféře vršovického stadionu? Bitva o čelo barážové tabulky vypukne v 18.10. Z utkání bude dostupný textový on-line přenos.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 29.3.2024

Junioři i podruhé porazili Šumperk a mají postup na dosah

I ve druhém utkání semifinále byli slávističtí junioři efektivní a díky třem gólům v první třetině si došli pro vítězství 7:1. V sérii tak vedou 2:0 na zápasy. Druhý hattrick po sobě nasázel Vojtěch ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více