Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
11.2.2003

Radek Duda vystřílel Slavii postup!

TsC1, úterý 11.2.2003, Most - Slavia
Most
3:4
2:0, 1:3, 0:1
Slavia

Branky: 13. Sochor (Polodna), 16. Havel (Poživil), 31. Liška (Hudec, Piskač) - 29. Duda (Krátoška), 32. Duda (Fadrný), 34. Duda (Fadrný, Antoš), 51. Duda (Fadrný)

Sestavy

Most

Slavia

Hronek - J. Novák, Pojkar, Hejda, Graňák, Špelda, Staněk - Sailer, Krátoška, Antoš - Duda, Fadrný, Tomica - Jaroš, Kopecký, Dlouhý - Šaffer, Klepiš, Kukla

K prvnímu utkání od 19. ledna nastoupil v úterý v Mostě Radek Duda a předvedl se ve skvělém světle. Za domácí druholigový tým nastoupili i čtyři mladíci zapůjčení z Litvínova (gólman J. Hübl, bek Poživil a mladé pušky Havel s Říhou). Most Slavii v první třetině zaskočil - vyhrál ji 2:0. V polovině utkání pak přišlo galapředstavení Radka Dudy. Ve 29. minutě snížil, brzy ale domácí opět Liškovým gólem odskočili. To se nelíbilo Dudovi, který v dalších dvou minutách dokonal hattrick a bylo vyrovnáno. Duda nakonec vstřelil devět minut před koncem i vítěznou branku.

Druhý nejlepší český tým přilákal na pěkný a útulný mostecký stadionek slušnou návštěvu. Pořadatelé udělali z utkání menší show. Domácí nastoupovali na led v setmělé hale za efektů stroboskopů hráč po hráči. Přestávky vyplnilo přestavení dvou mladých krasobruslařek a miniutkání "hokejových špuntů" z nejmladší věkové kategorie.

Slavia přijela na led druholigového soupeře ve značně oslabeném složení. Volno dostali reprezenti Málek, Kučera, Kadlec, Kolařík, Beránek, Sup, do Mostu nepřijeli ani Marek Posmyk a zraněný David Hruška. Do branky Slavie se tak po dlouhé době postavil Lukáš Hronek, který se vrátil z hostování v Litvínově a v Mostě bude shodou okolností působit formou střídavého startu, v obraně dostali šanci mladíci Špelda a Staněk, a David Pojkar, jenž tuto sezónu obléká dres berounských medvědů. Svěřenci trenérů Fialy a Vacka hrající v bílo-oranžovo-zelených dresech vyrukovali na favorizovanou Slavii bez bázně a hany. Pražané vážněji ohrozili brankáře Hübla až v 9. minutě, ale Antošova střela z blízka gólem neskončila. Baník vyslal první varování v přesilovce při vyloučení Staňka. Ve 13. minutě se domácí překvapivě dosatali do vedení. Při přečíslení dva na jednoho namazal krásně Polodna Jiřímu Sochorovi, který nedal Hronkovi šanci. Překvapivý průběh pokračoval. V 16. minutě vyslal pohotovou střelu zpoza obránce Havel a Hronek na ni nestačil reagovat. Slávisté byli nečekaným výsledkem viditelně zaskočeni a ani v dvojnásobné přesilovce trvající 48 sekund se jim nepodařilo vymyslet gólovou akci. Vážněji zaměstnal Hübla pouze Klepiš. Po dvaceti minutách tak domácí stále vedli 2:0.

Začátek druhé části poznamenala dlouhá vynucená pauza, kterou způsobilo rozbité pleksisklo v rohu kluziště. Hráči zůstali na ledě a kroužili dokola, aby nevypadli z tempa. Když se již konečně začalo hrát, vypadalo to, že neplánovaná přestávka prospěla spíše hostům. Ve 26. minutě se sice ještě z dobré palebné pozice Dlouhý neprosadil, ale o tři minuty později překvapil Hübla střelou z úhlu Duda. Trápení favorita tím však neskončilo. Za další dvě minuty dali slávističtí beci příliš prostoru Liškovi, jenž vrátil Mostu dvougólové vedení. Hronek sice zasáhl puk lapačkou ale od ní přepadal puk za brankovou čáru. Osud utkání tak do svých rukou opět musel vzít "spasitel" Duda. Ve 32. minutě nejprve nadvakrát využil sólový nájezd po přihrávce Fadrného, aby v minutě 34. po nepřehledné situaci v obranném pásmu Mostu, u jejíhož zrodu stál opět Fadrný, završil hattrick. Dvě minuty před druhou sirénou mohl přetáhnout vedení opět na stranu Mostu Jiří Sochor, nikým neatakován však svoji šanci promarnil.

O osudu pohárového klání musela tedy rozhodnout až třetí třetina. Obě mužstva vycházela ze zajištěné obrany a snažila se vyvarovat se chyb, na které soupeř čekal. Tu klíčovou nakonec udělali domácí. V 51. minutě našel zpoza brány Fadrný koho jiného než Dudu, na jehož pohotovou střelu po ledě nedokázal Hübl ragovat. Po čtvrté trefě Dudy přiletěla od čtyřčlenné skupinky slávistických příznivců na led čepice. Tu odpálil hokejkou jeden z mosteckých hráčů zpět do hlediště a stala se kořistí místních mladých fanoušků. Slavia si pak již vítězství poměrně v klidu pohlídala, po sérii šancí ho mohla i pojistit. Baníku nepomohla ani krátká hra bez brankáře v závěru. Překvapení se tedy nekonalo, postupuje Slavia. Byl to sice nepřesvědčivý výkon a utrápené vítězství, vzhledem k tomu, že ale do Mostu přijela sestava bez osmi klíčových hráčů a že se jednalo o přátelské utkání, nelze z tohoto faktu vyvozovat žádně závěry. I ostatní extraligové týmy se proti outsiderům hodně natrápily, přičemž Karlovy Vary a Havířov dokonce vypadly.

Výsledky v 1. kole:
Klatovy - České Budějovice 1:5
Havlíčkův Brod - Prostějov 0:4
Chomutov - Karlovy Vary 3:2
Opava - Havířov 2:1
Vyškov - Zlín 3:6
Mladá Boleslav - Liberec 2:3 (nájezdy)
Benátky nad Jizerou - Litvínov 1:3
Jindřichův Hradec - Znojmo 3:4 (prodloužení)
Beroun - Kladno 2:4
Kadaň - Plzeň 2:6
Sareza Ostrava - Třinec 1:3
Most - Slavia 3:4
Kobra Praha - Sparta 2:3
Olomouc - Vsetín 1:2 (nájezdy)

Autor Lukáš Hykš, Radek Vokál
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více