Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
11. dubna 2015

Už jenom týden do rozhodnutí! O krok blíže záchraně v Olomouci?

Sešívané čeká už druhý zápas na venkovním ledě po sobě. Po úspěšné budějovické štaci odcestují Beránkovi svěřenci na Hanou, kde letos zatím uspěli pouze jednou. Plecharénu ovšem znovu čeká nelítostný boj o důležité body, který nebude chtít nikdo vzádt. Barážová tabulka je totiž stále hodně vyrovnaná, Slavia nad Chomutovem a Olomoucí drží náskok jen jediného bodu. Jak na tom ale bude po devátém kole skupiny o udržení? Do konce baráže už zbývá pouhý týden a čtyři zápasy.

9. kolo baráže: HC Olomouc vs. HC Slavia Praha

Údaje před
9. kolem baráže

Porovnání týmů
4-0-1-3
celková bilance
4-1-0-3
3.
postavení v tabulce
1.
21:19
skóre
15:13
12
získané body
13
317
Radegast index - týmy
336
Jan Knotek (4+2) – 6 b.
nejproduktivnější hráč
Jaroslav Bednář (2+4) – 6 b.
Jan Knotek - 4 branky
nejlepší střelec
Jakub Sklenář - 3 branky
Pavel Patera – 3 asistence
nejvíce asistencí
Jaroslav Bednář – 4 asistence
Jiří Ondrušek – 36
Radegast index - hráči
David Štich – 45
Pavel Skrbek – 21:57
čas na ledě - průměr na zápas
David Štich – 23:27
96
trestné minuty
138
Jakub Matai – 14 TM
nejtrestanější hráč
Miloslav Čermák – 18 TM
Jiří Bláha – 90,07 %
Tomáš Vošvrda – 92,31
úspěšnost brankářů
Dominik Furch – 95,52 %
Jiří Trvaj – 2,42
Tomáš Vošvrda – 1,50
průměr inkasovaných branek
Dominik Furch – 1,61
2,65
průměr vstřelených branek
1,87
30
průměr střel na branku
28

Slavia znovu na čele, ale jen o bod

Slávisté naposledy zvládli souboj s Budějovicemi, ve kterém nasázeli nejvíce branek ze všech barážových klání. Čtyřgólový večer podpořený skvělým výkonem gólmana Furcha vrátil červenobílý tým na vedoucí pozici skupiny o udržení. Náskok na čele však není nijak luxusní, sešívaným na záda dýchají Piráti i kohouti z Olomouce. Ti ztrácejí pouhý bod, lehce pozadu je jen Motor, který má pětibodové manko. „Je to našlapané, ale já bych ani Budějovice rozhodně ještě neodepisoval,“ říkal po posledním duelu kapitán Bednář.

Bednář se v pátečním klání podílel na všech čtyřech brankách a znovu se vyhoupl do čela týmové produktivity.

Než Slavia vyrazila na na jih Čech, odehrála dvě utkání v domácím prostředí. S Chomutovem i Českými Budějovicemi, tedy prvoligovými celky, které by na vlastním ledě měla porážet, ale překvapivě padla a ze dvou důležitých klání neměla ani bod. „Prohrát dvě domácí utkání je špatné. Nezbývá nám nic jiného než bojovat, a to až do konce baráže,“ burcoval před cestou do Budějovic Jan Stránský.

Před partou hráčů kolem kapitána Bednáře tedy stál nelehký úkol – uspět v bouřlivé atmosféře českobudějovického stadionu a na ledě silné Olomouce. Jednu část už slávisté dokázali splnit, zbývá už jen bodovat v olomouckém klání, které by mohlo napovědět, kdo si nakonec vybojuje místo v extralize. „V neděli nás čeká velmi důležitý zápas, jedeme do Olomouce a mám takové tušení, že pak v úterý by se mohlo rozhodnout,“ dumal Bednář.

Olomouc povzbuzena dvěma výhrami

I na Hané budou sešívaní spoléhat na výborného Furcha, který vládne individuálním statistikám barážových gólmanů. Vychytá i rozjeté olomoucké střelce?

1 b.
Jediný bod od sebe v tabulce dělí vedoucí Slavii a Olomouc s Chomutovem.

Kohouti jsou skutečně na koni. Před týdnem se nakrátko dostali na dno tabulky a měli na svém kontě tři prohry v řadě, z této menší krize se ale zase rychle vyhrabali. Přehráli Motor a v tabulce Českobudějovické znovu přilepili na poslední příčku. Na souboj o třetí pozici navíc dokázali úspěšně navázat i na serveru Čech, kde po dramatické koncovce porazili Piráty a bodově je dorovnali. „Zbývají nám do konce čtyři zápasy, takže musíme dřít naplno a dát do toho všechno,“ říkal klubovému webu Vyrůbalík.

Olomouc naposledy slávisté těsně přehráli na svém ledě – 2:1.

Nedělní souboj Slavie s Morou bude mít navíc o dva dny později reprízu. Beránkovy svěřence čeká v úterý s kohouty ještě jeden zápas. Právě tyto přímé souboje budou do jisté míry klíčové, minimálně v neděli se bude hrát o šest bodů. „Dva zápasy se Slavií hodně napoví, jak to nakonec dopadne a my je musíme zvládnout,“ líčil v rozhovoru pro olomoucký klubový web Tomáš Rachůnek.

Nedělní duel na Hané bude už dokonce devátým vzájemným měřením sil Slavie s Olomoucí. Ani jeden z týmů nemá v těchto střetnutích navrch. Sešívaní mají na svém kontě čtyři výhry, stejně tak Mora.

Další důležitá bitva o záchranu vypukne na olomouckém ledě v 17.00. Budou moci slávisté po návratu do Prahy přilepit na zeď kabiny další díl skládačky, nebo se budou radovat domácí? Ze zápasu bude dostupný textový online přenos.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více