Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
26. května 2015

Změny v kádru: Řada hráčů dala přednost extraligovým nabídkám

Několik příchodů Slavia v posledních dnech již oznámila a další budou následovat, jisté začíná být také to, kdo z loňského kádru v sešívaném dresu pokračovat nebude.

Změny v brankovišti. Novou jedničkou Hylák

Kompletní obměnou prošlo slávistické brankoviště. Dominik Furch využil výstupní klauzuli ve smlouvě k odchodu do KHL, Adam Svoboda zamířil z rodinných důvodů na východ Čech a z Hradce Králové má vyřízené střídavé starty do Slavie. Třetí brankář z minulé sezony David Novák odchází do druholigového Tábora.

Novou jedničkou týmu je Alexandr Hylák, mistr slovenské extraligy z posledních dvou let. O jeho příchodu jsme informovali zde, brzy na webu přineseme s jedenatřicetiletým gólmanem rozhovor.

Štich a Holub míří do extraligy

Obránci David Štich a Jan Holub měli ve Slavii platné smlouvy, oba ale projevili zájem využít nabídku z extraligy. „Klub se rozhodl hráče uvolnit, jejich kontrakty byly pro 1. ligu příliš vysoké,“ vysvětluje sportovní manažer Luděk Bukač.

Hostování skončilo Petru Šenkeříkovi, smlouva Juraji Valachovi, červenobílý dres v příští sezoně neobléknou ani Jakub Šulc a Jan Novák. „S Jakubem Šulcem jsme po zvážení neobnovili smlouvu a hráč projevil zájem působit v Litoměřicích, Janu Novákovi jsme další smlouvu nenabídli. Chtěli bychom mu poděkovat za dlouholeté služby, které pro Slavii odvedl,“ říká Bukač.

Z hostování v Havlíčkově Brodě se vrátil do Slavie Štěpán Jeník, který v posledních letech sbíral zkušenosti mimo jiné i ve Finsku, klub před pár dny získal zkušeného beka Petra Punčocháře (informovali jsme zde). V nejbližší době budeme informovat o dalším doplnění obranných řad.

Bednář odmítl nabídku, nepokračují ani Tomica nebo Sklenář

Se Slavií se nedohodl kapitán týmu z uplynulé sezony Jaroslav Bednář. „Předložili jsme Jardovi nabídku, aby dál pokračoval, ale on ji odmítl. Do budoucna budeme rádi, když změní názor a pokud projeví zájem, dveře u nás bude mít otevřené,“ prohlašuje Bukač.

Slavii opouští i čtveřice útočníků Marek Tomica, Jakub Sklenář, Jan Stránský a Michal Poletín. „Všichni od nás obdrželi nabídky, ale dali přednost extraligovým klubům,“ informuje sportovní manažer. Tomica se Sklenářem míří do Chomutova, Stránský bude oblékat dres Liberce a Poletín je v Plzni.

Dalším forvardům Tomáši Divíškovi a Miroslavu Holcovi skončilo hostování, ani jeden ve Slavii pokračovat nebude. „O Míru Holce jsme zájem měli, ale hráč preferuje zahraniční angažmá,“ sděluje Bukač.

Klub naopak dále jedná o působení ve Slavii s Jánosem Vasem a Václavem Pletkou, z hostování v Karlových Varech se vrátil Tomáš Micka a z Mladé Boleslavi přišel Tomáš Jiránek. „Další hráči jsou před podpisem smlouvy,“ dodává Luděk Bukač.

Přehled příchodů a odchodů před sezonou 2015/16 najdete zde.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více