Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
16.2.2003

Debakl Slavie v Třinci!

47. kolo, neděle 16.2.2003, Třinec - Slavia
Třinec
6:0
4:0, 0:0, 2:0
Slavia

Branky a nahrávky: 4. Pavelek (Jančařík, Marek), 8. Pavelek (Jančařík, Marek), 12. Martynek (Zadina, Pletka), 15. Pletka (Zadina, Martynek), 44. Zadina (Martynek, Pletka), 50. Martynek (Zadina). Rozhodčí: Kolísek - Sichrovský, Vitík. Vyloučení: 8:9, navíc Gřegořek - Šaffer 5 minut a do konce utkání a P. Kadlec (Slavia) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4505. Bodování: Martynek 2+2, Zadina 1+3

Sestavy

Třinec

Lakosil - Gřegořek, Malinský, L. Procházka, Jančařík, Žabka, Čakajík, Houdek, F. Štefanka - Zadina, Martynek, Pletka - Janků, Marek, Pavelek - Zbořil, Ivan, Skořepa - Bordowski, Meluzín, Polončič.

Slavia

Hronek (8.-21. Málek) - P. Kadlec, Hejda, J. Novák, O. Staněk, Kolařík, Graňák - Duda, Beránek, Sup - Šaffer, Fadrný, Antoš - Sailer, Krátoška, Tomica - Jaroš, M. Kopecký, R. Dlouhý.

Třinec si v neděli v duelu týmů s nejlepší ofenzivou a nejlepší defenzivou doslova smlsl na Slavii a uštědřil jí největší debakl za poslední dva roky. Naposledy slávisté prohráli o šest branek v březnu 2001, a to na stejném ledě a stejným výsledkem, jako nyní. V této sezóně Slavia nad Třincem vždy dominovala (doma 4:0 a 5:0, v Třinci 5:3), ve čtvrtém vzájemném zápase to ale Oceláři červenobílým štědře oplatili.

Do branky nastoupil od začátku Lukáš Hronek, který naposledy do zápasu za Slavii naskočil koncem listopadu, jinak od začátku chytal teprve potřetí. Poprvé vychytal remízu na Spartě, podruhé jej Málek po pěti gólech střídal ve Varech, nyní se Hronek poroučel už po osmi minutách hry. Roman Málek pak také dvakrát inkasoval a od druhé třetiny pustil do brány opět Hronka. Naopak Vlastimil Lakosil se radoval z vychytané nuly.

Do Třince nepřijel zkušený František Kučera, vedle Jana Nováka tedy podruhé nastoupil Ondřej Staněk. Třinci chyběl pro změnu kvůli chřipce nejproduktivnější hráč celé soutěže, Richard Král. Další zajímavý nádech utkání dodávalo, že na ledě se potkali Radek Duda a Martin Čakajík, jejichž "kabinový incident" naplnil na několik dní řádky novin a vzbudil zájem hokejové veřejnosti.

Radek Duda nastoupil do utkání řádně nabuzený a již po dvaceti sekundách nastřelil tyč Lakosilovy branky. První gól na sebe nechal čekat čtyři minuty. V čase 3:27 Pavelkovu střelu Hronek vyrazil před sebe a od Kadlecovy brusle se puk došoural těsně za brankovou čáru. V 8. minutě nastřelili slávisté podruhé tyč, jmenovitě Sup, a začínalo být zřejmé, že Štěstěna bude tentokrát odvrácená ke Slavii zády. Za 40 sekund po této situaci objel Pavelek branku a přesnou trefou vyhnal Hronka z branky. Kdo čekal bitku Dudy s Čakajíkem, dočkal se v 10. minutě. Ale s jinými aktéry, Gřegořkem a Šafferem. Oba kohouti po kulturním představení pro diváky zamířili pod sprchy. Na začátku 12. minuty to bylo již 3:0. Martynek pronikl do útočného pásma a rychlou střelou zápěstím zadělal na debakl hostů. Dílo zkázy v první třetině dokonal přesně v čase 15:00 po křížné přihrávce Zadiny Pletka.

Do druhé části se do branky Slavie vrátil Hronek a hned po minutě zabránil Pavelkovi v hattricku. Ve 23. minutě potvdril mizérii Slavie Sailer, když tváří tvář Lakosilovi neuspěl. Slávisté na tom pochopitelně nebyli psychicky nejlépe, což vyústilo ve 24. minutě v desetiminutový Kadlecův trest za nesportovní chování. Nervozita se pak přenesla i na druhou stranu a trestné lavice byly v permanenci. Ve 32. minutě mohl završit "bůra" po individuální akci Janků, jenže v rozhodující chvíli ho nedovoleně zastavil Graňák. Po 60 sekundách za mladým slovenským obráncem na trestnou lavici zamířil navíc Krátoška, ale ani v dvojnásobné přesilovce se Oceláři pátého gólu nedočkali. Ve 34. minutě podruhé neuspěl sám proti Lakosilovi Sailer, a tak prostřední dějství skončilo bez branek.

Popáté si domácí diváci mohli zakřičet "GÓL" až ve 44. minutě. Zadina se přes obránce dostal až před Hronka a zamířil přesně pod padajícího slávistického gólmana. O tři minuty později zmařil Hronek Pavelkovi podruhé naději na hattrick. Na kombinační akci Martynka a Zadiny deset minut před koncem byl však již krátký. Černý den tím naštěstí pro hosty skončil. Zatímco slávisté po skončení utkání odjeli rychle do šaten s cílem na neúspěch co nejrychleji zapomenout, domácí hráči se podělili o velkou radost s fanoušky skokem po ledě.

Ohlasy trenérů
Pavel Marek (Třinec): "Podali jsme vynikající výkon. Celá příprava na zápas směřovala k tomu, abychom nedostali od Slavie gól, a to se i povedlo. Může nás těšit, že před play off se vrací forma Lakosilovi, který nás dnes v důležitých momentech podržel."

Jiří Kalous (Slavia): "Výsledek není lichotivý. Hrál se hodně otevřený hokej, hlavně na naše poměry, ale zatímco Třinec své šance dával, my nikoliv. Přitom ve druhé části jsme byli čtyřikrát nebo pětkrát sami před brankou. Třinec hrál velmi dobře, byl lepší v defenzívě a my se z toho snad poučíme. Hronek chytal proto, že před play off chceme mít přichystány oba gólmany. Dostal v úvodu dva nešťastné góly, takže jsme ho vystřídali Málkem, abychom se ještě dostali do hry."
Autor Lukáš Hykš, Radek Vokál
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 29.3.2024

Junioři i podruhé porazili Šumperk a mají postup na dosah

I ve druhém utkání semifinále byli slávističtí junioři efektivní a díky třem gólům v první třetině si došli pro vítězství 7:1. V sérii tak vedou 2:0 na zápasy. Druhý hattrick po sobě nasázel Vojtěch ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více