Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
15. července 2015

Kabinu a srandičky okolo nejde ničím nahradit, říká Kašpařík

Čtyřikrát vyhrál extraligový titul, na kontě má sedm reprezentačních startů a v české nejvyšší soutěži má odehráno přes 700 zápasů. V nadcházející sezoně bude za Slavii bojovat zkušený útočník Pavel Kašpařík, který se do první ligy vrací po patnácti sezonách. „Budu se maximálně snažit pomoci k tomu, aby sezona byla pro klub úspěšná,“ hlásí šestatřicetiletý centr.

Pavle, ve Slavii jste pár měsíců, jaké máte zatím pocity?
Trošku bych to poupravil, já jsem ve Slavii spíš pár dnů, týdnů. (usměje se) Zatím z toho všeho mám fajn pocit. Na hodnocení je ale ještě čas. Letní příprava je taková specifická, protože tu ještě nejsme celý tým, se kterým vstoupíme do sezony.

Slavia pro mě byla jasná volba

Jaká byla z vašeho pohledu suchá část letní přípravy?
Pro mě byla náročná. Každý rok je samozřejmě znát a každý rok je těžší a těžší se přinutit. Na druhou stranu jsem rád, že jsem tu mohl letní přípravu absolvovat, protože trénovat s týmem je něco jiného a plyne to rychleji. Kabinu a takové ty srandičky okolo prostě nejde ničím nahradit. Upřímně říkám, že bych se těžko přinutil k tomu, abych někde trénoval sám. Takže jsem uvítal to, že jsem se mohl k týmu připojit, protože je to daleko příjemnější, než trénovat individuálně.

4
Tolikrát zvedl nad hlavu pohár pro vítěze extraligy

Co rozhodlo, že jste se rozhodl právě pro Slavii?
V dubnu mi skončila smlouva a rozhodoval jsem se, co dál. Po sezoně jsem si dal dlouhou pauzu a rozhodoval se, jestli budu v hokeji pokračovat. Po nějakém čase mi hokej zase začal chybět. Našel jsem chuť a říkal si, že bych ještě pokračoval. Spolu s agentem jsme začali řešit možnosti, a jelikož mám rodinu v Praze, tak pro mě Slavia byla jasná volba.

Co se vám vybaví, když se řekne Slavia?
Velice úspěšný tým za posledních deset patnáct let. Nevím to úplně přesně, ale myslím, že Slavia je statisticky nejúspěšnější tým za posledních patnáct let. Pokaždé, když jsem proti Slavii hrál, tak byla nepříjemný soupeř.

Vybavujete si nějaký konkrétní zápas, kdy jste nastoupil proti Slavii?
Dobře si vybavím extraligové finále v roce 2006 mezi Spartou a Slavií, kdy Praha žila hokejem. Do obou arén chodilo spoustu lidí a zápasy byly vyprodané. Atmosféra byla báječná a na to se nezapomíná.

Na jaký moment své kariéry vzpomínáte nejradši?
Znovu se budu opakovat. Finále z roku 2006, navíc bylo okořeněné s příchutí pražského derby. Hodně vysoko ale cením i titul s Plzní. Pro Plzeň to byl historicky první vítězství titul a také to bylo parádní. Na tyhle dva momenty vzpomínám nejradši.

Udělám maximum pro to, aby byla sezona pro klub úspěšná

V Plzni jste se potkal s panem Milanem Razýmem, coby současným trenérem Slavie. Mohlo to mít vliv na vaše rozhodování o příchodu do klubu?
Když jsem začal zjišťovat situaci, jaká tady je a jaká možnost by tu byla, tak jednu z rozhodujících rolí hrálo to, že oba trenéry dobře znám.

Jste čtyřnásobný vítěz extraligy… Myslíte si, že můžete do týmu přenést takovou tu vítěznou náladu?
Já bych byl moc rád. Budu se snažit, co bude v mých silách. Byl bych rád, kdyby se v kabině utvořil takový ten vítězný tým, vítězný duch a aby sezona byla pro tým úspěšná.

Fanoušci vás budou na ledě vídat s dvacet devítkou na zádech. Můžete prozradit, proč jste si vybral právě tohle číslo?
Žádný význam to číslo nemá. Jestli si dobře vzpomínám, tak poprvé jsem ho dostal v Liberci. Nejspíš tam bylo volné, tak mi ho přidělili a od té doby hraju s devětadvacítkou.

Pak se vám s ní dařilo, tak jste si ji ponechal…
Ještě jsem ji změnil ve Zlíně, tam jsem hrál s jedenáctkou. Po návratu do Liberce jsem se ale znovu vrátil k dvacet devítce a už jsem si ji nechal. Už bych to s ní chtěl doklepat, tak doufám, že ji budu mít i tady. (usměje se)

Sezona se nezadržitelně blíží, jaké cíle si dáváte, ať už s týmem či osobní?
Jak už jsem zmiňoval. Věřím, že se tu utvoří dobrý tým, dobrá parta a že sezona bude pro klub úspěšná. Budu se maximálně snažit k tomu pomoci.

Autor Petr Horčička
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více