Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
20. února 2003

Junioři i dorostenci si zahrají play-off

Juniorům i dorostencům zbývá odehrát do konce nadstavbové části ještě tři zápasy. Dorostenci hrají ve čtvrtek od šesti ve Zlíně a nadstavbu pak uzavřou dvěma domácími víkendovými zápasy. Dnes ve stejnou dobu nastoupí doma junioři proti Havířovu a vše pak zakončí o víkendu dvěma zápasy na Moravě. Juniorům se v poslední době výsledkově dařilo, až do středeční domácí porážky 1:2 s Přerovem drželi šestizápasovou sérii neporazitelnosti. Obě dvě mužstva mají již postup do play-off jistý, na čele tabulek jsou ale minimální bodové rozdíly, takže o definitivním umístění a dvojicích pro čtvrtfinále se rozhodne až tento víkend.

Junioři

pátek 14.02. Slavia - Vítkovice 2:0
Branka: Birner 2
Slavia měla v prvních dvou třetinách převahu, ale dokázala ji vyjádřit pouze dvěma góly Michala Birnera. "V závěru jsme byli rádi, že jsme výsledek udrželi," hodnitil trenér slávistických juniorů Martin Pešout. Čisté konto si připsal brankář Lukáš Musil.

sobota 15.02. Slavia - Třinec 3:2
Branky: Červenka 2, Kukla
Slavia se poměrně snadno dostala do dvougólového vedení, ale náhodná branka z Třince utkání zdramatizovala. Slavia sice dokázala vstřelit třetí gól, ale vteřinu před koncem druhé třetiny znovu inkasovala a ze zápasu se stalo velké drama. Nakonec kolektivním výkonem těsné vítězství udržela.

středa 19.02. Slavia - Přerov 1:2
Smolné utkání sehráli Slávisté s Přerovem. I přes porážku si však vzhledem k zaváhání Pardubic zajistili junioři postup do play-off. "Nastřelili jsme čtyři tyčky a soupeř naopak 20 vteřin před koncem po chybě obránce Špeldy rozhodl," uvedl Martin Pešout. V prvních dvou třetinách byla Slavia lepší, ale body si nakonec odváží soupeř.

Dorost

čtvrtek 13.02. Slavia - Vsetín 4:2
Branky: Pavel, Březina, Endál, Klimeš
"Měli jsme dobrý začátek, dali jsme rychlý gól," začal své hodnocení zápasu trenér dorostenců Petr Novák. Pak slávisté nevyužili šance, což je muselo mrzet ve 23. minutě, kdy dvakrát rychle za sebou inkasovali. "Ve druhé třetině jsme se ukolíbali naším vedením, hráli jsme zakřiknutě. Ve třetí třetině jsme se už zase koncentrovali a dovedli zápas k vítězství."

sobota 15.02. Vítkovice - Slavia 4:4
Branky: Pavel 2, Endál, Jonáš
Do zápasu vstoupili slávisté velmi nesoustředěně a dostali rychlý gól, což se podepsalo na vývoji zápasu. "V šatně jsme si pak museli trochu zakřičet a od třetí třetiny jsme už začali hrát hokej," přiblížil zápas Petr Novák. Poslední část vyhrála Slavia 2:0 a vybojovala ve Vítkovicích remízu.

neděle 16.02. Třinec - Slavia 4:0
"Na stoprocentní šance jsme sice vyhráli, ale v jejich proměňování byl jasně lepší Třinec," řekl trenér Novák. Po dvou třetinách byl stav 2:0, v poslední části domácí přidali další dva góly. "Soupeř působil kompaktnějším a bojovnějším dojmem, než my, a proto vyhráli. Naši hráči se utkání jenom zúčastnili," připomněl kritickým tónem olympijské heslo Petr Novák.

A jak vypadá kádr dorostenců? "Rozhodně nehrajeme v plné síle, třeba Bartoš, Špic a Birner hrají od ledna za juniory. My dáváme šanci mladým klukům," vysvětlil Petr Novák. O umístění mládežnických týmů až tolik nejde, smyslem mládežnických mužstev ve Slavii je připravit hráče na nejvyšší soutěž tím, že ti nejlepší budou hrát o kategorii výš. "Takové je naše krédo. Jak říká Vláďa Růžička, mládežnických medailí už máme dost," dodal s úsměvem Petr Novák.

Tabulky

Tabulky extraligy juniorů a dorostu na serveru hokej.cz (modrá barva je česká skupina A)

Žákovské soutěže

9.třída

so 15.2. Benešov - Slavia 0:12 (Malárik 3, Čermák 2, Fiala 2, Jiránek, Freisler, Bacovský, Jebavý, Hubený)

8.třída

so 15.2. Benešov - Slavia 4:12 (Kozák 3, Indra 2, Bílek 2, Nestrašil B. 2,Charvát, Nestrašil A., Strnad)

7.třída

so 15.2. Slavia - Boleslav 0:1

6.třída

so 15.2. Slavia - Boleslav 10:0 (Palaščák 3, Klíma 2,Doležal O., Koudela, Poletín, Reichl, Kadaně)

5.třída

ne 16.2. Plzeň - Slavia 3:0

4.třída

ne 16.2. Plzeň - Slavia pro nemoc nehráno
Autor Radek Vokál, David Schlegel
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více