Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
15. srpna 2015

Starší dorost vstoupil do turnaje jednou výhrou a prohrou

Starší dorostenci se zúčastnili jako jedni z pěti týmů turnaje v Litvínově. První den se utkali s domácím Litvínovem a také se zahraničním účastníkem turnaje Rosenheimem. První zápas suverénně ovládli 3:1. Druhý duel, který se konal o 3 hodiny později, nedopadl pro sešívané tak příznivě. Slávisté byli sice lepší, ale Němci je dokázali zdolat na nájezdy. „Věděli jsme, že to bude těžký turnaj, protože se musí odehrát ve dvou dnech čtyři zápasy. S pátkem je to pět utkání ve třech dnech,“ upozorňuje na vytíženost týmu trenér.

HC Litvínov – HC Slavia Praha 1:3

Branky a nahrávky: 21. Vopal – 37. Fiala (Ševčenko), 39. Matějka (Patočka, Vildumetz), 59. Melovič.

První zápas hráli červenobílí proti domácímu týmu. Od začátku byla vidět převaha Slavie. První velkou šanci si vydobyl Šteiner, který dokázal dostat puk až do branky. Gól však nebyl uznán kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti.

Branka přišla až ve druhé třetině. Paradoxně padl gól do slávistické sítě při signalizované výhodě právě pro sešívané. Jednomu ze slávistických útočníku nevyšla rozehrávka a kotouč skončil v prázdné sešívané kleci. To byl však poslední puk, který se ocitl ve svatyni Slavie.

Dále hru řídili sešívaní. O šest minut později se podařilo vyrovnat Eriku Fialovi, který zasunul kotouč přesně mezi brankářovy betony. O vítězný gól se postaral kapitán týmu David Matějka, kterému nahrával Patočka do jízdy a Matějka perfektně zakončil do pravého horního rohu.

Vítězství Slavie potvrdil do prázdné branky Petr Melovič. „Tým je na tom fyzicky slušně, herní část ještě tak dobrá nebyla,“ hodnotí dosavadní výkony trenér.


HC Slavia Praha – SB Rosenheim 2:3sn

Branky a nahrávky: 2. Fiala (Ševčenko), 28. Šteiner (Matějka, Vobořil) – 11. Wenzel (Krumpe), 50. Bauscher (Heldenreich, Gutschlag), rozh. náj. Wenzel.

Slavia odehrála svůj druhý zápas proti německému Rosenheimu. Celý zápas držely oba celky vysoké tempo. O první gól se postaral Erik Fiala již minutu a čtyřicet čtyři vteřin po úvodní siréně.

Rosenheimu se však podařilo ve vlastním oslabení vyrovnat a po 11 minutách svítil na světelné tabuli vyrovnaný stav 1:1. Do vedení dostal sešívané David Šteiner. Tomu přihrával Matějka do pravého kruhu. Šteiner se pokusil o nahrávku lépe postavenému spoluhráči, kotouč se ale odrazil od bruslí protihráče a skončil v brance.

Dlouho to vypadalo, že tato branka bude vítězná, s tím však nesouhlasil jeden z německých útočníků a znovu vyrovnal. „Celý zápas jsme měli herní převahu. Soupeře jsme přestříleli, ale střely byly velice nepřesné,“ poukazuje na chyby, kterých se červenobílí dopustili.

Jelikož byl stav po základní hrací době nerozhodný, následovaly nájezdy. Ani jeden ze slávistů v nájezdech neuspěl, naopak soupeř byl stoprocentní, a tak se radoval z výhry.

Červenobílí tedy odjíždí první den z turnaje s jednou prohrou a jednou výhrou. Uvidíme, jak si povede Slavia druhý den a jaký si nakonec přiveze výsledek. „Samozřejmě chceme vyhrát každý zápas, ale pokud nevyhrajeme tento turnaj, nestane se nic zásadního,“ uzavírá trenér staršího dorostu Miloš Pecka.

Autor Lucie Brožová, David Mencl
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více