Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
17. srpna 2015

Před odjezdem na Slovensko o dobrou náladu proti Litoměřicím

Sešívaným začíná náročný týden. Před odjezdem na turnaj v Popradu se tým trenérů Hynka a Razýma ještě naposledy o prázdninách představí doma v Edenu. Do Vršovic v úterý dorazí další prvoligový soupeř - Litoměřice. Pro Slavii neznámý protivník se zatím v přípravě trápí - ještě ani jednou nedokázal zvítězit.

Kádr severočeských Litoměřic prošel v létě výraznou přestavbou. Kromě hráčského obsazení totiž klub přetrhal tradiční vazby s extraligovou Spartou, jejíž hráči se v Litoměřicích v minulosti otrkávali. Od nastávající sezony bude Stadion hokejovou farmou dalšího celku z nejvyšší soutěže - hradeckého Mountfieldu.

„Máme v kádru skupinu z Hradce, která kdykoli může zasáhnout do extraligy, pak je tady pět hráčů z loňska a taky junioři,“ popisuje složení týmu trenér Jiří Kučera. Velezkušený Kučera, mistr světa z roku 1996, působil do konce minulé sezony jako asistent trenéra právě v Hradci. V Edenu už ale společně s dlouholetou litoměřickou stálicí Danielem Tvrzníkem povede hráče Stadionu.

Bez Krsteva, bez vítězství

Do týmu Litoměřic přišel z hradeckého Mountfieldu trenér Jiří Kučera

Jejich týmu se zatím v přípravě nedaří. Ze čtyř zápasů si Litoměřičtí odnesli shodný počet porážek, a na výhru tak stále čekají. Trenér Daniel Tvrzník upozorňuje, že týmu zatím chybí hlavně přínos zkušenějších hráčů. „Je tady dost kluků, kteří hokej mezi dospělými ještě nehráli. Těžko po nich budeme chtít, aby rozhodovali zápasy. Zatím jsou pro nás výsledky až druhořadé, určitě bychom chtěli nějaký zápas vyhrát, ale zatím jsme relativně v klidu. Důležité bude začít vyhrávat v září,“ říká.

Litoměřice se zatím musejí spoléhat na mladé naděje kvůli velké marodce. V kádru chybí zranění hráči na všech postech, do hry zatím nemůže zasáhnout ani nejzvučnější jméno na soupisce Stadionu - Angel Krstev. Zkušený obránce má na Slavii speciální vzpomínky - v Edenu hokejově vyrostl i poprvé nakoukl do extraligy. V úterý ale zřejmě ještě na led nenaskočí.

Stejně tak chyběl Krstev i při posledním přípravném zápase Litoměřic. Vyhrocené severočeské derby v Ústí nad Labem vyhráli domácí 3:0. Litoměřičtí si stěžovali hlavně na svou špatnou koncovku, ale podle slov trenérů se herní projev Stadionu zvedá. Ostatně ambice nemají Litoměřičtí v nadcházející sezoně první ligy nejnižší - jako cíl si kladou čtvrtfinále play off, které jim loni uteklo o jeden bod.

V Edenu o prázdninách naposledy

Sešívaní budou přesto v úterý jednoznačným favoritem. V Edenu se navíc slávisté představí na dlouhou dobu naposledy. Zbytek prázdnin už ve Vršovickém stadionu vyplní pouze zápasy mládeže, protože hokejisté áčka budou hrát doma až 3. září proti Ústí. Mezidobí zaplní hlavně prestižní turnaj ve slovenském Popradu. Sešívané tam od čtvrtka čekají tři zápasy proti zahraničním soupeřům.

Nathan Robinson a jeho radost po podpisu ročního kontraktu ve Slavii

V přípravě se zatím Slavia radovala z jediné výhry, a to doma proti Karlovým Varům. Čtvrteční odvetu na půdě lázeňského soupeře naopak slávisté nezvládli a prohráli 5:3. V zápase se dvěma brankami blýskl Jiří Doležal. Hosté se do konce utkání snažili o vyrovnání, naděje Slavie vymazali domácí až v poslední minutě gólem do prázdné branky.

Je tak jasné, že nově vznikající kádr Slavie si bude chtít před odjezdem do Popradu znovu zvednout sebevědomí. Na ledě se k tomu budou snažit přispět i dvě potvrzené posily sešívaných. Před týdnem se k týmu nejprve připojil slávistickým fanouškům dobře známý maďarský útočník János Vas: „Jsou tu skvělí fanoušci, výborné prostředí. Prahu miluju. To je moc krásné město. Teď navíc čekáme miminko, které se má narodit v říjnu. Takže tahle sezona bude plná výzev,“ řekl. Hned po něm s týmem podepsal roční smlouvu i Kanaďan Nathan Robinson.

O druhou domácí výhru v přípravě a dobrou náladu před odjezdem na Slovensko budou slávisté bojovat v úterý od 18.00. Naposledy se oba celky potkaly před pěti lety, v srpnu roku 2010. Slavia přijela do Litoměřic k prvnímu utkání na nově otevřeném stadionu domácích. Tenkrát celkem přesvědčivě zvítězila 5:0.

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více