Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
22.8.2015

Starší dorostenci rozdrtili Lillehammer i podruhé!

přípravné utkání, sobota 22.8.2015, Slavia - Lillehammer
Slavia
15:1
4:0, 8:0, 3:1
Lillehammer

Branky a nahrávky: 2. Patočka, 3. Netolický (Fiala), 9. Šergl (Kern, Patočka), 14. Hnát (Krásný), 22. Vildumetz (Patočka), 28. Török (Fiala), 29. Hnát (Marek), 32. Marek (Krásný), 34. Netolický (Šteinocher, Grim), 35. Krásný (Grim, Fiala), 39. Fiala (Netolický), 40. Török (Marek), 47. Kern (Šergl), 60. Kern, 60. Kern (Patočka) – 45. Friestad (Sivesino). Vyloučení: 3:3. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Průběh utkání: 12:0, 12:1, 15:1.

Sestavy

Slavia

Šorf (32. Kodad) – Krásný, Steinocher, Šmíd, Vobořil, Šantrůček, Melovič, Török – Vildumetz, Šteiner, Matějka, Kern, Patočka, Šergl, Netolický, Fiala, Šilhan, Marek, Hnát, Grim

Lillehammer

Hannebrekke (41. German) – Rostad, Skjervolo, Sivesino, Eckholm, Hansen, Mengshoel, Biseroed, Hoesesveen, Floeholm, Friestad, Froeberg, Khanal, Kristiansen, Kvaale, Moen-Saga, Ramsrvo, Hallstroem, Kraaboel

Po včerejší vysoké výhře 11:3 nad NTG Lillehammerem čekala starší dorost pražské Slavie odveta. Sešívaní hráli v podstatě s jiným týmem, protože Lillehammerští nastoupili v úplně jiné sestavě než včera. To ovšem Pražanům neubralo na odhodlání, a tak si i z druhého utkání s norským soupeřem odnášejí povzbudivý pocit, když ho rozstříleli 15:1.

Sešívaní vstoupili do utkání velmi aktivně, a tak se na gól nemuselo čekat příliš dlouho. Hned ve druhé minutě se dokázal prosadit Matouš Patočka, jenž se dostal k odraženému puku a z mezikruží propálil vše, co mu stálo v cestě. A slávisté se radovali jen o minutu později znovu, když si z Patočky vzal příklad Lukáš Netolický a zakončoval naprosto stejně jako jeho kolega.

Lillehammerští se ještě ani nedostali pořádně ke kotouči a inkasovali znovu v deváté minutě. Jan Kern totiž našel z levého rohu kluziště na vrcholu stojícího Jana Šergla, který zamířil přesně pod horní tyč. A o dvě minuty později mohli sešívaní vést už o čtyři branky, když David Matějka nedokázal dotlačit kotouč zpoza branky až do ní.

Mrzet ho to ovšem moc nemuselo, jelikož ve čtrnácté minutě unikl norským obráncům Stanislav Hnát a přehodil levý beton brankáře Hannebrekka. O minutu později dostali slávisté šanci v podobě přesilové hry a nebyli daleko od další trefy, když pálil do tyče Erik Fiala. Závěr třetiny odehrála Slavia v oslabení, ale i v něm nepouštěla svého soupeře k tlaku.

Po prvním dějství odcházeli hráči do šaten za stavu 4:0. Ve druhé třetině ovšem sešívaní překvapili snad i sami sebe. Své gólové konto totiž ztrojnásobili.

Nejprve se trefil v oslabení Tomáš Vildumetz po přihrávce Patočky zpoza branky a během následujících minut stáli slávisté dvakrát před odkrytou klecí. Radovali se ale až v 28. minutě po ráně Erika Töröka od modré. A jen minutu nato se trefil podruhé v zápase Stanislav Hnát, který se dostal k volnému puku před Hannebrekkem.

Během několika dalších minut zvonila tyč a břevno Lillehammerské brankové konstrukce při obrovském tlaku domácích, kteří se nakonec dočkali další trefy v 32. minutě, když se okolo branky obtočil Jakub Marek a zakončoval do odkryté klece. V 34. minutě dorážel Steinocherovu střelu od modré Lukáš Netolický a jen minutu nato Grim s Krásným rozebrali norskou obranu i gólmana a Daniel Krásný střílel do prázdné branky.

I konec druhé periody se nesl v duchu branek v síti Lillehammeru. Nejprve střílel v 39. minutě Erik Fiala z mezikruží a tři vteřiny před koncem se ještě prosadil Erik Török.

Do třetí třetiny vstoupili aktivněji hosté, kteří zaznamenali svou první větší šanci v utkání a nakonec se dočkali i branky, když v 45. minutě zakončoval průnik dva na brankáře Jørlen Thor Friestad. Sešívaní ale odpověděli dvě minuty nato. Jan Kern si výborně rozhýbal gólmana a zasouval kotouč do prázdné branky.

O poslední branky zápasu se postaral v poslední minutě zápasu Jan Kern, jenž tak zaznamenal v dnešním zápase hattrick. Nejprve sám zakončil své sólo přes celé hřiště a patnáct vteřin před koncem při přesilové hře dotlačil neposedný puk až do branky.

Ohlasy trenérů

Miloš Pecka (HC Slavia Praha): „Dnešní zápas se nedá brát úplně vážně, protože soupeř byl na úrovni spodku tabulky první ligy. Spíš to byl tréninkový zápas, zkusili jsme si určité věci. Myslím si, že nám to vycházelo, byl tam dobrý pohyb, nahrávky, koncovka. S tím jsme spokojení, ale dál nás čekají těžší soupeři a těžší zápasy.“

Anders Gjøse (NTG Lillehammer): „S výkonem týmu nejsem moc spokojený. Byli jsme příliš nejistí v našem pásmu. Nebruslili jsme, nehlídali jsme si hráče a soupeř tak neměl problém dostat se až do našeho brankoviště. Teprve skládáme tým, teď jsme hráli druhý zápas. Myslím, že jsme v poslední třetině ukázali, že můžeme hrát dobře. První dvě třetiny jsme ale úplně vypustili a to se nám nesmí stávat.“

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více