Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
23. srpna 2015

Zpestření přípravy. Dorostenci nasázeli Norům 26 branek

Na vítězství na turnaji v Litvínově sešívaní navázali dvěma vysokými výhrami nad norským Lillehammerem. V součtu obou utkání slávisté nastříleli úctyhodných šestadvacet gólů, a výrazně tak ukázali, že se nebojí žádného soupeře.

Před pátečním soubojem nikdo ani ve snu netušil, že se zrodí dvě tak vysoké výhry. „Minulý rok jsme také hráli s nějakými Nory a bylo to mnohem vyrovnanější. Vůbec jsme tedy nečekali, že bychom vyhráli takovými rozdíly,“ neskrývá překvapení Patočka. „Když jsem v pátek viděl starší protihráče, tak by mě vůbec nenapadlo, že jim nastřílíme jedenáct gólů,“ dodává Šteiner.

26:4
Takové skóre mají slávisté v součtu obou zápasů s Lillehammerem.

První ze soubojů nabídl měření sil starších dorostenců s hráči i o tři roky staršími. Ten nejvýraznější rozdíl byl mezi nejmladším slávistou Jaroslavem Brožem a kapitánem Lillehammeru Nystuenem. Oba hráče dělily čtyři roky. Přesto se Brož výzvy nezalekl a v prvním duelu si připsal tři body. „Myslel jsem si, že to bude o hodně těžší. Těší mě, že jsem se dokázal prosadit,“ hodnotí svůj výkon Brož. „Máme ale skvělý tým, který dokázal, že může v sezóně uspět,“ dodává.

Červenobílí v obou zápasech podali téměř bezchybný výkon a dokázali si vypracovat spoustu šancí, z nichž většinu i proměnili. „Myslím si, že jsme je potrápili ve všech aspektech hry. Možná byli o něco lepší v osobních soubojích, my jsme to ale nahradili zase v koncovce,“ myslí si Kern. Pro Jana Kerna nebylo tak lehké nastoupit k oběma zápasům, před nedávnem se vrátil ze Švýcarska, kde s reprezentací do 17 let uspěl na turnaji. „Nemusel jsem si zvykat příliš dlouho, stačily mi k tomu dva tréninky, abych si zase vrátil ke hře na Slavii,“ říká Kern.

Slávisté si proti zahraničnímu soupeři vyzkoušeli i jiný styl hokeje, na který v Česku nejsou zase tak zvyklí. „Lillehammer hrál severský hokej podobný Švédsku, jen hráči nebyli tak technicky vyspělí,“ hodnotí Kern. Ten má navíc i porovnání ze Švýcarska, kde se s reprezentací utkal s domácím výběrem, USA, Německem a Slovenskem. „Porovnávat se to příliš nedá, na druhou stranu to bylo s reprezentací o hodně těžší, všichni soupeři měli dobře organizovanou obranu, a tak prosadit se bylo těžší,“ srovnává Kern.

Ve druhém vzájemném zápase s norským Lillehammerem sešívaní vedli nad svým soupeřem po čtyřiceti minutách už 12:0, pak ale trochu zvolnili a ve třetí periodě přidali už jen tři góly. „Trenéři nám říkali, abychom už nechodili do nebezpečných soubojů, a zbytečně se nezranili,“ vysvětluje Patočka.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více