Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
23. srpna 2015

Junioři doplnili medailovou škálu! Z Litvínova vezou stříbro

Juniorský tým se o víkendu zúčastnil 5. ročníku Memoriálu Petra Kalivody v Litvínově. Podařilo se mu zkompletovat medailovou sbírku mládežnických kategorií, když na bronz mladšího dorostu a zlato staršího dorostu navázali ziskem stříbrných medailí. Všechny zápasy byly velice vypjaté a hrály se ve vysokém tempu. Nebýt výhry Jihlavy proti Českým Budějovicím, slávisté by dokonce skončili na první příčce.

Celkové umístění na turnaji:

  • 1. HC Dukla Jihlava
  • 2. HC Slavia Praha
  • 3. HC Plzeň 1929
  • 4. HC Motor České Budějovice
  • 5. HC Litvínov

HC Slavia Praha – HC Dukla Jihlava 2:5

Branky a nahrávky: 31. Kohút (Valík), 37. Vyskočil (Tejral) – 3. Kolouch (Dvořák), 28. Půža (Najman), 49. Najman (Pospíchal), 51. Dufek (Dvořák), 58. Kolouch.

Dukla se již ve 3. minutě dostala do vedení a ve druhé třetině ho dokonce navýšila na rozdíl dvou branek. Slávistům se ještě v prostřední části podařilo srovnat, když nejprve snižoval po Valíkově nahrávce David Kohút.

Následně skóroval David Vyskočil, kterému vypracoval gólovou pozici Tejral. Za nerozhodného stavu nastoupili oba celky do třetí periody, ve které ovšem Jihlava třikrát udeřila, a slávisté tak odešli s prázdnou.

Oslava slávistů po vstřelené brance.

HC Motor České Budějovice – HC Slavia Praha 2:4

Branky a nahrávky: 12. Sloboda (Vráblík, Guman), 39. Doktor (Šulek) – 8. Kašek (Heldák), 17. Vyskočil (Hůla), 20. Ječný (Nestrašil, Saňa), 43. Suda (Sládek).

Po prvním zápase si sešívaní mladíci lehce spravili chuť, když Motor přehráli o dvě branky. Většinu gólů vsítili červenobílí v první třetině. O úvodní gól se postaral Matyáš Kašek, který protlačil kotouč za gólmana po přihrávce Heldáka. Vyrovnání přišlo o čtyři minuty později z hole Slobody.

V 17. minutě se znovu prosadili sešívaní, na 2:1 zvyšoval David Vyskočil. Dvacet vteřin před koncem první části zvyšoval Filip Ječný. Ve druhé třetině se podařilo snížit Českým Budějovicím na rozdíl jediné trefy. V poslední dvacetiminutovce si slávisté vedení již pohlídali, výhru pojistil přesnou ranou Martin Suda.

HC Plzeň 1929 – HC Slavia Praha 0:2

Branky a nahrávky: 39. Červený (Nestrašil), 40. Furch (Hůla).

Druhý den začal pro slávistické mladíky ideálně. Již od první periody duelu s Plzní se hrál vyrovnaný hokej. Své šance neproměnili indiáni, kteří pouze nastřelili tyčku Paterovy svatyně, ani slávisté. První třetina tedy skončila bez branek. Do druhé části zápasu nastoupily oba celky opět velice aktivně. V 30. minutě byl faulován plzeňský útočník a bylo nařízeno trestné střílení, střelou zápěstím si ale na Pateru nepřišel.

Už to vypadalo, že se i po druhé třetině půjde do kabin za nerozhodného stavu. Dvě minuty před koncem ale dokázal po dlouhém pasu od Nestrašila tečovat přihrávku Patrik Červený a ta skončila za zády plzeňského gólmana. Na své spoluhráče navázal o necelou minutu později Aleš Furch, který našel odražený kotouč jako první a bez problému ho zavěsil do pravého horního rohu.

Celou třetí periodu se Západočeši snažili o vyrovnání, v 57. minutě se dokonce rozhodli zkusit hru bez brankáře a několik vteřin hráli v přesilové hře šest proti čtyřem. Patera však podržel svůj tým a za svá záda nepustil ani jeden kotouč.

Pohár za 2. místo.

HC Litvínov – HC Slavia Praha 3:4

Branky a nahrávky: 20. Štěpka (Weitz, Brzek), 30. Štěpka, 51. Reichel (Ujfaluši) – 13. Josefus (Valík), 28. Zderadička (Suda), 34. Heldák, 50. Nestrašil (Ječný).

Poslední utkání se neslo ve velice bojovné náladě. Během první třetiny v jednu chvíli bylo na obou stranách trestné lavice shodně po třech hráčích. Aktivnějším týmem byl v první třetině Litvínov, první gól ale vstřelila Slavia. Valík nastřelil kotouč na brankáře a odražený puk nasměroval Petr Josefus přímo do branky. Přestože Litvínov dokázal vyrovnat, červenobílí v prostředním dějství znovu vedli. Po přečíslení dva na jednoho se k puku dostal Filip Zderadička a kličkou přechytračil litvínovského brankáře.

Za znovu nerozhodném stavu si vzal puk Denis Heldák, obkroužil gólmana a zasunul kotouč do klece. Čtyři minuty po úvodní siréně poslední periody se slávisté dostali do dvoubrankového vedení po gólu Viktora Nestrašila, jehož střelu z mezikruží brankář sice chytil, ale kotouč mu následně vypadl do branky. O zdramatizování celého zápasu se postaral v 51. minutě Reichel. Naštěstí pro Slavii to byla poslední inkasovaná branka.

Slavia tedy odjíždí z Litvínova po méně povedeném začátku přípravy s velikým úspěchem. Další zápas odehraje v úterý proti Kladnu, v sobotu pak zakončí celé přípravné období odvetným duelem s německým Regensburgem. Obě utkání se uskuteční v Edenu.

Autor Lucie Brožová, David Mencl
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více