Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
16. října 2015

O návrat na vítěznou vlnu pojede Slavia bojovat do Benátek

WSM liga má o víkendu na programu patnácté kolo. Druhou čtvrtinu základní části sice slávisté nezahájili vítězně, přesto se stále drží na špici tabulky. V sobotu budou sešívaní na benáteckém ledě usilovat o opětované nastartování mašiny, která nasbírala devět výher v řadě. Ve středočeském městě to ale pro Hynkovy svěřence opět nebude jednoduché. Benátečtí udělají vše pro to, aby ukončili třízápasovou sérii proher.

15. kolo: HC Benátky nad Jizerou vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
7. místo (20 b.)
Postavení v tabulce
1. místo (33 b.)
39:37
Skóre
55:22
Jan Plodek (2+8)
Nejproduktivnější hráč
Jaroslav Markovič (7+14)
Jan Víšek
Jan Ordoš (oba 6 gólů)
Nejlepší střelec
Miloslav Čermák (10 gólů)
Roman Čermák (0+6)
Nejproduktivnější obránce
Milan Hruška (4+6)
Prostějov – Benátky 3:2
Poslední zápas
Slavia – Kladno 2:3sn
Parádní atmosféra! Více jak třítisícová návštěva však slávisty k výhře nad Kladnem nedohnala.

Každá série jednou končí. Šňůra sešívaných výher se zastavila po devátém vítězství v řadě, ukončil ji šlágr čtrnáctého kola mezi Pražany a Kladnem. Slávisté padli po nájezdech a ze zápasu vybojovali jeden bod. Na rozdíl od svého soupeře nedokázala Slavia využít ani jednu přesilovku, což byl podle slov hráčů i trenérské dvojice kámen úrazu. „Potřebovali jsme dát gól v přesilovce, v početních převahách byl soupeř lepší. Pak bychom mohli pomýšlet i na výhru za tři body,“ říkal po utkání Pavel Hynek.

Slávisté ovšem dále zůstávají na čele naší druhé nejvyšší soutěže, na druhé Budějovice už mají ale pouze jednobodový náskok. V případě, že by Motor uspěl v Prostějově a zároveň se Slavia nenaladila proti Benátkám na vítěznou vlnu, vyhoupli by se do čela ligy Jihočeši. Na dostřel se po středečním kole dostali i Rytíři, kteří ztrácí na vrchol tři body.

Aby slávisté zůstali na čele i tabulky po patnáctém kole, potřebují uspět v Benátkách. Sedmý tým tabulky ale nechce nikdo ze sešívaného kádru podcenit. „Nečeká nás lehký zápas. Benátky hrají dobře do obrany a mají nebezpečné protiútoky. Naposledy jsem je doma porazili po hodně úporném zápase, takový nás čeká i v Benátkách,“ předvídá šéf červenobílé střídačky.

Ochozy zející prázdnotou a tři prohry v řadě

To v Benátkách mají větší problémy. Středočeský klub z posledních tří zápasů nevybojoval ani jeden bod a modrobílí se musejí strachovat o to, aby nenásledoval tabulkový propad. Benátečtí jsou aktuálně na sedmé pozici. Tabulka je však ve svém středu stále hodně našlapaná. Pátou Kadaň od dvanáctých Litoměřic dělí pouze šest bodů. Případná výhra nad Slavií by tak středočeskému klubu hodně pomohla.

2:7
Kladno před třemi koly Benátky rozstřílelo, Rytíři soupeři nasázeli sedm branek.

To by ale svěřenci trenéra Čelanského museli zlomit neúspěšnou třízápasovou sérii. Tu do jisté mír způsobil i krutý los, Benátečtí se v posledních třech zápasech utkali s předními celky ligy. Benátky nestačily na Budějovice, od Rytířů si nechaly nasázet sedm branek a nakonec těsně padly s Prostějovem. Proti Jestřábům však Benátky ztratily dobře rozehraný zápas až ve třetí třetině, ve které inkasovaly dvě branky. Těmi potom Prostějovští zápas otočil.

Mladý gólman má v Benátkách velmi slušná čísla (6 zápasů, úspěšnost přes 92 %). Jan Lukáš už letos odchytal i dva zápasy ve Spartě. (foto: hcsparta.cz)

Příliš známých jmen ve své sestavě Benátky nemají, a tým tak táhnou především mladí odchovanci Liberce. Vyčnívá snad jen Jan Víšek, zkušený forvard, jenž je druhým nejproduktivnějším hráčem týmu. V brankovišti kromě ostříleného Marka Schwarze září teprve 22letý Jan Lukáš. Mladík, jenž už letos odehrál i pár zápasů ve Spartě, si drží slušná čísla (úspěšnost zákroků nad 92 %).

Pražané se s Benátkami utkali už dvakrát. Nejprve v rámci přípravy zvítězili v Edenu hosté, pak ale sešívaní prohru svému soupeři vrátili a ubojovali výhru 2:0. Tento zápas byl pro Slavii první domácí představení ve WSM lize.

V sobotu se oba týmy poprvé utkají na ledě Benátek. Asi však nemůžeme očekávat zápas v bouřlivé atmosféře, na jakou jsou slávisté i na venkovních stadionech zvyklí (Slavia je jediným týmem, na jehož venkovní zápasy chodí v průměru více jak tři tisíce fanoušků). Benátky se totiž zase „pyšní“ prvenstvím v nejnižší návštěvnosti WSM ligy (necelé tři stovky fanoušků v průměru na zápas).

Kolik fandů si najde na cestu na sobotní duel mezi Slavií a Benátkami, který startuje v 17.00? Přijeďte podpořit slávistické borce na benátecký stadion a vytvořte pro červenobílé borce co nejlepší atmosféru!

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více