Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
20. října 2015

Do Edenu ve středu přiletí prostějovští Jestřábi

Devět vítězství v řadě je minulostí. Slávistům poslední dva zápasy nevyšly podle představ, ale i tak se nadále drží na špici tabulky. Po neúspěchu v Benátkách budou mít doma možnost reparátu proti Prostějovu, který v posledním kole překvapivě porazil budějovický Motor. Svěřence trenéra Hynka tak nečeká nic lehkého.

11. kolo: HC Slavia Praha vs. LHK Jestřábi Prostějov

Porovnání týmů
1. místo (33 b.)
Postavení v tabulce
8. místo (22 b.)
57:26
Skóre
33:42
Jaroslav Markovič (8+14)
Nejproduktivnější hráč
Michal Dragoun (3+8)
Miloslav Čermák (10 gólů)
Nejlepší střelec
Marek Drtina (5 gólů)
Milan Hruška (4+6)
Nejproduktivnější obránce
Marek Drtina (5+5)
Alexandr Hylák 94,63%
Úspěšnost brankářů
Luboš Horčička 92,06%
Benátky –Slavia 3:1
Poslední zápas
Prostějov – České Budějovice 4:2

Slavia teprve podruhé v sezóně bez bodu

Slávisté v minulém kole vyrazili do Benátek nad Jizerou. Na velmi blízký led přijeli v roli jasného favorita, avšak zápas se příliš nevydařil. Již první třetina naznačila, že domácí jsou na prestižního soupeře dobře připraveni. Benátky měly lepší pohyb a útočník Havlas dokonce při jedné z dorážek trefil tyč. I tak ale sešívaní přežili úvodní část bez úhony.

To už se ovšem bohužel nedá říci o druhé třetině. V té pokračovaly Benátky v kvalitním bruslení a návdavkem přidali i dvě branky. Jako první se trefil ve 23. minutě Miškovský a 39 vteřin před koncem prostřední části rozradostnil domácí diváky Matějček.

V poslední třetině si zakřičeli gól i fanoušci hostů, jichž do Benátek přijelo opravdu velké množství. Za Slavii se trefil nejproduktivnější hráč ligy Markovič. Slávistickému gólu předcházela zhruba desetiminutová pauza, během které se drobná hala domácích zavalila kouřem a mlhou ze sektoru hostů. Po snížení sešívaných bohužel přidal pojišťující gól z přísného nájezdu Lakatoš a bylo hotovo.

Trenér Pavel Hynek nebyl z výkonu svých svěřenců příliš nadšený: „Utkání se mi nehodnotí dobře, protože jsme podali špatný výkon. Benátky mají mladý tým, který bojoval a dobře se pohyboval. Podařilo se jim získat vedení, které v závěru druhé třetiny navíc zvýšili. Začali jsme hrát v podstatě až ve třetí třetině. I když jsme dali kontaktní gól, vzápětí jsme udělali chybu a domácí proměnili trestné střílení. Za dvě třetiny jsme si nevytvořili jedinou brankovou příležitost. Nezasloužili jsme si vyhrát a Benátky zvítězily zaslouženě.“

Prostějov doma porazil favority z Budějovic

Stejně jako Benátky i Prostějov doma hostil velkého favorita. Avšak i Motor na Moravě zaváhal. Díky brankám Husáka a Novotného vedli domácí po první třetině již 2:0. Budějovický Nouza sice v prostřední části snížil na 1:2, ale góly Venkrbce a Protivného daly Jestřábům pohodlný tříbrankový náskok. Trefa hostujícího Žalčíka proto již znamenala jen kosmetickou úpravu skóre.

„Odehráli jsme velice kvalitní zápas. Jsem přesvědčen o tom, že každý jeden hráč odvedl na ledě to, co umí a co se po něm chtělo. S trochou štěstí, protože v rozhodujících okamžicích výborně zachytal a podržel nás Luboš Horčička, jsme to utkání zvládli. A myslím si, že i zaslouženě vyhráli,“ hodnotil utkání trenér Kamil Přecechtěl.

Milan Hruška se na ledě Jestřábů prosadil již v čase 00:39

První měření sil dopadlo lépe pro sešívané

Slavia se utkala s Prostějovem již ve třetím kole této sezóny. Na ledě Jestřábů Pražané dvakrát vedli, ale domácí se pokaždé dokázali na soupeře dotáhnout. Jako první se prosadil již v první minutě Milan Hruška, za domácí na konci první třetiny srovnával Kajaby. Dlouho se poté hrálo bez branek, až v 56. minutě se prosadil Jaroslav Markovič. Minutu před koncem bylo po faulu Kolaříka nařízeno trestné střílení, které proměnil Dragoun a poslal utkání do prodloužení.

V prodloužení se však 3450 diváků gólu nedočkalo a zápas musely rozhodnout samostatné nájezdy. V nich se do brány Slavie překvapivě postavil mladíček Frodl. Tento tah se ukázal jako vítězný. Za Slavii se totiž trefili nejprve Robinson a poté i Čermák, kdežto v dresu Jestřábů byl úspěšný jen Čuřík a bod navíc proto patřil Pražanům.

Druhý vzájemný zápas se odehraje ve vršovickém Edenu ve středu od 18 hodin. Přijďte opět vytvořit parádní kulisu pro naše sešívané borce a pomoci jim k udržení na čele tabulky WSM ligy.

Autor Michal Borovan
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více