Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
24. října 2015

David Hruška: Perfektní zápas, srážely nás ale zbytečné fauly

U obou branek sešívaných v zápasu s Motorem byl zapsán jako střelec Hruška, pokaždé však jiný. Na 1:2 snižoval David a v závěru na 2:4 jeho jmenovec Milan. Na výhru nad Motorem to ale nestačilo. Příčina prohry? „Měli jsme příliš vyloučených, oslabení stojí hrozně moc sil,“ má jasno David Hruška, jenž zároveň upozornil, že souboj, který se odehrával na ledě i v hledišti, měl extraligové parametry.

Motor si výhrou nad Slavií upevnil pozici na čele. Jaký byl šlágr 17. kola z vašeho pohledu?
Byl to výborný zápas, především pak první třetina. Bohužel pak ale přišly naše zbytečné fauly, měli jsme hrozně moc vyloučených. Dostali jsme v oslabení sice jen jednu branku, bránění nás ale stálo hrozně moc sil. Ty nám pak chyběly ve třetí periodě.

Co zaznělo v kabině před třetím dějstvím? Jak moc velké by to odhodlání vyrovnat?
Především bylo třeba hrát bez faulů a zkusit dát nějaký gól. Chtěli jsme se ještě o výsledek zápasu porvat, prostě bojovat.

David Hruška svým gólem obstaral snížení na 1:2. Na body to ale Slavii nestačilo.

Mohl soupeř nastupovat do zápasu s psychickou výhodou? V předchozím kole vás přeskočil v tabulce a najednou byl lídr ligy.
V základní části se to ještě neřeší. Chleba se pro nás bude lámat až v play off, tam zápasy budou důležitější. Proti Motoru pro nás bylo nejpodstatnější uspět z toho důvodu, abychom se po třech zápasech konečně rozjeli. Není dobře, když tým čtyřikrát v řadě prohraje. Musíme se nastartovat nějakým úspěšným duelem.

Co se stalo s tou produktivní mašinou, která dávala soupeřům v zápasech klidně šest gólů? V posledních čtyřech kláních nedala Slavia více jak dvě branky.
Do jisté míry to může být také způsobené tím, že jsem narazili na silnější soupeře. Hlavně jsme ale upustili od naší hry, kdy jsme velmi dobře forčekovali. Zápasy prohráváme vyloučeními. Tohle se musí zlepšit, v play off bychom byli bez šance.

Některé ty fauly vypadaly dost zbytečně. Řekli jste s k nim něco v kabině?
Takové hodnocení spadá spíše do kompetence trenérů. My se s tím musíme nějak poprat a prostě se takových věcí vyvarovat. Jiná cesta k úspěchu nepovede.

3850
Na šlágr 17. kola zavítala téměř čtyřtisícová návštěva. Zaplněné ochozy vytvořily skvělou atmosféru.

Zápas měl téměř extraligovou úroveň. Divákům se asi taková podívaná musela líbit…
Já si myslím, že diváci určitě museli být spokojení. Napomohli tomu i hostující fanoušci, kteří přijeli ve slušném počtu. Byl to prostě perfektní zápas. Nás jen mrzí, že jsme prohráli. Nemáme z toho radost, ale teď už se nedá nic dělat.

Jak se hraje v atmosféře zaplněného Edenu?
Je to bezpochyby lepší, než když dorazí tisícovka diváků. Zápasy jsou pak opravdu perfektní po všech stránkách a mají až extraligové parametry.

Jaký vliv měly ty čtyři prohry v řadě na atmosféru v kabině? Po devítizápasové šňůře výher nebylo mužstvo zvyklé v zápasech nebodovat.
Zase tolik to s atmosférou nezamávalo. Ta série není dobrá, takovému mužstvu by se to stávat nemělo. Musíme se s tím ale porvat. Nikdo jiný nám nepomůže, sami se z toho musíme vyhrabat.

Další ligové kolo odehrajete v Kadani. Co od zápasu očekáváte, s čím do něj půjdete?
Kadaň je určitě kvalitní mužstvo, nastoupí určitě i pár kluků z Karlových Varů. Na jejich stadionu je vždy pořádná zima, budeme tedy hrát na krátká střídání. Hlavně se ale musíme vyvarovat těch faulů. Přes to nejde vlak.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více