Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
27. října 2015

Prolomí Slavia sérii proher? Otázku zodpoví duel v Kadani

Sešívaní okusili v posledních čtyřech kolech jen hořkou pachuť porážky. Ke středečnímu zápasu na ledě Kadaně proto jedou s jasným cílem – odrazit se ode dna a zvítězit. Pod Krušnými horami však červenobílou partu čeká těžká šichta, Kadaň je v tabulce hned za ní a kromě zaváhání z minulého kola spolehlivě kosí jedno mužstvo za druhým.

18. kolo: SK Kadaň vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
4. místo (30 b.)
Postavení v tabulce
3. místo (33 b.)
51:44
Skóre
60:32
Marek Račuk (8+10)
Nejproduktivnější hráč
Jaroslav Markovič (8+14)
Marek Račuk (8 gólů)
Nejlepší střelec
Miloslav Čermák (11 gólů)
Jaroslav Mrázek (3+5)
Nejproduktivnější obránce
Milan Hruška (5+6)
Jan Strmeň 93,10 %
Úspěšnost brankářů
Alexandr Hylák 94,20%
Prostějov - Kadaň 5:2
Poslední zápas
Slavia – České Budějovice 2:4

Slávistické mašině se v posledních čtyřech kolech zadřel motor. Smolný zápas s Kladnem odstartoval neúspěšnou sérii, která zatím nemá konce. Slavia ji chtěla utnout co nejdřív, vytoužený restart se ale zatím nekonal.

Slávisté se nechytili ani proti Budějovicím

Do třaskavého střetnutí s Českými Budějovicemi proto červenobílí vyrazili zcela neohroženě a takřka zaplněná vršovická hala se měla po celou dobu na co dívat. Rivalové z čela tabulky si totiž nedali nic zadarmo a v elektrizující atmosféře naservírovali halasným fanouškům krásnou bitvu plnou útočných akcí, vypjatých šarvátek a tryskajících emocí.

V zápase s Kadaní nastoupí útočník Zdeněk Bahenský, který se Slavií definitivně podepsal smlouvu do konce sezony.

Z první branky zápasu se v polovině druhého dějství radovali hosté, když se po spolupráci se Strakou a Nouzou trefil Martin Heřman. O tři minuty později se skóre ve prospěch Motoru měnilo znovu. David Kuchejda našel před domácí brankou Jakuba Babku, ten ve výborné pozici nezaváhal a dopravil kotouč za Hylákova záda. Ve 34. minutě rozproudil ztichlé slávistické fanoušky parádním kontaktním gólem David Hruška. Gólově bohatou třetinu však uzavřeli svým třetím zásahem Budějovičtí.

V závěrečné části nejprve zaúřadoval znovu Motor a zvýšil své vedení na 4:1. Slavia sice dokázala vsítit další gól, hosté ale žádné drama nepřipustili a došli si pro celkové vítězství v poměru 4:2. Obětavý výkon červenobílých tak na silného soupeře nestačil a sešívaní počtvrté za sebou prohráli.

4
Tolik zápasů za sebou už slávisté nepoznali radost z vítězství. Nejprve prohráli s Kladnem, poté zklamali v Benátkách, podlehli také Prostějovu a nakonec se museli sklonit i před budějovickým Motorem.

„Ta série není dobrá, takovému mužstvu by se to stávat nemělo. Musíme se s tím ale porvat. Nikdo jiný nám nepomůže, sami se z toho musíme vyhrabat,“ řekl o špatném výsledkovém období útočník David Hruška.

Vítěznou sérii Kadaně utnul Prostějov

Kadaň dopadla v 17. kole podobně jako Slavia s Motorem. V utkání proti prostějovským Jestřábům totiž rovněž prohrála. Přestože na Moravu odjížděla se čtyřmi triumfy v zádech, na půdě ligového rivala pětkrát kapitulovala a po výsledku 2:5 přerušila vlastní vítěznou šňůru.

V Prostějově bylo rozhodnuto už po první třetině. Domácí se ujali vedení hned po šesti minutách hry, když probíhající přesilovku při vyloučení Mrázka využil Marek Drtina. Kadaňští se nenechali zahanbit a o minutu později po trefě Romana Chlouby vyrovnali skóre na 1:1. Srovnávacím gólem však útočná aktivita Kadaně utichla a na ledě začali řádit Prostějovští. V 9. minutě se díky notné dávce štěstí prosadil Jakub Čuřík a přiklonil vítězství na stranu Jestřábů, v 10. pak přidal třetí branku Jakub Šlahař.

Střelecký koncert domácích borců završil tři minuty před první sirénou Pavel Mojžíš, který prudkou ranou zvýšil už na 4:1. V dalších dvou dvacetiminutovkách si Prostějov s přehledem pohlídal získaný náskok a neškodnou Kadaň téměř k ničemu nepustil. Deset minut před koncem zápasu vykřesal naději na lepší výsledek svým druhým gólem hostující Chlouba, prostějovský zásah z 57.minuty však dodal duelu z pohledu výsledku definitivní podobu.

Po celý zbytek soutěžního ročníku by měl v Eden setrvat vedle Bahenského také David Šafránek.

Na kadaňském ledě se tak ve středečním svátečním odpoledni utkají dvě mužstva, která po minulých prohrách doslova baží po úspěchu. Poslední vzájemné měření sil z poloviny září ukázalo, že rozhodně půjde o vyrovnaný zápas. Kadaň tehdy odjížděla z Edenu s jedním bodem za prohru po nájezdech.

3:2
Takovým výsledkem skončilo poslední vzájemné měření sil z poloviny září. Slavia tehdy zvítězila po samostatných nájezdech.

Domácím bude v utkání pomáhat specifické prostředí vlastní haly, kde v letošním ročníku WSM Ligy ještě neprohráli. Nedobytnost kadaňského ledu potvrdil také trenér Milan Razým. „Stadion v Kadani má svoje specifika. Domácí tam drží neporazitelnost. Ale každá série jednou končí, my věříme, že ji přerušíme,“ dodal vzápětí. Slávisty naopak požene velké odhodlání, s kterým chtějí prolomit smolné období a znovu nabýt ztraceného sebevědomí.

Zápas, jenž se odehraje v rámci 18. kola WSM Ligy, začíná na severu Čech v 18:00.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více