Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
28.10.2015

Slavia přerušila nepříznivou sérii a zdolala Kadaň

18. kolo, středa 28.10.2015, Kadaň - Slavia
Kadaň
1:2p
1:0, 0:1, 0:0 - 0:1
Slavia

Branky a nahrávky: 12. Drobný (Kůs, Drtina) – 35. Markovič (D. Hruška, Pavlin), 65. Jiránek (Knot, Hraško). Rozhodčí: Wagner - Podrazil, Bosák. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. Diváci: 2090. Střely na branku: 47:21. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

Sestavy

Kadaň

Dvořák – Drtina, Drobný, Černý, Szathmáry, Rohan, Cestr – Hejcman, Kůs, Račuk – Hlava, Kverka, Chrpa – Sloboda, Vrána, Vaněk – Veselý, Macháček, Wágner.

Slavia

Hylák – M. Hruška, Pavlin, Hraško, Punčochář, Kolařík, Růžička, Adam, Knot – Robinson, Bahenský, D. Hruška – Micka, Jiránek, Markovič – J. Doležal, Kašpařík, Čermák – T. Doležal, Šafránek, Andres.

Slavia nastoupila do utkání se sousedem v tabulce s nepříjemnou statistikou v zádech, když prohrála poslední čtyři utkání. Do svátečního zápasu však zmobilizovali sešívaní všechny síly, trenéři Hynek s Razýmem provedli změny v sestavě a Slavia se díky tomu mohla znovu radovat z výhry.

Slavia nastoupila do zápasu se změnami v útočných formacích. Například do první lajny se postavili Robinson, Bahenský a David Hruška. Utkání začalo velmi opatrně a první vzrušení nabídlo až rozmezí osmé a deváté minuty. Po dvou po sobě jdoucích vyloučeních Kadaně si Slavia zahrála téměř minutu a půl proti třem, bohužel se však nedostala ani k jedné přímé střele na bránu.

Na začátku desáté minuty šel naopak na trestnou útočník sešívaných Růžička a Kadaň trestala. Šanci Chrpy sice ještě Hylák zlikvidoval, ale minutu na to již dostal puk za jeho záda Antonín Drobný a domácí tak šli do vedení. Zbytek druhé třetiny již větší vzrušení nenabídl a do kabin se tak šlo za stavu 1:0.

Druhá perioda přinesla vyrovnání

Domácí vstoupili do druhé třetiny pokračující přesilovkou a ve třetí minutě si zahráli další. Avšak hráči Slavie se pokaždé zvládli bez problémů ubránit. Ve 28. minutě hráli v početní výhodě i slávisté, ale ani oni nedokázali skórovat.

V další přesilovce ale již Pražané uspěli. Vyloučené na obou stranách po chvíli doplnil domácí Vaněk a Slavia hrála ve čtyřech proti třem. David Hruška v pásmu soupeře našel přesným pasem Jaroslava Markoviče, lídr produktivity Slavie se nemýlil a do poslední části zápasu tak hráči nastupovali za nerozhodného stavu.

Utkání rozhodlo až prodloužení

I poslední třetina středečního svátečního zápasu se odehrávala ve formě spíše opatrnějšího hokeje a šance nabízely hlavně přesilové hry. Ty měli ve třetí části bohužel jen domácí, ale skvěle chytající Hylák držel remízový stav. A když již byl slávistický gólman v 56. minutě překonaný, zachránila ho při střele Kverky tyč. Po základní části bylo tak skóre nerozhodné a na řadě bylo prodloužení.

Během toho se dostal do samostatného úniku Chrpa, ale Hylák opět nezaváhal. Už už to vypadlo, že stejně jako v prvním vzájemném klání budou rozhodovat nájezdy. V poslední minutě se však ke střele od modré dostal Knot, Dvořák kotouč vyrazil jen k číhajícímu Tomáši Jiránkovi, který v čase 64:26 vstřelil vítězný gól sešívaných! Bonusový bod si tak vezou slávisté na cestu domů.

Autor Michal Borovan
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více