Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
17. listopadu 2015

Slávisté jedou do Ústí se znovuzískaným sebevědomím

Devítizápasovou šňůru bez tříbodové výhry uťali slávisté v pondělí proti Litoměřicím a teď se chtějí vrátit na vítěznou vlnu. K dalšímu zápasu vyrazí do Ústí, kde se jim postaví osmý Slovan. Severočeši se nedají snadno, z posledních pěti zápasu padli jen jednou a doma čtyřikrát v řadě neprohráli. Soupeř sešívaných je tedy v dobré formě.

24. kolo: HC Slovan Ústí nad Labem vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
8. místo (35 b.)
Postavení v tabulce
3. místo (41 b.)
82:88
Skóre
80:50
Jaroslav Roubík (16+15)
Nejproduktivnější hráč
Jaroslav Markovič (10+17)
Jaroslav Roubík (16 gólů)
Nejlepší střelec
Miloslav Čermák (13 gólů)
Ondřej Smetana (2+13)
Nejproduktivnější obránce
Žiga Pavlin (4+11)
Jakub Soukup 90,4%
Úspěšnost brankářů
Alexandr Hylák 93,9%
Prostějov - Ústí nad Labem 3:4sn
Poslední zápas
Slavia - Litoměřice 6:2

Výhra za tři body po 35 dnech

Pondělnímu duelu s Litoměřicemi nechyběla ani bitka, kterou ovládl slávista Robinson.

Slávisté v posledních zápasech nepodávali nijak přesvědčivé výkony. Od říjnové výhry nad Přerovem (2:1) z domácího ledu už to bylo spíše trápení. V následujících devíti zápasech slávisté bodově strádali a spadli z čela na čtvrtou pozici. Čtyřikrát hráli červenobílí prodloužení, ani jednou ale nedokázali vyhrát v základní hrací době.

Zlom přišel až v duelu s Litoměřicemi. Strhující bitva, které snad nic nechybělo, konečně sešívaným přinesla vytoužené tři body. „Prostě jsme všichni cítili, že ta výhra už musí přijít. Předtím jsme taky hráli naplno, ale chybělo tam štěstíčko. A to se s Litoměřicemi obrátilo,“ vysvětloval po zápase Kubica.

V Mostě se navíc zadrhl českobudějovický Motor, a Slavia tak svého soupeře po třiadvacátém kole v tabulce naší druhé nejvyšší soutěže přeskočila. Sešívaní určitě budou chtít dále postupovat tabulkou výše, na druhou Jihlavu už ale ztrácí šest bodů.

Nyní ale před Pražany stojí další velice těžký úkol. Na severu Čech budou červenobílí fanoušci očekávat, že se Slavia znovu rozjede a vrátí se na vítěznou vlnu, jako tomu bylo v úvodu sezony. „Výhra nad Litoměřicemi byla potřebným impulzem, aby se tým opět zvedl. Teď už je potřeba rozjet se a brát výhry za tři body,“ velí Kubica.

Neporazitelná Slavia

Ústečtí mají od začátku sezony značně nevyrovnanou formou. Výsledky posledních kol však napovídají, že jsou Ústečtí zrovna v té úspěšnější části sezony. Severočeši jsou aktuálně na osmé příčce, navíc jsou za sedmým Havířovem jen kvůli horšímu skóre.

Ještě na začátku listopadu působil v týmu sešívaných, ve středu se ale 19letý Andres postaví proti svým bývalým spoluhráčům.

Ústecká bilance čtyř výher z posledních pěti zápasů také budí vcelku značný respekt. Když se k tomu přidá fakt, že Slovan na vlastním ledě padl naposledy přesně před měsícem, nečeká slávisty nic lehkého.

Zajímavé bude sledovat počínání mladého Andrese, který do týmu Severočechů zamířil na hostování na začátku listopadu právě z kabiny pražské Slavie. „Dali jsme mu možnost působit v jiném klubu, kde dostane více prostoru na ledě tak, aby se mohl probojovat na mistrovství světa do 20 let,“ komentoval situaci Bukač.

12:3
Slávisté ovládli všechny předchozí duely. Ze dvou letošních střetnutí mají skvělé skóre.

Mladý forvard si v Ústí zatím vede opravdu skvěle. Ve čtyřech odehraných zápasech si stihl připsat už pět bodů za tři branky a dvě asistence. Ve středu si 19letý Andres zahraje proti týmu, v jehož dresu ještě před dvaceti dny nastupoval.

Letos už na Ústí dvakrát slávisté vyzráli. Doma i na ledě soupeře si připsali vysokou výhru a ze vzájemných soubojů mají skvělé skóre 12:3. Pro Severočechy je Slavia asi nejméně oblíbeným soupeřem soutěže. Slovan totiž nevybojoval nad Slavií jediný bod ani v rámci sezony 2007/08, kdy se oba celky potkávaly v extralize. Rovněž přípravné zápasy skončily vždy nanejvýš remízou, nikdy ne výhrou Severočechů.

Ústečtí hráči tak od středečních 18 hodin budou usilovat o první výhru nad pražským klubem po třinácti vzájemných zápasech. Pražané zase budou chtít navázat na pondělní výhru. Vydražte podpořit sešívané na sever Čech!

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více