Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
24. listopadu 2015

Slavia se představí na ledě Přerova. Skolí po dracích i zubry?

Vysoký triumf nad Litoměřicemi a dvě vydřená vítězství s Ústím a Šumperkem přinesly do sešívaných řad lehkost a vrátily tolik potřebné sebevědomí. Pověstné znovuzrození však budou muset červenobílí potvrdit i na ledě devátého Přerova. Ten zažívá rovněž výsledkově povedené období – z posledních pěti zápasů prohrál jen jedinkrát.

26. kolo: HC ZUBR Přerov vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
9. místo (35 b.)
Postavení v tabulce
3. místo (46 b.)
69:77
Skóre
87:55
Vlastimil Dostálek (19+9)
Nejproduktivnější hráč
Jaroslav Markovič (11+18)
Vlastimil Dostálek (19 gólů)
Nejlepší střelec
Miloslav Čermák (13 gólů)
Jakub Grof (2+11)
Nejproduktivnější obránce
Žiga Pavlin (4+14)
Juraj Šimboch 94,63 %
Úspěšnost brankářů
Alexandr Hylák 94 %
Prostějov – Přerov 3:4sn
Poslední zápas
Slavia – Šumperk 5:4pp

Slavia se po sérii nezdarů vybičovala k rapidnímu zlepšení a přichystala svým fanouškům tři výhry v řadě. Červenobílá parta nejprve suverénním výsledkem smázla Litoměřice a dala vzpomenout na gólové hody z úvodu sezony, s Ústím a Šumperkem už ale měla problémy.

Severočechy porazila na jejich ledě těsným rozdílem jedné branky a v domácím zápase s posledním Šumperkem urvala výhru až v prodloužení. Zdolat nepříjemné soupeře tak stálo sešívané borce mnoho sil, ve výsledku je však zocelilo do dalších bojů a posunulo v tabulce na třetí místo.

Po bojovném výkonu přidala Slavia proti Šumperku třetí výhru v řadě, draky porazila 5:4 po prodloužení.

Zubři okrádají favority, s horšími celky ale propadají

Přerov sice okupuje až devátou příčku tabulky, v dosavadním průběhu soutěže ale v řadě utkání ukázal svou sílu. Kromě Slavie totiž dokázal obrat o body všechny ostatní favority WSM Ligy. Jihočeský Motor porazil doma i venku, Jihlavu vyprovodil zpátky na Vysočinu s prohrou 3:2 a Kladnu v jednom ze dvou střetnutí podlehl až po nájezdech.

Své výkony Přerovští na podzim sráželi zbytečnými ztrátami s horšími protivníky, například se Šumperkem nebo Benátkami. Momentálně se ale vezou na vítězné vlně. V pěti zápasech padli jen jednou, když jim bodovou stopku vystavili v rámci 23. kola kladenští Rytíři.

Ve středu proti sobě proto vyrazí mužstva, jež mají momentálně velice podobnou formu – oba přidávají jednu výhru za druhou a oba šplhají tabulkou. První vzájemné střetnutí, které se odehrálo v Edenu v polovině října, ovládli sešívaní. Těsnou výhru 2:1 tehdy gólově zařídili Pavel Kašpařík a David Hruška. Jednoduchý úkol na Slavii nečeká ani na Moravě. Přestože je Přerov až v druhé polovině tabulky, může se z hlediska statistik pyšnit skvělými čísly a dvěma jmény, která v nich vynikají.

Přerov spoléhá na Dostálka, Slavii táhnou zahraniční akvizice

Jednadvacetiletý útočník Vlastimil Dostálek se s devatenácti vstřelenými brankami vyjímá mezi vedoucí trojicí kanonýrů WSM Ligy. Slávistickou obranu tak důkladně prověří jeden z nejagilnějších hráčů soutěže.

19
Na slávistickou obranu obranu nečeká v Přerově nic lehkého. Útočným řadám moravského celku velí devatenáctigólový útočník Vlastimil Dostálek, druhý muž průběžného pořadí střelců soutěže.

V brance by se navíc mohl objevit Juraj Šimboch. Ten sice prozatím nastoupil jen k deseti zápasům, procentuální úspěšnost jeho zákroků je ale dokonce ještě vyšší než u slávistického Alexandra Hyláka. Číslo 94,63 % mluví za vše. „Pokud nastoupí, musíme hodně střílet a chodit na dorážky, abychom mu to co nejvíc znepříjemnili,“ našel jeden z možných receptů na překonání silného brankáře obránce Tomáš Andrlík.

Pro Slavii naopak hovoří skvělá aktuální forma Nathana Robinsona, Žigy Pavlina nebo Ronalda Knota. Kanadský snajpr byl v posledních třech utkáních na ledě u všech důležitých momentů, připravil spoustu gólových příležitostí pro své spoluhráče, neúnavně bojoval o každý puk a zaznamenal čtyři body za tři střelecké zásahy a jednu asistenci. Slovinskému zadákovi se sedmnáctkou na dresu se ve stejném počtu zápasů podařilo připsat do vlastních statistik čtyři nahrávky. Mladý obránce Knot se ve třech partiích radoval z jedné trefy a dvou asistencí.

Sešívané potáhne v útoku Kanaďan Nathan Robinson. Ve předešlých útkáních významně pomohl k vítězství třemi góly a jednou asistencí.

V druhém utkání Přerova a Slavie v této sezoně se tak bude rozhodně na co dívat. Ani jeden z klubů nebude chtít přerušit vítěznou sérii a nechat soupeři veledůležité body. Taktiku, s níž červenobílí vyrazí na led, Andrlík poodhalil jenom trochu. „Budeme muset hrát ze zajištěné obrany, čekat na jejich chybu a chodit do protiútoku.“ Jeho slova doplnil Žiga Pavlin. „Musíme se soustředit od samého začátku a hrát naplno po celých šedesát minut. Měli bychom hrát, jakoby šlo o play-off.“

Zápas se odehraje na Zimním stadionu v Přerově od 18:00. Diváci, kteří si do hokejové arény najdou cestu, určitě nebudou litovat. Souboj třetího a devátého celku tabulky bude mít grády.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více