Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
30. listopadu 2015

Po první brance jsem věřil ve výhru za tři body, tvrdí Hylák

„Saša, Saša!“ ozývalo se po zápase z tribun slávistického Edenu. Sešívaná jednička v brankovišti po pár nepříliš přesvědčivých výkonech znovu zazářila. Hylák podržel sešívané v krušných chvílích na konci ubojovaného zápasu s Benátkami a po utkání mohl kotli předvést efektní rybičku. Tou oslavil svých pětadvacet úspěšných zákroků a výhru za tři body.

Jak zápas hodnotíte z týmového i vašeho osobního pohledu?
Určitě to pro nás byl hodně, hodně těžký zápas. Benátky sem přijely s jasnou taktikou – bránit. To se jim od začátku až do konce dařilo. V tomhle ohledu jsou soupeři až neuvěřitelní. Jak oni dokáží zblokovat střely… Možná, že jsme vypálili dvakrát více střel, než na branku Benátek skutečně prošlo. Ti kluci to v obraně skutečně umí. My jsem se trochu trápili v koncovce, ale ten závěr nám to všechno vynahradil.

Bahenský obstaral dvě branky. Po první z nich už Hylák věřil ve tři body, po Bahenského trefě do prázdné klece už si mohl být stoprocentně jistý.

Jak jste vy spokojený? Můžete se po takovém zápase cítit ve větší pohodě?
Samozřejmě, že se gólman cítí víc v pohodě, když dostává méně branek. Útočník roste s góly a body, brankář zase s počtem zásahů. Čím méně střel končí v brance, tím lépe se pak dostávám do laufu. Proti Benátkám to byl těžký zápas, měl jsem málo práce, ale chytalo se mi dobře. Já jsem se cítil celý zápas v pohodě. Jsem strašně rád, že to vyšlo.

Pro brankáře asi rovněž není dvakrát příjemné, když soupeři jen brání a hraje se před opačnou brankou. Pak asi není jednoduché dostat se do tempa…
Samozřejmě tahle situace není vůbec jednoduchá. Střel nebylo mnoho, o to více ale byl nebezpečné. Všechno cpali nahoru, do ramene… Nepříjemné. Jsem strastně rád, že jsme dostali jediný gól. Nakonec se ukázalo, jak byly důležité naše ubráněné situace ze druhé třetiny. Kdybychom totiž dostali druhou branku, už bychom těžko dotahovali.

Jak tým nakopla první branka, když se konečně povedlo překonat brankáře hostů?
Já musím říct, že po tom, co Bahno (Zdeněk Bahenský) dal tenhle šťastný gól, jsem věřil, že zápas vyhrajeme v základní hrací době. Byla to pro nás obrovská vzpruha. Hostující tým naopak už v tu dobu pomalu začal přemýšlet nad tím, že by z Prahy mohl přivézt cenné body. Pak je ten vlastní gól srazil do kolen. Konec už jsme pak zvládli na jedničku.

96,15%
Jediná střela ze všech šestadvaceti pokusů skončila v sešívané síti. Hylák mohl být se svou úspěšností zákorků spokojen.

Jak jste vnímal poslední minuty třetí třetiny? Před vaší brankou bylo hodně rušno…
Navíc měli ještě přesilovku. Bylo tam pár velmi nepříjemných momentů. Jednou jsme byli blízko vyhození puku a mohli jsme jet sami na branku, místo toho ale přišla nebezpečná střela soupeře z kruhu. Tam mi trošku zatrnulo. Konec jsme ale jinak zvládli dobře.

Přidali jste druhou výhru v řadě (v předchozím zápase vítězství 5:3 proti tabulkově silnějšímu soupeři). Jak byste porovnal vaše výkony v posledních dvou zápasech?
Na Kladně jsme odehráli super první třetinu, možná nejlepší v celé sezoně. Kladno má samozřejmě silný tým, takže se to následně vyrovnalo. I tak si myslím, že jsme zaslouženě vyhráli. Proti Benátkám to byl diametrálně odlišný zápas. Museli jsme to cpát do plných, což není jednoduché. Ale zvládli jsme to.

Další kolo vás čeká v Prostějově. Co od toho zápasu očekáváte, s čím do něj půjdete?
Už jsme tam jeden zápas odehráli. Řekl bych, že to bude podobné jako v Přerově. Bouřlivá atmosféra, plný zimák. Minulý zápas jsme tam celkem zvládli, tak doufám, že na to navážeme. Jedeme si tam pro body!

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více