Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
19.12.2015

Proti Olomouci vybojovali starší dorostenci jen bod

A1, pátek 18.12.2015, Olomouc - Slavia
Olomouc
4:3sn
0:1, 0:0, 3:2 - 0:0
Slavia

Branky a nahrávky: 41. Říčka (Pěcha, Cach), 50. Bohanos (Machálek), 56. Janečko (Skopal, Bohanos), rozh. náj. Cach – 8. Steinocher (Vildumetz, Patočka), 47. Fiala (Patočka, Vobořil), 49. Fiala (Šantrůček, Netolický). Rozhodčí: Held – Nazad, Štreitová. Vyloučení: 4:3, navíc Beier (OLO) 10 min. OT. Využití: 0:1. Diváci: 60. Střely na branku: 24:41. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 4:3.

Sestavy

Olomouc

Schejbal – Murla, Štreit, Bahounek, Holiš, Rutar, Klesla – M. Urban, Kret, Husták, Bohanos, Beier, Pěcha, Skopal, Cach, Hajšman, Machálek, Janečko, Říčka

Slavia

Patera – Steinocher, Melovič, Vobořil, Duda, Šmíd – Šantrůček, Brož, Matějka, Bajer, Fiala, Vildumetz, Kern, Šteiner, Netolický, Marek, Šergl, Patočka, Šilhan

Po výhře ve Zlíně narazili slávisté na dalšího soupeře z Moravy. Tentokrát se postavili Hanákům, nad kterými sice už vedli o dvě branky, domácí ale zvládli vyrovnat a následně rozhodnout duel v samostatných nájezdech.

Během prvních pár minut to byla Slavia, která se aktivněji cpala do útoku, o chvíli později ale před Paterou zahrozil Husták. S jeho dorážkami si ale hostující brankář dokázal poradit. Netrvalo dlouho a své štěstí zkoušel i Vildumetz. Ten se v těsné blízkosti Schejbala chystal ke střele, na poslední chvíli mu ale strčil do střely hůl Rutar a kotouč se odrazil do rohu kluziště.

Ani Fiala z těsné blízkosti bekhendem Schejbala nepřekonal, a tak na světelných tabulích svítilo dál bezbrankové skóre. Netrvalo ale dlouho a Slavia trestala první vyloučení zápasu. Na trestnou lavici usedl jeden z olomouckých obránců a Michal Steinocher mířil z vrcholu kruhu přesně ke vzdálenější tyči.

Slavia zůstávala aktivnějším týmem a blízko ke gólu měl znovu Fiala, který však nakonec trefil olomouckého brankáře jen do masky. Ve dvanácté minutě znovu dorážel před svatyní hostů Husták, ani tentokrát ale puk do branky dostrkat nedokázal. Hned na to ale Schejbal vytáhl proti Patočkově střele parádní zákrok lapačkou a přerušil hru.

Na začátku druhé třetiny ujel hostující obraně Machálek, který to zkusil bekhendem, trefil však jen chrániče slávistického brankáře. V sedmadvacáté minutě si o moc lépe nepočínal ani Říčka, jehož střela také narazila na betony hostujícího brankáře. Sešívaní hokejisté si pak zahráli ještě jednu početní výhodu, tu už ale využít nedokázali. Do kabin se tak odcházelo za hubeného náskoku hostů.

Už v první minutě závěrečné periody ale bylo srovnáno. S první střelou Patrika Říčky si Patera ještě poradil, na tu druhou už byl ale krátký. Ve čtyřicáté šesté minutě si Kohouti znovu zahráli oslabení a hostující tým jej znovu dokázal potrestat, když skulinku ve Schejbalově výstroji našel Eric Fiala. O necelé tři minuty později to byl znovu Eric Fiala, který dokázal dopravit puk až za záda olomouckého brankáře.

Necelou minutu na to ale Hanáci snížili náskok hostů, když z levé strany mířil přesně mezi betony Patery Svatopluk Bohanos. Olomoučtí se dál drželi v útočném pásmu a zkoušeli najít slabinu slávistického maskovaného muže. O chvíli později pak bylo srovnáno, když třetí gól Hanáků přidal Jan Janečko. V osmapadesáté minutě si velkou šanci vytvořili domácí, když Husták vyvezl puk do útočného pásma a poslal jej doprava Bohanosovi, ten ale mířil mimo tři tyče.

Po šedesáti minutách tak svítil na světelných tabulích stav 3:3 a následovalo prodloužení. Protože ale ani to nerozhodlo, přišla na řadu individuální disciplína – samostatné nájezdy, ve kterých vystřelil Hanákům bod navíc Dominik Cach.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více