Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
19.12.2015

Junioři smetli Olomouc a vyhráli potřetí v řadě

30. kolo, sobota 19.12.2015, Slavia - Olomouc
Slavia
7:2
3:0, 1:1, 3:1
Olomouc

Branky a nahrávky: 14. Heldák (Novák, Nestrašil), 15. Drahorád (Kohút), 16. Nestrašil, 23. Josefus (Saňa, Kohút), 42. Tejral (Furch, Suda), 50. Drahorád (Tejral), 50. Vyskočil (Novák, Saňa) – 39. Heža (Škoda, Kališ), 60. M. Zabloudil (Podlaha, Heža). Rozhodčí: Lacina – Svobodová, Štětina. Vyloučení: 2:7. Využití: 2:0. Diváci: 21. Střely na branku: 53:23. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 7:1, 7:2.

Sestavy

Slavia

Sochůrek (50. Dubský) – Novák, Adam, Drahorád, Chvála, Saňa, Straka – Nestrašil, Heldák, Ječný, Zídek, Vyskočil, Tejral, Josefus, Suda, Sládek, Mareček, Kohút, Furch

Olomouc

Šoustal – Spurný, Klvaňa, Galvas, Kališ, Beutl, Škoda – Heža, Kropáč, Beták, Pavlovský, Z. Zabloudil, M. Zabloudil, Horák, Podlaha, Marek, Konečný, Müller, Kuba

Ve třicátém kole DHL Extraligy juniorů zavítala na slávistický led předposlední Olomouc, kterou sešívaní borci navíc dvě kola zpátky porazili na jejím ledě 3:2. A dařilo se jim i v sobotu na domácím ledě. Svého soupeře totiž po většinu hrací doby přehrávali a i díky třem gólovým minutám z prvního dějství si připsali další cenné body a prodloužili svou vítěznou šnůru na tři zápasy v řadě.

Úvod zápasu přinesl vyrovnanou podívanou, ve které neměl ani jeden z týmů moc navrch. K vidění nebylo ani příliš gólových příležitostí. V prví se ocitl až v 11. minutě domácí Heldák, když nedokázal usměrnit puk do odkryté Šoustalovy klece po krásné křižné přihrávce z rohu kluziště. V 14. minutě se však Denis Heldák vykoupil, jelikož se zorientoval na brankovišti soupeře a doklepl Novákovo nahození od modré až do sítě.

Pro Olomoucké to však nebyl konec všech strastí. Minutu po Heldákovi totiž překvapil Šoustala nenápadnou žabičkou mířící mezi jeho betony Karel Drahorád. Slávisté byli stále při chuti a hnali se za další brankou, což se jim nakonec po minutě hry vyplatilo. Viktor Nestrašil si ukázkově pohrál s obranou Kohoutů a svou sólovou akci zakončil mazácky bekhendem k pravé tyčce branky hostů. Do kabin šli tedy Pražané za velmi příznivého stavu.

Sešívaní vstoupili aktivně i do druhé části hry a už v 23. minutě se radovali. Petr Josefus dokázal využít problémy Šoustala v olomoucké brance a propálil ho z levé strany. Další průběh třetiny patřil i nadále Pražanům, kteří drželi puk na svých hokejkách, až do 39. minuty. Před Sochůrkem se totiž zčistajasna objevil sám s pukem Jakub Heža a poradil si bekhendovým blafákem na pravou stranu. Olomouc do konce třetiny ožila, ale na další branku se nezmohla, a tak stále ztrácela na Slavii tři branky.

Skvělý start předvedli slávisté i ve třetí periodě, když se už v 42. minutě z pravého kruhu trefil pod víko Šoustalovy klece Petr Tejral. A Pražané stále ještě nekončili se svou útočnou hrou. V 50. minutě se trefili hned dvakrát. Nejprve v přesilovce napřáhl na modré ke střele Karel Drahorád a jeho pokus skončil až v síti a jen pár vteřin po něm doklepával hratelný kotouč do sítě David Vyskočil.

V 50. minutě také dostal v bráně domácích šanci odchytat posledních deset minut Dubský a předvedl se v 57. minutě skvělým zákrokem lapačkou, jímž potěšil slávistické fanoušky. Dobrý pocit mu sice 40 vteřin před koncem zkazil Matěj Zabloudil, ale slávisty jeho gól mrzet nemusel, protože si připsali ve svém posledním zápase letošního kalendářního roku tři body.

Řekli jsme si, že musíme vyhrát a vyhráli jsme, říká Dubský

„Říkali jsme si, že potřebujeme přes tenhle víkend uhrát šest bodů, což se nám podařilo. Dnešní zápas jsme odehráli dobře. Zezačátku nám tam napadalo hodně gólů, Lukáš Sochůrek nás taky podržel a to rozhodlo,“ hodnotí průběh zápasu jeden ze dvojice sešívaných brankářů, kteří nastoupili do dnešního duelu, Michael Dubský.

Oproti včerejšímu zápasu se slávistům začalo dařit v koncovce a také výrazně přestříleli svého soupeře. „Do utkání proti Olomouci jsme vstoupili lépe než do toho včerejšího, kdy byli kluci unavení a neměli takovou radost do zápasu. Dneska jsme si ale řekli, že musíme vyhrát, vyhráli jsme a jsem za to rád,“ vysvětluje.

Gólman s trojkou na zádech naskočil do zápasu v 50. minutě a nevedl si o nic hůře než jeho spoluhráč Sochůrek. „Byl jsem trochu vychladlý a nervózní, ale kluci mě podrželi. Je mi jen líto toho posledního gólu, kterému jsme mohli zabránit. Ale jsem rád, že jsem mohl odchytat těch deset minut,“ uzavírá.

Ohlasy trenérů

Petr Novák (HC Slavia Praha): „Myslím, že nás dnešní zápas zastihl v dobré formě. Olomouc zase v moc dobré formě nehrála, takže nám trochu pomohla. Jsme rádi, že nás na konec roku potkal takhle „jednoduchý“ zápas a myslím, že jsme ho měli celou dobu pod kontrolou. Poslední měsíc jsme se trápili střelecky, nedávali jsme moc branek. Dneska nám to tam napadalo a byli bychom rádi, kdyby se nás takové štěstí drželo i v příštím roce.“

Petr Fiala (HC Olomouc): „Nemám, co bych na zápase hodnotil. Hráli jsme špatně a nejsem vůbec spokojený s naším výkonem.“

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více