Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
22. prosince 2015

Čtvrtá třída si vedla skvěle na turnaji v Chomutově

Vánoce jsou tradičně pro hokejisty obdobím turnajů. I letos tomu nebylo jinak. O uplynulém víkendu se v Chomutově sešlo 16 českých a slovenských týmů ročníku 2006. Bez nadsázky to bylo malé „mistrovství republiky“ s mezinárodní účastí, jelikož mezi týmy nechyběly takové stálice jako je Sparta, Slavia, Třinec, Chomutov, Pardubice, Liberec, Jihlava, Kladno, Košice, ale i řada dalších prvotřídních mládežnických týmů. Výkony jednotlivých týmů byly velmi vyrovnané, což je na tak velkém turnaji spíše neobvyklé.

A jak se dařilo malým Slávistům? Po mnoha náročných soubojích, se čtvrťáci dostali až do finále, ale jejich cesta byla nelehká. V prvním turnajovém dni se našim klukům podařilo uhrát dvě remízy – s Libercem 2:2, s Třincem 0:0. Naše skupina byla velmi těžká a tomu odpovídali i její výsledky. Žádný z týmů si nemohl dovolit klopýtnout. Vyrovnané výsledky způsobily, že v druhý zápasový den museli kluci ze sebe dostat úplně všechno. A šli do toho opravdu naplno. V zápase „o všechno“ ve skupině s Kladnem prohrávali 2:3, ale hru nevzdali a 18 vteřin před koncem skóre srovnali. O svém vítězství pak rozhodli až 3 vteřiny před koncem zápasu, kdy překonali tým Kladna vítězstvím 4:3!

Následoval boj o semifinále se skvělým týmem z Pardubic. V tomto zápase naši kluci předvedli, že jdou do hry celým srdcem a respektujíce pokyny trenéra Chludila vyrovnali v téměř ztraceném zápase neskutečných 6 vteřin před koncem skóre na 5:5. Následovali nájezdy, v nichž ze tří nájezdů proměnil Matouš Kucharčík a jeden hráč z Pardubic. Rozhodující nájezd v podání Patrika Němečka pak poslal tým do semifinále. Nutno podotknout, že skvělý výkon celého týmu podpořil i výborný výkon gólmanů. Jiří Alexander, který se stal i nejlepším gólmanem celého turnaje, s přehledem vychytal nájezdy hráčů z Pardubic.

V semifinále náš tým narazil na Jihlavu, kde kluci opět předvedli velmi zodpovědný výkon. Silnému týmu z Jihlavy jsme dovolili jen tři nebezpečné akce na bránu, jinak jsme soupeře k ničemu nepustili a s přehledem jsme prošli přes Jihlavu vítězstvím 2:0 až do finále, kde jsme narazili na favorita turnaje tým Třemošné, kterého se obávají snad všechny mládežnické ročníky.

Hráči z Třemošné mají již od útlého věku tak vypilovanou kombinační hru, že jim jen těžko někdo odolává. Přesto se naši kluci vrhli do finále s plným nasazením a nenechali se týmem favoritů zastrašit. Finále tak bylo velmi atraktivní. Diváci mohli sledovat krásný hokej plný zvratů. Tým Slavie měl navíc v hledišti velkou oporu nejen v rodičovské základně, ale i mezi hráči ostatních týmů, zejména hráčů z týmu HC Sparta Praha, kteří se na fandění našim klukům vybavili bubny a vydrželi fandit až úplně do konce. Ten i přes těsnou prohru 3:4 nebyl pro kluky ani příliš smutný, neb všichni věděli, že dali do hry úplně všechno a že za celé 3 dny odvedli spolu s trenérskou lavičkou naprosté maximum. Za to je divácká tribuna odměnila „slávistickou“ děkovačkou, na kterou budou všichni ještě dlouho vzpomínat. Nutno podotknout, že kluků úspěch byl založen především na obrovské bojovnosti celého týmu. Ačkoli se jednalo o jejich první turnaj na velké hřiště, kluci se účasti zhostili s velkou grácií a pod vedením trenérů Tomáše Kucharčíka, Tomáše Chludila a Ladislava Slížka ukázali, že dokážou konkurovat těm nejlepším.

Autor Redakce
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více