Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
27. prosince 2015

První zápas po Vánocích. Sešívaní jdou na Havířov

Vánoce jsou již za námi. Přesto bychom ještě jeden pozdní dárek v podobě tří bodů rádi dostali. Proti bude celek z Havířova, kterému se letos na venkovním hřišti velmi daří. Přesto ale ve vzájemných duelech Slavie s Havířovem vítězili vždy domácí. Bude tomu tak i v pondělí v Edenu?

31. kolo: HC Slavia Praha vs. HC AZ Havířov 2010

Porovnání týmů
4. místo (60 b.)
Postavení v tabulce
11. místo (44 b.)
114:82
Skóre
99:108
Miloslav Čermák (16+19)
Nejproduktivnější hráč
Peter Kanko (17+11)
Miloslav Čermák (16 gólů)
Nejlepší střelec
Peter Kanko (17 gólů)
Žiga Pavlin (4+18)
Nejproduktivnější obránce
Karol Korím (6+12)
Alexandr Hylák 93,24 %
Úspěšnost brankářů
Petr Matoušek 90,32 %
Jihlava – Slavia 6:5 sn
Poslední zápas
Havířov – Prostějov 0:2

Havířov letos trápí nedůraznost před brankami

Asi nikdo před sezónou nečekal, že Havířov se bude tlačit do bojů o čelo tabulky. Nicméně aktuální jedenácté místo je rozhodně pro slezský tým zklamání.

Havířov naposledy padl doma s Prostějovem

Největším problémem je pro hostující tým nedostatečný důraz v předbrankovém prostoru. Z toho samozřejmě plyne špatná produktivita a prohry v zápasech, ve kterých Havířov není horším týmem. „Rozdali jsme velmi mnoho bodů svým soupeřům v zápasech, kde jsme byli lepším týmem. Dominovali jsme v poli, vyhrávali jsme osobní souboje, ale selhávali jsme v předbrankových prostorech. Ať už jsme neproměňovali své šance, anebo naopak, byli jsme málo důrazní před naší brankou. Bohužel to bylo často v klíčových momentech zápasů. A tím jsme si sami zkomplikovali situaci," komentuje aktuální stav trenér Štefan Mikeš.

Když k tomu navíc přidáme mizernou formu na vlastním kolbišti, vyjde nám ono jedenácté místo v tabulce a aktuální ztráta čtyř bodů na postup do play-off. Navíc ani poslední zápasy Havířovu vůbec nevycházejí. Dvě výhry z posledních devíti utkání mluví samy za sebe. Naposledy se Slezané utkali doma s Prostějovem, nedokázali vstřelit ani jednu branku a prohráli 0:2.

Slavia se rvala v Jihlavě do posledních vteřin

Od zápasu s Třebíčí vede mužstvo nová trenérská dvojice. Po Pavlu Hynkovi přebral mužstvo jeho dosavadní asistent Milan Razým a jako asistenta si vybral Jana Srdínka.

Slavia v Jihlavě mohutně dotahovala, ale na výhru nedosáhla

A novým koučům se zatím daří velmi slušně. Již první zápas s novými šefy střídačky slávisté vyhráli (2:1). Následně dokázali porazit na vlastním ledě Most poměrně jednoznačně 4:1. A v posledním kole zhruba týden před Vánocemi přišel zápas proti Jihlavě.

A bylo se rozhodně na co koukat. Rozhodčí nejprve v úvodu zápasu neuznal regulérní gól Davida Hrušky. Sešívaní nicméně chvíli nato přece jen šli do vedení. Jihlava ale zápas otočila a šest minut před koncem vedla o tři branky 5:2. Pražané se ale nepoložili, nejprve snížili na rozdíl dvou branek a díky dvěma gólům při hře bez brankáře nakonec poslali zápas do prodloužení. V tom branka nepadla a bod navíc nakonec urval pro Duklu šikovný Čachtovský, čímž utnul vítěznou sérii dua Razým - Srdínko.

Pro sešívaný znamená duel s Havířovem poslední domácí utkání v roce 2015. Pojďme tedy v co největším počtu naše borce podpořit. Úvodní buly je naplánované na 18 hodin.

Autor Michal Borovan
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více