Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
29. prosince 2015

Poslední utkání roku 2015: Sešívaní jedou bojovat do Litoměřic

Vánoce utekly jako voda, Razýmovi svěřenci už stihli odehrát i první kolo po svátcích. V letošním kalendářním roce jim ale zbývá odehrát ještě jeden zápas. K němu vyrazí do Litoměřic, kde se jim postaví osmý tým tabulky WSM Ligy. Speciální bude duel 36. kola pro Krále s Krstevem, oba sešívaní borci se vrátí do dobře známého prostředí.

36. kolo: HC Stadion Litoměřice vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
8. místo (52 b.)
Postavení v tabulce
4. místo (60 b.)
107:122
Skóre
115:86
Jaroslav Kalla (10+15)
Nejproduktivnější hráč
Miloslav Čermák (16+19)
Lukáš Nedvídek (13 gólů)
Nejlepší střelec
Miloslav Čermák (16 gólů)
Aleš Pavlas (2+10)
Nejproduktivnější obránce
Žiga Pavlin (4+18)
Jaroslav Pavelka 90,8 %
Úspěšnost brankářů
Alexandr Hylák 93,04 %
Prostějov – Litoměřice 5:2
Poslední zápas
Slavia – Havířov 1:4

Bez Micky s Kolaříkem a Tejralova premiéra

O Vánocích slávisté nabírali síly a užívali si sváteční atmosféru. Do zápasu 37. kola tak mužstvo mohlo nastupovat ve velmi dobrém rozpoložení. V mači s Havířovem ovšem chyběl kapitán Kolařík a Micka. Sešívaní bez dvou důležitých mužů v sestavě padli 1:4, i když byli jasně střelecky aktivnější.

Kapitánské „céčko“ v zápase s Havířovem ozdobilo dres Davida Hrušky, který absenci spoluhráčů na ledě pochopitelně zaznamenal. „Tihle hráči se těžko nahrazují. Jsou to oba bojovníci. Čekáme i na návrat Milana Hrušky, ty zápasy jsou bez nich těžké,“ řekl.

Díry v sestavě ale daly šanci Petrovi Tejralovi, který si proti AZetu mohl odbýt premiéru v áčku. „Já jsem hrozně rád, že jsem dostal tuto příležitost. Nebylo to uplně ono, ze začátku jsem měl trému, pak jsem se z toho ale dostal,“ říkal mladík, který na ledě strávil více jak sedm minut.

Krstev s Králem zpět na místě činu

Kdyby dostal ve středu Král prostor v brankovišti, zachytal by si proti svým bývalým spoluhráčům.

Napravit nepovedené představení z domácího ledu, to je jasný cíl, s jakým slávisté nastoupí do posledního utkání tohoto kalendářního roku. „Oproti zápasu s Havířovem bychom asi měli zlepšit všechno. Dobře bránit a hlavně si nenechat dát gól hned při prvním střídání. Rozhodně tam jedeme bodovat,“ velí David Hruška.

Proti svěřencům dua Razým – Srdínko se postaví litoměřické mužstvo, kterému v tabulce náleží osmá pozice. Ta by Stadionu přinesla postup do play off, se kterým by Litoměřičtí byli určitě spokojení. Jejich dosavadní výsledky ale nejsou nijak přesvědčivé. Série tří vítězných zápasů před Vánoci byla spíše výjimkou. Z posledních dvou duelů už Severočeši nevybojovali jediný bod.

6:2
Dva vzájemné zápasy, stejné skóre. Doma i na ledě soupeře dokázali slávisté proti Stadionu vyhrát 6:2.

Speciální příchuť bude mít středeční zápas pro dvojici Krstev – Král. Oba borci totiž v letošní sezoně, před svým přesunem do Slavie, bojovali v dresu kališníků. Krstev je dokonce stále nejproduktivnějším obráncem Stadionu. Na jeho 15 bodů (2+13) zatím žádný z beků nedosáhl. Pro gólmana Krále pak bude zápas specifický dvojnásob. V úterý totiž červenobílý gólman oslavil své 23. narozeniny. Nadělí si dárek v podobě bodů z Litoměřic?

Vzájemné zápasy sešívané pasují do role favoritů. Oba dva duely, které tyto týmy v rámci WSM Ligy sehrály, ovládla Slavia, a dokonce v obou případech se stejným skóre – 6:2. Podaří se Razýmovým svěřencům opět nasázet šest branek?

Začátek zápasu šestatřicátého kola je naplánován na středečních 18.00. Vydejte se slávisty podpořit v co nejhojnějším počtu!

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více