Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
24. března 2003

Kouzlo Břízy zlomil kanonýr Sup

Necelých 102 minut trvala neprůstřelnost Petra Břízy v semifinálovém derby. O zlomení jeho série se symbolicky postaral nejlepší kanonýr Slavie Michal Sup. Nejdříve na začátku třetí třetiny využil mistrovskou tečí přesilovku a když o několik minut později vstřelil v oslabení po samostatném úniku druhý gól, zaplněný Eden bouřil. Hrdina utkání zajistil Slavii vítězství 2:0, na svém letošním kontě už má třicet branek a také se dostal do čela kanonýrů play-off.

Michale, cítíte se být hrdinou utkání?
Já se cítím tak, že mi skvěle vyšel zápas. Dva góly, to je docela pěkné. (usmívá se)

Věřili jste dnes, že to bude jiné než v prvním zápase nebo jste z toho měli obavy?
Ne, věřili jsme, že dneska po nich půjdeme líp. Včera nám zápas nevyšel tak jak jsme si představovali, myslím že jsme až moc bránili. Dneska to bylo naopak, měli jsme více šancí my a hráli naší hru.

Přesto dlouho nepadal gól, nezačínali jste být s postupem času nervózní?
V play-off je to docela normální, rozhodují přesilovky. Dneska jsme dali první gól právě z přesilovky, pak ještě v oslabení a to nám pomohlo. V tom rovnovážném stavu moc branek nepadá, i když šance tam byly.

Jak byste popsal svou první gólovou akci, bylo to třeba nějak nacvičené, aby to šlo na teč?
Tak my na přesilovky chodíme s hráčem před gólmana. Šel jsem tam já, bek to vystřelil podél brány, já do toho strčil hokejku tak, aby to šlo do brány. Podařilo se mi to tečnout mezi nohy a tyč Břízky.

Prolomili jste kouzlo Petra Břízy po 102 minutách, neříkali jste si třeba už něco o komplexu jménem Bříza? Loni v semifinále jste na sparťanském gólmanovi ztroskotali, ve třech zápasech jen tři góly…
My jsme si říkali, že musíme hodně střílet, tlačit se do brány a snažit se prostě dát gól.

Proti Spartě jste dal letos už pátý gól, jste nejlepším střelcem v derby. Kdysi jste ve Spartě působil, vnímáte to třeba nějak jinak? Věříte si na Břízu více, tím že ho znáte?
Tak Sparta je už dávno za mnou. Gólmany moc nerozlišuji, v tom zápase se tam snažím tlačit a něco s tím pukem udělat. Záleží vždycky na postavení brankáře, i když ho třeba znám, tak může udělat jiný pohyb.

Jak se bude vyvíjet série dál? Těžko asi odhadovat, ale vypadá to hodně vyrovnaně…
Já doufám, že vyhrajeme další tři zápasy. (usmívá se)

Budou následující dva zápasy na Spartě jiné?
Podle mě jsme i tam odehráli docela dobré utkání v sezóně. Musíme hrát tak jako dneska, měli jsme pohyb, dávali jsme si puky a šlo nám to. Včera jsme byli pomalí a Sparta nás přehrála.

V čem byla ta proměna?
První utkání jsme se spíš báli udělat nějakou chybu, abychom nedostali první gól. Z toho to vycházelo, že jsme se brzy stahovali a už po nich tolik nešli, až vlastně posledních pět minut.

Včera jste asi moc Romana Málka nepodrželi, odchytal skvělý zápas, ale přesto jste prohráli. Snažili jste se mu to třeba dnes vrátit?
Já si myslím, že se každý zápas snažíme bránit tak, aby Málinda neměl tolik nájezdů na sebe a nemusel tolik vynikat. I když je to supr gólman.

Bylo po prvním nepovedeném utkání v kabině rušno?
První utkání nic neznamená, hraje se na čtyři vítězný. Na nějakou nervozitu tedy není místo.

Dnešní zápas byl místy dost vyhecovaný s řadou šarvátek, nebylo to někdy až zbytečné?
Hráli jsme doma, tak jsme jim šli pořádně do těla, to je jasné. V play-off je vyhecovaný každý zápas, je tam mnohem víc soubojů.

Hodně jste se tlačili do brankoviště, byl to třeba nějaký speciální záměr?
Kvůli tomu se Břízka taky hodně rozčiluje, když mu tam někdo překáží. Byl to určitě jeden z úkolů.

Pomohlo vám dnes aspoň trošku i to, že se při přerušení hrála často vaše nová hymna od skupiny Kabát? Ze začátku prý bylo proti V pekle sudy válej pár výhrad……
Teď už je to naprosto přijaté. Je to docela příjemné, když se to hraje i na stadionu. (usmívá se)

Přišel s tím někdo z hráčů nebo to bylo pro vás překvapení?
Nevím o tom, že by někdo chodil za hlasatelem, aby to pouštěl. Já jsem to teda nečekal.

A jak jste vnímal výzvu fanoušků "SUP gól"? Konkrétně při té přesilovce na začátku třetí třetiny jste je docela poslechl…
Slyšel jsem to, ale že to proměním takhle rychle, to jsem asi nečekal. (usmívá se)

Včera byla spíše chladná atmosféra, dnes se dostávali diváci více do varu. Bylo to především tím průběhem obou utkání?
Dneska byli fanoušci lepší, byli více slyšet. Včera to možná bylo i tou naší hrou, že jsme toho moc neukázali.

Autor Miroslav Votava
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více