Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
18. ledna 2016

Slavii posílí urostlý finský útočník Henri Tuominen

Po obránci Petru Přindišovi posílí Slavii urostlý finský útočník Henri Tuominen. Bez sedmi centimetrů dvoumetrový forvard odehrál v nejvyšší finské soutěži 149 zápasů a v Edenu se domluvil na spolupráci do konce sezony.

Pro čtyřiadvacetiletého útočníka jde o první zahraniční angažmá, zatím totiž působil jen ve své rodné zemi. Ve finské nejvyšší soutěži odehrál 149 zápasů, ve kterých zapsal 19 kanadských bodů. O soutěž níž nastoupil do 123 zápasů s bilancí 79 bodů.

Dva roky zpátky slavil Tuominen titul v Mestis lize, v dresu KooKoo patřil k nejproduktivnějším hráčům týmu. O rok později pak slavil se stejným týmem stříbrné medaile.

Letošní sezonu zahájil v dresu LeKi, kde plnil funkci asistenta kapitána. Ve 21 zápasech posbíral 16 kanadských bodů za osm gólů a stejný počet asistencí. Tři starty stihl přidat v nejvyšší soutěži v barvách Tampereen Ilves.

„Před play-off chceme mít k dispozici širší kádr, a proto jsme se Henriho rozhodli angažovat. Hledali jsme také na českém trhu, ale vhodného hráče jsme nenašli. Věříme, že nám pomůže v důležité fázi sezony,“ říká na adresu finského útočníka Luděk Bukač.

Tuominen si zahrál také na juniorském mistrovství světa v roce 2011. V pěti zápasech zaznamenal na šampionátu v Buffalu jednu asistenci.

Ve Slavii bude historicky druhým finským hráčem, mezi roky 2006 - 2008 odchytal v sešívaném dresu tři zápasy Vitali Taskinen. Tuominen bude na dresu nosit osmnáctku.

Autor Petr Horčička
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více