Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
19. ledna 2016

Vybojujeme proti Prostějovu pátou výhru v řadě?

Slavia pokračuje ve skvělé formě. Po nepříliš přesvědčivých výsledcích dokázali sešívaní v novém roce uplést sérii čtyř výher v řadě a upevnit si tak důležitou pozici v horních příčkách tabulky. Jestřábi z Prostějova mají pozici o něco horší. Základní část končí za necelý měsíc a prostřední část tabulky je velice vrovnaná. Dá se tak očakávat oboustranný boj o každý bod.

42. kolo: HC Slavia Praha vs. LHK Jestřábi Prostějov

Porovnání týmů
4. místo (75 b.)
Postavení v tabulce
8. místo (62 b.)
135:100
Skóre
110:124
Miloslav Čermák (18+21)
Nejproduktivnější hráč
Michal Dragoun (8+21)
Miloslav Čermák (18 gólů)
Nejlepší střelec
Matouš Venkrbec (14 gólů)
Žiga Pavlin (5+21)
Nejproduktivnější obránce
Marek Drtina (10+16)
Alexandr Hylák 93,2 %
Úspěšnost brankářů
Luboš Horčička 92,1 %
Benátky – Slavia 3:4
Poslední zápas
Prostějov – České Budějovice 3:4sn

Fanouškům se poprvé představí finský útočník Tuominen

Letošní souboj Slavie a Prostějova vyznívá pro hosty. Z dosavadních tří zápasů slávisté vyhráli jen jednou, a to hned v úvodu sezony těsnou výhrou po samostatných nájezdech. V následujích dvou zápasech však bral soupeř všechny body a Slavia tak má co oplácet. Do karet ji rozhodně hraje znovu získané sebevědomí, když si minulou středu dokázala poradit i s vedoucím Kladnem a v sobotním duelu porazila Benátky 3:4.

Ačkoliv nebyl tento poslední souboj příliš jednoznačný, a Severočeši se na Slavii po celý zápas dotahovali, trenér Slavie Jan Srdínko a útočník Jaroslav Markovič se shodli, že výhra byla zasloužená. “Myslím si, že jsme měli víc šancí, více ze hry a zasloužili jsme si dneska vyhrát, i když jsme si to zkomplikovali a některé příležitosti nevyužili,“ prohrásil po zápase Markovič.

Finský juniorský reprezentant má za sebou 149 zápasů v domácí nejvyšší soutěži

Ke své premiéře ve WSM lize se chystá finský útočník Henri Tuominen. Pro urostlého útočníka to bude i speciální v tom, že to bude vůbec první zápas, který bude hrát v dresu týmu mimo svou rodnou zem. Více o nové posile si můžete přečíst zde.

Prostějov v novém roce zatím hodně ztrácí

Zatímco v táboře Edenu panuje příjemná pohoda, v Prostějově řeší novoroční útlum. Z pěti zápasů, ve kterých se v novém roce představili, dokázali vyhrát jen jednou, když porazili doma Benátky vysoko 6:2. Přesto se však nedá Prostějov považovat za lehčí sousto, protože předchozí soupeře dokázal pěkně potrápit. Favorizované Kladno bralo body po výhře v prodloužení a Budějovice až po samostatných nájezdech.

Jestřábi si tak svou pozici o postup do play off zkomplikovali, týmy, které s nimi v tabulce sousedí, od sebe dělí jen pár bodů. Na pátý Přerov ztrácí body tři, devátým Litoměřicím stačí na Prostějov pouhé dva. Do Vršovic se chystají i se svým nejproduktivnějším hráčem Michalem Dragounem, který se bodově zapsal pod všechny výsledky proti Slavii, dohromady čtyřmi body za dva góly a dvě asistence. Oproti němu se postaví Miloslav Čermák, který je se svými osmnácti góly a jedenadvaceti přihrávkami osmý nejproduktivnější útočník WSM ligy.

Kdo uloupí potřebné body? Jaká bude premiéra finského útočníka? A kdo získá po Hylákovi a Kašpaříkovi helmu pro nejepšího hráče sešívané kabiny? Přijďte se zítra podívat. Zápas začíná v 18:00.

Autor Tereza Vychodilová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více