Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
22. ledna 2016

Slavia se pokusí zadřít Motor. Do šlágru nastoupí v retro dresech

Slávistickou mašinu poněkud přibrzdil Prostějov, který v posledním odehraném kole zastavil úspěšnou sérii sešívaných. O návrat na vítěznou vlnu se Pražané doma porvou s budějovickým Motorem. Šlágr kola navíc nabídne podívanou v retro stylu. Zápas se speciálními dresy připomene historicky první postup obou celků do nejvyšší soutěže před 80 lety.

43. kolo: HC Slavia Praha vs. HC Motor České Budějovice

Porovnání týmů
4. místo (75 b.)
Postavení v tabulce
2. místo (82 b.)
139:105
Skóre
153:112
Miloslav Čermák (20+21)
Nejproduktivnější hráč
Josef Straka (18+28)
Miloslav Čermák (20 gólů)
Nejlepší střelec
Tomáš Nouza(20 gólů)
Žiga Pavlin (5+21)
Nejproduktivnější obránce
Jakub Suchánek (5+16)
Alexandr Hylák 93,07 %
Úspěšnost brankářů
David Gába 93,09 %
Ondřej Bláha 92,12 %
Slavia – Prostějov 4:5
Poslední zápas
Budějovice – Litoměřice 9:4

Slavia do posledního kola vstupovala hodně sebevědomě – posílená čtyřmi výhrami v řadě a jednou čerstvou akvizicí. Nabytou formu slávisté od úvodu potvrzovali. Do rychlého vedení se dostali i díky brance Henriho Tuominena, který se v prvním zápase před domácími fanoušky ukázal v tom nelepším světle.

Kromě finského borce si premiéru před domácími fanoušky v duelu s Prostějovem odbyl i obránce Přindiš. Odehrál přes 13 minut, v zápase nebodoval.

Po pauze způsobeném zraněním naskočil do zápasu s Jestřáby i Ondráček. Ten si v duelu dokonce připsal první bod po návratu do Slavie. „Bylo to docela dobré, ale každá herní pauza je znát. Já se snažím hodně trénovat a doufám, že se do toho rychle dostanu,“ říká 28letý muž, který část sezony odehrál v litoměřickém Stadionu. Radost všem ale zkazil obrat Prostějova, který z Prahy dokázal odvézt všechny body.

Nyní už ale Slavia zbrojí na další kolo. Co Ondráček očekává od duelu s Motorem? „Utkání budeme chtít vyhrát. Čekáme, že přijde hodně lidí. I proti Prostějovu nám fanoušci dokázali vytvořit dobrou kulisu. Je příjemné slyšet, že za námi stojí. My se musíme snažit jim udělat co nejvíc radosti a doufám, že zápas vyhrajeme.“

Slávisté to ale jednoduché mít určitě nebudou. Kromě jiného budou muset překonat i bilanci vzájemných zápasů ve WSM Lize, která hovoří jasně pro jihočeský tým. Už třikrát zkřížily tyto ambiciózní celky hokejky v ligovém duelu a třikrát slavil Motor. Jihočeši se ve všech třech zápasech trefili čtyřikrát, zato Slavia se proti Budějovicím neprosadila více než dvakrát.

Demolice Stadionu, ale problémy s Jestřáby

Nejen Slavia, ale i Motor si vylámal zuby na prostějovském mužstvu, i když jen částečně. Českobudějovičtí proti osmému celku tabulky rovněž vedli, ale nakonec nechali Prostějov vyrovnat a o výhru se museli porvat až v nájezdech. To ovšem nic nezměnilo na faktu, že Motor hraje ve slušné formě a na druhém místě v tabulce je stoprocentně právem.

9:4
Poslední kolo přineslo Budějovicím vysokou výhru, desítku však Stadion nakonec neschytal.

Svou kvalitu totiž dokázali Jihočeši potvrdit i v posledním kole. Doma zničili defenzivu Litoměřic, plná Budvar aréna se z branky svého týmu mohla radovat celkem devětkrát! Na vysoké výhře se podílel i uzdravený Rok Pajič. Člen první lajny a slovinské reprezentace si po svém návratu dokázal připsat čtyři asistence.

První retro zápas zvládl lépe Motor. Jihočeši doma vyhráli 4:2. (foto: hcmotor.cz)

I Českobudějovičtí budou v tomto zápase vzpomínat na historicky první postup do nejvyšší soutěže (před 80 lety). Oba celky tak obléknou speciální dresy. Slávisté nastoupí v červenobílém s klasickou hvězdou, Motor oblékne tmavě modré trikoty s červeným „S“ na hrudi. Před zápasem si navíc fanoušci budou moci vyzkoušet rychlost střelby, přítomní budou i aktuálně zranění Kolařík a Micka.

Po soutěži o podepsaný dres, která bude před stadionem probíhat už od 12 hodin, vypukne očekávaná bitva třiačtyřicátého kola. S čím do duelem s Motorem Razýmovi svěřenci půjdou? „Musíme si sednout na zadek a uvědomit si, že ani po čtyřech výhrách v řadě to nepůjde samo. Proti Budějovicím očekávám dobrý hokej, přijde hodně lidí. My se musíme ponaučit z chyb, jít do zápasu s čistou hlavou a podat co nejlepší výkon!“ velí Čermák. Dodražte do ochozů a podpořte sešívané v další bitvě!

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více