Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
23.1.2016

Starší dorost vybojoval bod proti suverénním Ocelářům

A8, sobota 23.1.2016, Slavia - Třinec
Slavia
2:3sn
0:1, 1:0, 1:1 - 0:0
Třinec

Branky a nahrávky: 39. Šergl (Kern, Patočka), 54. Fiala (Patočka) – 11. Vochozka (Kaukič, Stuchlík), 59. Radzienciak (Kaukič), rozh. náj. Vochozka. Rozhodčí: Prchal – Buček, Ovsík. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. Diváci: 30. Střely na branku: 38:33. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.

Sestavy

Slavia

Patera – Krásný, Steinocher, Melovič, Vobořil, Duda, Šmíd, Šantrůček – Brož, Matějka, Bajer, Fiala, Kern, Netolický, Zídek, Marek, Šergl, Patočka, Kohút, Šilhan

Třinec

Ovčaří – Hrachovský, Krzak, Radzienciak, Klocek, Brabec, Marguš, Imrich – Stuchlík, Kaukič, Vochozka, Mach, Hrehorčák, Przybyla, Kalus, Najsar, Molin

Sešívané starší dorostence čekal v sobotu v Edenu těžký zápas proti lídrovi tabulky třineckým Ocelářům. Slávisté dokázali svého soupeře potrápit a sahali dokonce po třech bodech. Dvě minuty před koncem ale Třinečtí srovnali a po bezbrankovém prodloužení rozhodovaly o vítězi nájezdy. V nich se červenobílí ani jednou neprosadili, a tak nakonec bonusový bod putuje do Třince.

Úvodní minuty první třetiny přinesly taktickou bitvu, v níž si drželi mírnou optickou převahu domácí. Srážela je však častá nepřesnost v rozehrávce a chyby v obraně. První branky zápasu se proto dočkali Oceláři. Celá obrana slávistů si všímala Kaukiče s pukem a nechala na pravém kruhu úplně volného Tomáše Vochozku, jenž dostal od prvně jmenovaného parádní přihrávku a zavěsil pod víko, než se stačil Patera přemístit.

O pár minut později mohli sešívaní srovnat, ale Marek promáchl ve skvělé střelecké pozici na mezikruží. Hra se opět na chvíli změnila v taktickou bitvu, kterou narušil hostující Przybyla, jenž ujel sešívaným po pravé straně a dostal se až k zakončení. Patera nebezpečný pokus z blízkosti vyrazil a skvěle si poradil i s nepříjemnými dorážkami Ocelářů. Po prvních dvaceti minutách hry tedy v Edenu platil stav 0:1.

Do druhé třetiny vstoupili domácí aktivně a po třech minutách hry se při přesilové hře málem prosadili, když pálil od modré Šmíd a Ovčařímu vypadl kotouč z lapačky. Nakonec ale doskákal těsně vedle pravé tyčky. Netrvalo dlouho a s odpovědí přispěchali také hosté. Mach se prokličkoval celou slávistickou obranou a bekhendem mířil pod víko. Patera ale zvedl rameno a s nebezpečným pokusem si poradil.

Ve druhé polovině periody začali slávisté zpřesňovat rozehrávku a dostávali svého soupeře pod tlak, který vyvrcholil těsně před koncem v početní výhodě pěti proti třem. Nejprve pálil od modré Kern do pravého horního rohu Ovčařího klece, ale třinecký gólman vytáhl famózní zákrok lapačkou. O pár vteřin později rozezvučel břevno branky hostů tvrdou střelou od modré Šmíd.

Vyrovnání se ale domácí přeci jen dočkali v 39. minutě. Kern a Patočkou zamotali hlavy hostující obraně a Ovčaří neudržel ve výstroji pokus prvního jmenovaného. Hratelný kotouč pak už jen doklepl do sítě Jan Šergl. Před třetí třetinou byl tedy stav nerozhodný.

Začátek třetího dějství se odehrál ve znamení vyloučení. První větší šance však přišla až v 53. minutě, když se Mach v početní výhodě ocitl s pukem před Paterou, ale trefil jen beton slávistického gólmana. A sešívaní odpověděli nejlepším možným způsobem. Krátce po návratu Zídka z trestné lavice dostal na útočné modré přihrávku Erik Fiala a z levého kruhu prostřelil Ovčařího.

Sešívaní se hnali za dalším gólovým úspěchem a to se jim nakonec vymstilo. V 59. minutě totiž propadli v obraně a uniknuvší Grzegorz Radzienciak dopravil i trochu se štěstím kotouč až za Paterova záda. A tak se zápas dospěl do prodloužení.

V prodloužení nejprve prověřil Pateru Vochozka a těsně před koncem mohl rozhodnout Kern po skvělé přihrávce Matějky zpoza branky, ale Ovčaří byl proti. Po úpravě ledové plochy tedy následovaly samostatné nájezdy, v kterých se prosadil jen Tomáš Vochozka, jenž zařídil Ocelářům dva body.

Podali jsme velice dobrý výkon, ale musíme zapracovat na penaltách, ví Erik Fiala

„Samozřejmě nás mrzí, že jsme prohráli, ale v téhle fázi soutěže nejsou body to nejdůležitější. Jsme spokojení s herním projevem a celkově můžeme zápas hodnotit jen kladně, protože jsme podali velmi dobrý výkon,“ hodnotí utkání se suverénem NOEN extraligy střelec druhé branky Slavie Erik Fiala. Slávisté sahali v utkání po třech bodech, ale vedení, které jim zařídil na začátku třetí třetiny právě Fiala, nakonec těsně před koncem ztratili. „Máme problémy s konci zápasů. Když vedeme 2:1 nebo 3:1, tak většinou v posledních pěti minutách ztratíme. Musíme na tom zapracovat, protože se nám to nesmí stávat,“ říká.

Diváci v pražském Edenu se po prodloužení dočkali i samostatných nájezdů, v nichž se ale ani jeden z domácích exekutorů neprosadil. „Nájezdy nám v letošní sezoně nejdou. Prohráváme na ně a je potřeba na nich do play-off zapracovat,“ uvědomuje si Fiala. „Na tréninku je to ale na druhou stranu něco trochu jiného než potom v zápase. Naši gólmani nás znají a v zápase se ještě přidá nervozita, takže taky úplně nevím jak to natrénovat, protože zápasová situace se přeci jen simuluje špatně,“ uzavírá.

Ohlasy trenérů

Miloš Pecka (HC Slavia Praha): „Byli jsme svědky výborného zápasu. Utkala se dvě špičková mužstva soutěže a myslím, že jsme odehráli dobré utkání a remíza je nakonec asi spravedlivá. Dvě minuty před koncem bychom si ale měli výsledek ohlídat. Zbytečně jsme tlačili a chtěli jsme dát třetí branku. Propadli jsme a pustili jsme soupeře do přečíslení a Třinec to dokázal využít. A samostatné nájezdy jsou letos naše Achilleova pata. Musíme se na ně soustředit v tréninku, protože v play-off se nepočítá remíza, tam se i na penalty vyhrává, a proto se na to musíme zaměřit. Pětkrát jsme ze šesti penaltových rozstřelů prohráli a to je špatně.“

Vlastimil Wojnar (HC Oceláři Třinec): „Viděli jsme kvalitní utkání, hrané velmi rychle a otevřené až do konce. Slavia výborně napadala, bruslila až do konce třetí třetiny, takže si myslím, že šlo o výborné utkání. Musím smeknout před kluky, že se jim v závěru třetí třetiny podařilo vyrovnat. V prodloužení jsme byli lepší a v nájezdech jsme byli šťastnější. Celkově jsme spokojení, protože si z Prahy odvážíme za dva zápasy pět bodů.“

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více