Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
23. ledna 2016

Žádné utkání už nebude lehké, ví Markovič, který sestřelil Motor

Duel s českými Budějovicemi byl šlágrem 43. kola WSM Ligy a také nabídl skvělou podívanou, kterou jen umocnily retro dresy. Duel svou brankou rozhodl Jaroslav Markovič, který se prosadil po povedeném Robinsonově pas už v závěru první třetiny. Markovič si se svými spoluhráči mohl užít pozápasovou děkovačku. Jihočeši se vraceli domů bez jediné vstřelené branky a bez bodů.

Zápas proti Budějovicím se vyvedl. Jak ho hodnotíte?
Věděli jsme, že nás nečeká nic lehkého. Přijel silný soupeř, hrál dobrý hokej. My jsme se Motoru chtěli v tabulce zase o něco přiblížit. Tomu také byla přizpůsobená taktika. Říkali jsme si, že hlavně nesmíme bláznit. Myslím si, že jsme to od prvního až po posledního hráče zvládli na jedničku. Získali jsme zasloužené tři body.

Markovič si v zápase připsal jeden bod za svou branku. V kanadském bodování mužstva mu patří třetí pozice (14+20).

Co říkáte na tempo zápasu? Zápas měl znovu extraligové parametry…
Já jsem českou extraligu v podstatě nehrál… Zápas ale měl určitě všechno, co takovému duelu přísluší. Atmosféra i nasazení obou mužstev, všechno bylo výborné. Celý tým to v čele se Sašou (Hylákem) skvěle odmakal.

Co udělá taková výhra s psychikou týmu? V hlavě je výhra nad silnějším celkem přece jen asi cennější…
Pokazili jsme si poslední domácí zápas, ve kterém jsme vedli 3:0. Potřebovali jsme po takové prohře trochu nakopnout. Tento zápas byl přesně o tom, že nás psychicky srazí dolů, nebo nás posilní. Myslím si, že nás to nakopne správným směrem a už budeme jen stoupat – s cílem být úspěšní v play off.

Motor se vám dokonce povedlo vynulovat. Jak moc pomohl výkon brankáře Hyláka?
Bez něj bychom určitě nebyli tam, kde jsme teď. Můžeme mu jen děkovat. Snažíme se mu pochopitelně v té obraně co nejvíce pomáhat. Saša to proti Budějovicím vychytal, ještě že ho v týmu máme.

Ze čtyř vzájemných duelů jste Motor porazili poprvé. V čem byl tento zápas jiný, co jste udělali jinak?
Nejspíše to bylo v motivaci. Věděli jsme, že jsme s nimi ty tři zápasy prohráli. Věděli jsme ale, že pokud chceme být v play off úspěšní, musíme takové soupeře porážet. Taktiku jsme postavili na tom, že všichni budou celých šedesát minut makat. Každý to dodržel, což se projevilo na výsledku zápasu.

33:33
Na střely bylo utkání vyrovnané. Lépe ale mířili slávisté, kteří si připsali dvě branky. I tak byla na obou stranách, především pak ve druhé třetině, k vidění spousta neproměněných šancí.

Na České Budějovice už v tabulce ztrácíte jen čtyři body. Je i to, že tým začíná v tabulce stoupat výše, důkazem zlepšení?
Všem nám jde právě o to, abychom stoupali v tabulce a měli co nejlepší výchozí pozici do play off. Zápas nás mohl srazit dolů, ale díky tomuhle výsledku nás to akorát posilnilo. Věřím tomu, že mužstvo má takový potenciál, abychom byli úspěšní a na konci sezony mohli slavit.

Jak moc tým nakopla vaše branka. Ta zápas vlastně rozhodla, po ní navíc následovala další trefa.
Velmi podstatné bylo, že jsme záhy přidali druhou branku. To Budějovice trochu zabrzdilo, což pro nás bylo důležité. Pak už jsme to udrželi. Měli jsme dost šancí a mohlo to skončit i více, dlůežité jsou ale tři body.

Další zápas vás čeká v Kadani. Jak to bude těžký zápas, s čím do toho půjdete?
Kadaň teoreticky může být i náš soupeř pro první kolo vyřazovací části. Bude to další play off zápas, takže to musíme odmakat. Žádné utkání už nebude lehké. Musíme hrát na sto procent, aby to klaplo.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video