Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
24. ledna 2016

Do Kadaně s jasným cílem - oplatit prohru a urvat tři body

Sešívání se sobotní výhrou nad českobudějovickým Motorem omluvili vlastním příznivcům za výpadek proti Prostějovu a ukázali, že umějí přehrát kohokoliv. Po triumfu, který zařídili Markovič a Kašpařík, však Slavii čeká další těžká zkouška. V rámci 44. kola zajíždí na led Kadaně, nepříjemného soupeře, jenž ji dokázal v každém ze tří dosavadních střetnutí slušně přitlačit ke zdi a obrat o množství bodů.

44. kolo: SK Kadaň vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
5. místo (69 b.)
Postavení v tabulce
4. místo (78 b.)
129:122
Skóre
141:105
Roman Chlouba (10+14)
Nejproduktivnější hráč
Miloslav Čermák (20+21)
Roman Chlouba (10 gólů)
Nejlepší střelec
Miloslav Čermák (20 gólů)
Jakub Trefný (3+16)
Nejproduktivnější obránce
Žiga Pavlin (5+21)
Jan Strmeň 91,67 %
Úspěšnost brankářů
Alexandr Hylák 93,27 %
Prostějov – Kadaň 3:5
Poslední zápas
Slavia – České Budějovice 2:0

Našlapané tribuny, vynikající atmosféra a strhující podívaná na ledové ploše. Tak nějak vypadalo sobotní odpoledne ve vršovickém Edenu, kde se sešívaní utkali s českobudějovickým Motorem. O vítězství nad jedním z největších favoritů soutěže a velkým konkurentem ve hře o postup do extraligy rozhodla už první třetina, ve které si Slavia po trefách Markoviče a Kašpaříka vypracovala dvougólový náskok.

Slavia si v sobotu vyšlápla na České Budějovice. V těžkém zápase s druhým celkem tabulky triumfovala 2:0.

Ten díky vlastní obětavosti a bojovnosti uhájila až do konce zápasu a připsala si významný triumf. České Budějovice totiž dokázala v tomto ročníku porazit vůbec poprvé. Červenobílí se tak přesvědčili, že dokážou zdolat každého soupeře a před blížícím se play-off napumpovali do žil další dávku tolik potřebného sebevědomí.

V pondělním utkání na severu Čech je ale čeká tvrdý oříšek. Tabulkově pátá Kadaň na Slavii umí. Ze tří vzájemných duelů dosavadního průběhu sezony sice dokázala do vítězného konce dotáhnout jen jeden z nich, může se ale pyšnit tím, že slávisty dokázala pokaždé oloupit o body.

První střetnutí letošního ročníku WSM Ligy sešívaní odehráli proti Kadani na domácím ledě v rámci 5. kola a hosté je tehdy dokázali slušně potrápit. Červenobílé poslal zhruba v polovině zápasu do jednobrankového vedení Micka, o pět minut později však Kadaňští vyrovnali díky gólu, který vsítil Hlava. Po Markovičově přesném zásahu ze 46. minuty se hostující celek prosadil podruhé a po výsledku 2:2 a bezbrankovém prodloužení musely o vítězi rozhodnout samostatné nájezdy.

3
V soubojích s Kadaní se v dosavadním průběhu soutěže dařilo zejména Jaroslavu Markovičovi, který tomutu soupeři nasázel ve třech vzájemných duelech tři branky. Jednou z nich navíc rozhodl o výhře sešívaných po samostatných nájezdech.

V nich excelovaly dvě výrazné osobnosti pražského mužstva – takřka neprůstřelný Alexandr Hylák a snajpr Jaroslav Markovič. První z nich zvládl vychytat tři ze čtyř nájezdů soupeře, druhý své dva pokusy úspěšně proměnil a definitivně přiklonil výhru na stranu sešívaných.

V dalším měření sil, které se uskutečnilo na zimním stadionu v Kadani na konci října, se opět radovali Pražané. Ani tentokrát však nezvládli svého soka přetlačit v základní hrací době. Do 35. minuty dotahovali jednobrankové manko, jež smazal Markovič po přihrávce Davida Hrušky Výsledek 1:1 vydržel do závěrečné sirény, oproti předchozímu utkání se ale body rozdělovaly už po prodloužení. Vítězství sešívaných totiž zařídil v čase 64:26 Tomáš Jiránek.

Kadaňští se mohou proti Slavii pyšnit velice slušnou bilancí, v každém ze tří duelů letošního ročníku ji totiž dokázali obrat o body.

Po dvou neúspěších se Kadani povedlo do třetice dvojnásobného vítěze české extraligy z let 2003 a 2008 konečně porazit. V prosincovém zápase 31. kola skolila svého věhlasného protivníka na jeho ledě 3:2. Slávisté v duelu dvakrát dotahovali a po šedesáti minutách svítilo na ukazateli skóre 2:2, rozhodující ránu ale sešívaným zasadil minutu před koncem prodloužení Szathmáry.

Sešívané tak rozhodně nečeká nic lehkého. Kadaň je pro ni herně velice nepříjemným soupeřem a na přemožitele Českých Budějovic se určitě bude chtít vytáhnout. Oba celky do utkání navíc vstoupí s triumfem v zádech - Slavia se skalpem Motoru a Kadaň po výhře nad prostějovskými Jestřáby, které skolila na jejich ledě v poměru 5:3. Bodově zápas ovládla trojice Chrpa-Hlava-Koblasa, jež si dohromady připsala šest kanadských bodů. Před útočnou silou Kadaňských je proto třeba mít se na pozoru.

O vítězi posledního vzájemného střetnutí v základní části mezi Kadaní a Slavii se ale rozhodne až v pondělí večer. Souboj čtvrtého a pátého mužstva ligové tabulky začíná na severu Čech v 18:00.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více