Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
26. ledna 2016

Slavia vs. Slavia - zvítězí ve středu pražská, nebo ta Horácká?

Sešívaní odstartovali nový kalendářní rok šesti výhrami z posledních osmi zápasů. Cenná vítězství si připsali například proti Kladnu, Českým Budějovicím a v posledním zápase také proti Kadani. Po dvou výhrách v řadě budou chtít svěřenci trenérů Milana Razýma a Jana Srdínka přidat třetí - ve středu se jim do cesty postaví hokejisté Třebíče. Tým z Vysočiny okupuje jedenácté místo tabulky a ze tří vzájemných soubojů proti sešívaným vybojoval pouhé dva body. Hned v šestém kole navíc slávisté přehráli Třebíč na jejím ledě vysoko 7:1.

45. kolo: HC Slavia Praha vs. SK Horácká Slavia Třebíč

Porovnání týmů
4. místo (80 b.)
Postavení v tabulce
11. místo (58 b.)
145:108
Skóre
104:127
Miloslav Čermák (21+21)
Nejproduktivnější hráč
David Dolníček (15+19)
Miloslav Čermák (21 gólů)
Nejlepší střelec
David Dolníček (15 gólů)
Žiga Pavlin (5+21)
Nejproduktivnější obránce
Vlastimil Bilčík (1+8)
Alexandr Hylák 93,24 %
Úspěšnost brankářů
Karel Vejmelka 91,78 %
Kadaň – Slavia 3:4p
Poslední zápas
Třebíč – Prostějov 1:2

Sešívaným se po nepovedeném domácím vystoupení proti prostějovským Jestřábům, ve kterém utrpěli těžký direkt, podařilo hodit nepříznivý výsledek za hlavu a znovu najet na vítěznou vlnu.

V Edenu nejprve smetli po brankách Markoviče a Kašpaříka našlapané České Budějovice 2:0, čímž si vydobyli zpět pošramocenou sebedůvěru. „Pokazili jsme si poslední domácí zápas s Prostějovem, ve kterém jsme vedli 3:0. Potřebovali jsme po takové prohře trochu nakopnout. Zápas nás mohl srazit dolů, ale díky tomuhle výsledku nás to naopak posilnilo,“ okomentoval utkání s druhým celkem tabulky střelec první branky Markovič.

Proti Třebíči se bodově daří Nathanu Robinsonovi, který v dosavadních třech utkáních zaznamenal čtyři kanadské body za jednu branku a tři asistence.

Poté červenobílí přidali další důležitý zářez, když na půdě severočeské Kadaně vybojovali vítězství 4:3 po prodloužení. To zařídil v 61. minutě po pěkné souhře s Milanem Hruškou a Vasem kanadský útočník Robinson.

V utkání se bodově blýskl také David Hruška, jenž se při nucené absenci Pavla Kolaříka ukázal jako pravý kapitán a k jedné gólové asistenci na trefu Bahenského přidal branku i do vlastních statistik.

Pro samotného ostrostřelce ale bylo důležitější vítězství. „Já ten bodový zápis až tak neberu. Jsem hlavně rád, že vyhrál mančaft. Proto jsem po tomhle utkání spokojený.“ Slávisté se dvěma vítězstvími s těžkými protivníky odvděčili věrným příznivcům za trpělivost a neustálou podporu, kterou je fanoušci ověnčení šálami a dresy zahrnovali i v době, kdy se tolik nedařilo.

Na cestě za dalším zápisem do kolonky výher se sešívaným postaví hokejisté Třebíče. Tým trenéra Mičky sice nezažívá příliš úspěšné období, proti věhlasným soupeřům však dokáže zabrat.

7:1
Ze tří vzájemných střetnutí tohoto ročníku WSM Ligy vydolovala pražská Slavia proti té Horácké dvě výhry. Nejlepší výsledek uhrála na konci září, kdy Třebíč porazila na jejím ledě 7:1.

Horáci zatím nenaplňují očekávání

V průběhu sezony hřeší Horácká Slavia především na kolísavou výkonnost, která se projevila jak v první polovině soutěže, tak v úvodu nového kalendářního roku.

Devět bodů z osmi lednových duelů a průběžné 11. místo tabulky sice nenaplňuje ty nejhorší scénáře, pro mužstvo, jež v minulém ročníku skončilo po základní části celkově třetí, je ale dosavadní vývoj zcela určitě zklamáním.

Sešívaní uštědřli v září Třebíči její nejvyšší porážku v sezoně (7:1). Dva góly na hostujícím ledě tehdy vsítil Miloslav Čermák

Horáci se na jedné straně mohou pyšnit cennými skalpy Kladna, Českých Budějovic i pražské Slavie, na druhé musí litovat porážek od lehčích soupeřů, které je zbytečně sráží. Proto se jejich postavení v pořadí WSM Ligy s přibývajícími koly a výkyvy formy neustále zhoršuje.

Před středečním utkáním však tabulkové umístění obou celků nehraje pražádnou roli. Přestože mají Pražané z dosavadních tří vzájemných zápasů pozitivní bilanci 2:1, na body se proti Horákům hodně nadřeli.

Kromě prvního duelu v 6. kole, který slávisté opanovali výsledkem 7:1, totiž o vítězi rozhodoval rozdíl jediného gólu – v 19. kole Třebíč zvítězila 2:1 po samostatných nájezdech, v rámci 32. kola ji sešívaní přetlačili výsledkem 2:1. Ve čtvrtém měření budou chtít oba týmy statistiku vylepšit.

I další soupeř týmu Milana Razýma tak potvrzuje, že ve WSM lize může každý občas porazit každého. Sešívaní se však budou snažit, aby se s blížícím se koncem základní části podobného překvapení nedopustili. Atraktivní duel Slavia-Třebíč přivítá vršovický Eden ve středu od 18:00.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video