Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
29. ledna 2016

Slávisté vyráží na sever bojovat o čtvrtou výhru v řadě

Slavia středečním vítězstvím nad Třebíčí navázala na úspěšné výsledky z průběhu ledna a po dlouhé době znovu nakoukla mezi tři nejlepší celky WSM Ligy. V sobotním podvečeru na sešívané čeká další výzva, kterou budou v utkání 46. kola hokejisté posledního Mostu. Před duelem je však třeba zburcovat veškeré síly a vyvarovat se chyb. Most totiž dokáže i přes suverénně nejhorší statistiky v soutěži překvapit.

46. kolo: HC Most vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
14. místo (37 b.)
Postavení v tabulce
3. místo (83 b.)
105:159
Skóre
149:110
Vojtěch Kubinčák (14+25)
Nejproduktivnější hráč
Miloslav Čermák (21+22)
Ondřej Havlíček (15 gólů)
Nejlepší střelec
Miloslav Čermák (21 gólů)
Marek Baránek (3+9)
Nejproduktivnější obránce
Žiga Pavlin (6+21)
Michael Petrásek 91,01 %
Úspěšnost brankářů
Alexandr Hylák 93,18 %
Prostějov – Most 2:1
Poslední zápas
Slavia - Třebíč 4:2

Závěrečná kola základní části WSM Ligy zastihla svěřenece trenérské dvojice Razým-Srdínko ve skvělé herní i výsledkové pohodě. Tu sešívaní korunovali nejen středeční výhrou nad Třebíčí, ale také návratem mezi elitní trojici soutěže. Mnozí soupeři se sice snažili nezastavitelnou jízdu za důležitými body zastavit, červenobílí ale dokázali vlastní pílí a bojovností veškeré útoky svých protivníků odrazit.

7:6sn
Nejlepší výsledek, který Most dokázal proti sešívaným uhrát, byla prohra po samostatných nájezdech zkraje listopadu. Ve dvou zbylých Slavia tomuto soupeři nasázela deset gólů.

Nejinak tomu bylo i v posledním domácím utkání na půdě vršovického Edenu, kde Pražané přivítali Horáckou Slavii z Třebíče. Úvodní část zápasu proběhla v jasné režii domácích, kteří doslova rozcupovali hostující obranu a po brankách Šafránka, Mikulíka, Markoviče a Pavlina donutili bezmocného gólmana lovit kotouč hned čtyřikrát ze své sítě.

V průběhu následujících dvou period se obrázek hry výrazně pozměnil. Slávisté ubrali na koncentraci a nukupili několik chyb, jež Třebíčští potrestali dvěma rychlými zásahy z 32. minuty. Hostující Švec ještě navíc neproměnil šest minut před závěrečnou sirénou nařízené trestné střílení za faul Bahenského. Příznivci sešívaných po zbytek duelu přesto trnuli, aby se neopakoval katastrofický scénář z duelu s Prostějovem, v němž červenobílí promrhali tříbrankový náskok a prohráli 5:4.

Sešívaní výsledné skóre ale nakonec udrželi a u svých fanoušků alespoň dočasně zahnali veškeré chmury. Tříbodový zisk a zaváhání Jihlavy Slavii navíc posunulo na 3. příčku ligové tabulky. V zápase 46. kola budou chtít slávisté znovu potvrdit nárůst formy, kterou vyšperkovali sedmi lednovými výhrami, nejbližší překážkou za ziskem dalších bodů jsou hokejisté Mostu. Mužstvo z Krušnohoří zažívá oproti Slavii prachbídnou sezonu. Z odehraných 44 kol odcházelo dvaatřicetkrát poraženo, zvítězit dokázalo jen dvanáctkrát. Nejdelší série bez prohry čítala tři za sebou jdoucí vítězné mače s Ústím, Šumperkem a Přerovem v druhé polovině října.

Slavii zdobí s Mostem pozitivní bilance i slušné skóre

V zápasech s Mostem se bodově dařilo Miloslavu Čermákovi, který ve třech odehraných zápasech proti Severočechům zaznamenal šest kanadských bodů za tři branky a tři asistence.

Negativní bilanci mají Mostečtí i s pražským celkem. Ve dvou z předešlých tří zápasů je Slavia dvakrát deklasovala. Jednou zvítězila 6:1, podruhé brala body za výsledek 4:1. Gólovou nálož v těchto duelech zajistili především Čermák (1+2) a Markovič (2+2). V zápase hraném na začátku listopadu ale mostecká ofenziva vystrčila drápky a prohrála se slávistickou ofenzivní silou 7:6 až po samostatných nájezdech.

Na straně Slavie znovu úřadoval Čermák, který si připsal branku a asistenci a navíc proměnil rozhodující nájezd. Za Most se blýskl třemi kanadskými body za tři asistence Kubinčák. Duel zároveň ukázal, že když se poslední tým tabulky zakousne, dokáže být velice nepříjemným a houževnatým soupeřem pro jakéhokoliv protivníka.

Pro dvojici ze střídačky Severočechů bude mít navíc souboj s pražským celkem pikantní příchuť. Mostecký trenér Josef Beránek své hráče povede proti klubu, kde zažil zlaté časy své aktivní hokejové kariéry i nepovedenou trenérskou štaci. Útočník T. Doležal se v kádru Mostu objevil poté, co s ním průběhu letošní sezony vedení sešívaných ukončilo smlouvu. Na stadionu pod Krušnými horami tak budou speciálně motivovaní k tomu, aby Pražany porazili. Utkání, které hostí mostecký zimní stadion, bude rozehráno v sobotu od 17 hodin a 30 minut.

Autor Redakce
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více