Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
30.1.2016

Junioři v derby těsně podlehli Spartě, rozhodla poslední minuta

38. kolo, sobota 30.1.2016, Slavia - Sparta
Slavia
2:3
0:0, 1:2, 1:1
Sparta

Branky a nahrávky: 24. Ječný (Nestrašil, Saňa), 46. Vyskočil (Saňa, Mareček) – 27. Lojka (Györi, Duben), 34. Hozák (Györi, Kadeřávek), 60. Schwamberger (Kulda, Kadeřávek). Rozhodčí: Sýkora – Jelínek, Šimán. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:1. Diváci: 47. Střely na branku: 31:41. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.

Sestavy

Slavia

Frodl – Valík, Hůla, Drahorád, Zderadička, Saňa, Straka – Nestrašil, Ječný, Heldák – Tejral, Furch, Kern – Kašek, Josefus, Zídek – Vyskočil, Mareček, Horák

Sparta

Chour – Jandus, Knobloch, Bednárik, Vlad, Kadeřávek, Duben – Krátký, Michnáč, Lojka, Komárek, Klindera, Györi, Kulda, Schwamberger, Hozák, Sladkovský, Šmerha, Procházka

Juniorku pražské Slavie čekalo v rámci 38. kola DHL extraligy derby s odvěkým rivalem z Holešovic, který se drží na čele. Sparťané byli v zápase mírným favoritem, ale sešívaní s nimi přesto dokázali držet krok a místy je i přehrávali. Za stavu 2:2 už to vypadalo, že zápas dospěje do prodloužení, ale v čase 59:24 rozhodl o vítězství hostů Schwamberger. Sparta si tedy z Edenu odvezla všechny tři body.

V úvodních minutách zápasu byli lepším týmem domácí, kteří více drželi kotouč a nepouštěli sparťany do šancí. První velkou příležitost ale měli na hokejkách paradoxně hosté. Konkrétně Michnáč, jenž se ocitl sám před Frodlem, ale sešívaný gólman si po dlouhé nečinnosti poradil náramně a Michnáčův pokus zneškodnil. V půlce periody si Holešovičtí vytvořili velký tlak, který započal svou nebezpečnou střelou z mezikruží Michnáč. Frodl si však se střeleckými pokusy hostů poradil, a když už skoro kapituloval, tak ho zachránila tyč, která zazvonila po tvrdé ráně Krátkého z pravého kruhu.

Ke konci třetiny se předvedli také domácí. Při vlastním oslabení totiž ujel Ječný, jenž naznačil zakončení do bekhendu, ale místo toho nahrál do tandemu Nestrašilovi, který si položil Choura. Sešívaný forvard se ale přes jednoho ze vrátivších se sparťanských obránců nedostal k zakončení. Po dvaceti minutách tedy platil v Edenu nerozhodný stav 0:0.

Do druhé dvacetiminutovky vstoupili opět aktivněji slávisté, kteří také otevřeli skóre zápasu. Nestrašil zavezl puk na brankoviště a kotouč se následně dostal mezi kruhy k Filipu Ječnému, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Sparta však s vyrovnávací brankou dlouho neotálela. Lukáš Lojka dostal mezi kruhy dobrou přihrávku zpoza branky od Györiho a z první zavěsil pod víko.

Po vyrovnání přišla řada vyloučení na straně sešívaných a sparťané se v jedné z početních výhod po sporném vyloučení Ječného také ujali vedení. Jiří Hozák dostal křižnou přihrávku přes celé útočné pásmo, od mantinelu z levého kruhu zamířil ke vzdálenější tyči a propálil Frodla. Vyrovnávací branka rozproudila emoce na slávistické střídačce a rozhodčí udělil několik osobních trestů za nesportovní chování, což slávisty rozohnilo ještě víc. Nakonec se ale domácí uklidnili a krátce před koncem třetiny sahali po vyrovnání, když pálil z pravého kruhu osamocený Nestrašil, ale Chour si s jeho dobrou střelou poradil.

Začátek třetí třetiny patřil sešívaným borcům, kterým se povedlo v 46. minutě vyrovnat. Saňa pálil od modré, Chour jeho střelu jen vyrazil a David Vyskočil doklepl odražený puk až do sparťanské sítě. A slávisté byli dál aktivnější a sahali po brance, kterou by Spartě odskočili. Ječný se Zídkem nejprve skvěle sehráli přečíslení dvou proti jednomu v oslabení, ale puk nakonec zamířil jen pár centimetrů vedle pravé tyčky.

Další velkou šanci Slavie měl Nestrašil, jenž dostal nabito na brankovišti, kde stál úplně sám, ale promáchl. Už to vypadalo, že zápas dospěje do prodloužení, ale 36 vteřin před koncem ujel obránci v rohu kluziště Daniel Schwamberger, položil si Frodla a bekhendem zasunul puk k pravé tyčce. Slávisté si ještě deset vteřin před koncem vzali oddechový čas a zkoušeli i odvolat brankáře. Přes velký tlak už ale na vyrovnání nedosáhli, a tak si Sparta odvezla z Edenu tři body a červenobílí odešli s prázdnou.

Škoda, že nás o body připravila hloupá individuální chyba, lituje Filip Ječný

„Derby se muselo líbit, oba týmy se snažily a šly za vítězstvím. Konec je pro nás bohužel hořký, protože jsme soupeře na konci podcenili. Je škoda, že nás tři body stála hloupá individuální chyba,“ litoval po utkání s pražskou Spartou Filip Ječný, který otevíral skóre zápasu. „Dával jsem puk Viktoru Nestrašilovi za branku a namířil jsem si to do brankoviště, protože jsem myslel, že nahraje na modrou. Nakonec mi puk vrátil přesně na hokejku, tak jsem zavřel oči, z otočky jsem to poslal na bránu a spadlo to tam,“ popsal svou branku sešívaný forvard.

Slávistům vyšel vstup do utkání, ale s postupem času začala Sparta srovnávat. „Ve druhé třetině jsme začali být víc vylučovaní a hra byla rozházená. Dostat se potom do zápasu je těžké,“ řekl Ječný. Slavia ale měla až do poslední minuty naději na bodový zisk. Pak ale přišel gól Schwambergera. „Jeden hráč si nepohlídal hráče, ostatní ho nezastoupili a ten nepohlídaný sparťan sám úplně v pohodě vybruslil před bránu. Je to hrubka, která se nesmí stávat,“ uzavřel muž s patnáctkou na zádech.

Ohlasy trenérů

Petr Novák (HC Slavia Praha): „Viděli jsme hezký zápas, myslím, že se musel líbit. Hráči měli velké nasazení. My jsme bohužel neudrželi koncentraci až do konce a po zbytečné chybě v závěru utkání, kdy jsme nedokázali udržet hráče, který dovezl puk až do brány, jsme prohráli. Takový je hokej. Dali jsme míň branek než Sparta, a tak nemáme ani bod a Sparta má tři.“

Darek Stránský (HC Sparta Praha): „Odehráli jsme dobrý zápas. Potřebovali jsme se trochu zklidnit po včerejším debaklu s Kladnem. Chtěli jsme hrát s jistější obranou. V první třetině se nám to ne úplně dařilo, ale gól jsme nedostali. Potom jsme se trochu zlepšili v osobních soubojích, nedostávali jsme tolik soupeře do šancí. Viděli jsme velice vyrovnaný a kvalitní zápas. My jsme nakonec dali rozhodující gól a jsme rádi za tři body.“

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více