Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
12. února 2016

V základní části naposledy doma. Na zápas s draky i díky speciální akci

V sobotu od 15.00 se sešívaní představí na ledě vršovického stadionu před play off naposledy. Do Edenu přiletí šumperští draci, aktuálně poslední tým WSM Ligy. Sešívaní budou bojovat o nabrání co možná nejlepší formy před vyřazovacími boji. Podpořit je budou moci i držitelé fotbalových permanentek, kteří díky speciální akci získají na poslední domácí zápas základní části vstupenku zdarma.

51. kolo: HC Slavia Praha vs. HOKEJ ŠUMPERK 2003

Porovnání týmů
4. místo (88 b.)
Postavení v tabulce
14. místo (49 b.)
164:129
Skóre
126:177
Miloslav Čermák (22+22)
Nejproduktivnější hráč
Tomáš Fořt (25+21)
Miloslav Čermák (22 gólů)
Nejlepší střelec
Tomáš Fořt (25 gólů)
Žiga Pavlin (7+21)
Nejproduktivnější obránce
Aleš Holík (7+10)
Alexandr Hylák 92,86 %
Úspěšnost brankářů
Miroslav Svoboda 92,24 %
Ústí nad Labem – Slavia 3:4sn
Poslední zápas
Šumperk – Prostějov 1:2

Sešívaní už své zraky upírají k blížícímu se play off. Před dlouho očekávanou částí sezony jim ale zbývá odehrát poslední dvě kola. Jedno doma, poslední venku. Na ledě v Edenu zkříží svěřenci trenéra Razýma své hokejky se Šumperkem a budou se snažit navázat na dvě poslední výhry.

Nájezdový specialista! Nathan Robinson rozhodl poslední dva zápasy právě v této dovednostní disciplíně.

Vítězství sešívaných v posledním duu kol se však nerodila vůbec snadno. Jak proti Litoměřicím, tak na ledě Ústí musely rozhodovat až nájezdy. V obou případech museli sešívaní dotahovat a díky Robinsonovi, který oba duely rozhodl, získali body navíc. „Tato dovedností disciplína nám jde skvěle. Alexandr Hylák umí nájezdy dobře chytat a nám tam občas spadne nějaký ten gól, takže jsme skvěle sehraní,“ říkal po výhře nad Ústím Čermák.

Červenobílí si tak slušně vylepšili svou bilanci v této dovedností disciplíně. Z deseti zápasů, které rozhodovaly souboje jednoho hráče proti brankáři, vybojovali Pražané bod navíc v pěti duelech, tedy přesně v polovině případů.

Sešívaní tak po výhrách z posledních kol stále drží čtvrtou pozici v lize, na které by také měli základní část uzavřít, pokud žádný z týmů v posledních kolech nezažije bodový půst. „Se silnými protivníky jsme odehráli dobrá utkání, ale záhy nás soupeři pod námi o body zbytečně připravili. Nyní jsme rádi, že si držíme čtvrté místo,“ hodnotil závěr základní části sešívaný forvard.

Šumperk už play out nemine

To šumperští hokejisté mají úplně jiné problémy než Pražané. Draci se marně snaží vzlétnout ze dna WSM Ligy, v sezoně dosud nedokázali vyhrát víc jak dvakrát za sebou. Z posledních šesti duelů dokonce vyhrál celek ze severu Moravy pouze jednou. Naposledy doma ve vyhroceném derby proti Prostějovu padl po prodloužení.

620
Tolik TM zatím nasbírali Šumperští. V tomto ohledu jsou nejdisciplinovanějším celkem soutěže.

Následující program pro šumperské hokejisty je tedy jasný, v play out budou muset bojovat o udržení druholigové příslušnosti. Lehké zápasy tedy draky rozhodně nečekají, výjimkou nebude ani ten proti rozjíždějící se Slavii.

Ve vzájemných duelech se Šumperkem si nejlépe vedl David Šafránek, který si proti drakům připsal sedm bodů (4+3).

Slávisté ještě ani jeden ze vzájemných zápasů se Šumperkem neprohráli. Naposledy však na domácím ledě ztratili bod, když vyhráli až po prodloužení. Jinak ale sešívaný výběr jasně dominoval. V předchozích zápasech si jako specialista na tohoto soupeře vedl Šafránek, který nasbíral proti drakům hned sedm bodů.

Zajímavé je, že i přes umístění na posledním místě ligy vede Šumperk jednu týmovou statistiky. Draci jsou vůbec nejdisciplinovanějším celkem naší druhé nejvyšší soutěže, zatím nasbírali „jen“ 620 trestných minut. Pro srovnaní kladenští Rytíři, vedoucí celek ligy, mají na svém kontě o více než tři stovky minut více.

Rozhodně si nenechte ujít poslední duel slávistů v základní části, který Pražané sehrají na domácím ledě! Úvodní buly bude vhozeno v sobotních 15.00. Na sobotní odpoledne navíc bude platit speciální akce, na své si přijdou držitelé hokejových i fotbalových permanentek.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více